Okurky velmi dobré
Zavařené okurky patří do každé správné české domácnosti. Vyzkoušejte tyto, a možná už jiné nikdy dělat nebudete. Jsou malé, křupou a nálev je výborný. Na rozdíl od kupovaných jsou bez chemie a díky česneku se nikdy nezkazí.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 208 kJ / 50 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,41 g |
Tuky | 0,21 g |
Vláknina | 4,53 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,25 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2014 19:45
ještě dodám, že steriluji při 150*C vtroubě asi 20 minut
2. 1. 2014 19:32
nálev jsem vyzkoušela, moc jsem neměla důvěru k té skořici, ale jsou super
dělala jsem i řezy, tam jsem vynechala skořici i hřebíček, a taky vynikající
přepisuji do kuchařky
dělala jsem i řezy, tam jsem vynechala skořici i hřebíček, a taky vynikající
přepisuji do kuchařky
11. 7. 2011 15:21
zítra vyzkouším.......... jakou minimální dobu je třeba nechat uležet?
18. 3. 2011 10:35
Na základe tohoto receptu som do uhoriek začala pridávať štipku škorice a manžel zahlásil, že toto sú tie "pravé", najlepšie...
Zdravím!
Zdravím!
22. 8. 2010 16:36
Výborný, díky za recept
2. 8. 2010 14:06
Omlouvám se nečetla jsem to celé.Voda se dává.Nevyplácí se číst v rychlosti.
2. 8. 2010 13:00
Dobrý den,nevím jestli to čtu špatně,ale nenašla jsem kolik se tam dává vody?můžu poprosit o množství kolik jí mám nalít do sklenice.A jestli se tam nedává tak nejsou okurky moc kyselé ,když je tam jen ocet?Děkuji za odpověď.Monika
29. 7. 2010 14:47
Zaváram roky takto, takže viem, že cukor sa časom rozpustí, nevšímajte si ho...
29. 7. 2010 14:27
Tá cukrová škrupina tam zostala aj mne,snažila som sa to tiež otáčať,niekde sa to rozpustilo,niekde nie.Ale po sterilizovaní som ešte nepozerala,dúfam že sa rozpustila.Ako písala Jahoda,bola by škoda keby nie,lebo nálev by bol tým pádom asi kyselší Tiež mi to prišlo na prvý raz pracnejšie,ale robila som 3 nálevy naraz,takže som v tom mala trochu chaosSom na ne zvedavá
29. 7. 2010 13:09
až sklenice vychladnou před uklizením do špajzu je párkrát obrátím, aby se vše promíchalo.K dnešnímu dni jich máme zatím přes 70 z vlastní úrody.
29. 7. 2010 11:32
Já jsem s tím nejdřív zkoušela třepat, abych to rozmíchala. Bylo to ale horké, tak jsem si musela vzít kuchyňské rukavice a vypadala u toho jako mickey mouse Nakonec jsem to vzdala a nechala svému osudu. A ejhle rozpustilo se to samo
28. 7. 2010 18:28
to jahoda:cukrová krusta se rozpustila během několika minut,takže to na funkci rostlinářepardonia.na chuť nálevu,vliv mít nebude
28. 7. 2010 11:46
Znám je, jsou skvělé
28. 7. 2010 01:08
Zuzko z Brnkataky jsem se trochu lekla té cukrové krustyale ono se to za chvilenku rozpustilov pohojo a taky jsem zvědavá jak čert..na tu chuť
27. 7. 2010 21:44
Já dávám jednu lžíci cukru a 2 tablety umělého sladidla a ten cukr i sůl dávám naposledy a jak to zaleji octem+ vodou, tak se to rovnoměrně dostane do sklenice. Ta krusta je asi z většího množství cukru a že je naspodu, nestačí se rozpustit, což je podle mne škoda a asi ovlivní chuť nálevu.
Tento nálev dělám každý rok, ale tím, že je tam česnek, tak jsou okurky takové specifické, že je lepší zavařit více druhů, ne na všechno se česnekové okurky hodí a člověk se jich lehce přejí (aspoň u nás doma)
Tento nálev dělám každý rok, ale tím, že je tam česnek, tak jsou okurky takové specifické, že je lepší zavařit více druhů, ne na všechno se česnekové okurky hodí a člověk se jich lehce přejí (aspoň u nás doma)
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečný donut
Přidáno před 53 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 16 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 16 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 4 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 9 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 10 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 12 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 12 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 14 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hřebíček v naší kuchyni: Do jakých jídel se nejvíce hodí a v čem nesmí chybět
Desatero rad na téma zavařování okurek: Křupavé a kořeněné okurky s námi snadno zvládnete
Okurky máme rádi pro jejich křupavost a dietetické vlastnosti. Kromě salátů a kvašáků jsou vhodné i na pleťovou masku
Další recepty
Tématické fráze: lak na okurky výborný lák na okurky znojemský dobrý nálev na okurky výborný lák na okurky lak na znojemske okurky recepty z okurek jak dlouho vařit okurky nálev na okurky s cukerinem lák na okurky do sklenice zaváření okurek recept na znojemské okurky výborné nálev na okurky přímo do sklenic lák na okurky bez vaření nálev na znojemské okurky okurky vyborny nalev na okurky nálev na okurky do sklenice lak na okurky s cukerinem znojemský lák na okurky recept na lák na okurky
Suroviny: mrkev, křen, cibule, koření hřebíček, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, skořice celá, kopr, česnek, semínka hořčičná, cukr krystal, sůl, ocet
Okurky velmi dobré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkjm
50 názorů