Lehký maďarský guláš
Barva, chuť a kvalita vepřového guláše se odvíjí mimo jiné od cibulového základu. Proto si dejte záležet a cibuli pěkně osmažte dozlatova. Chuť guláše pak můžete doladit česnekem, paprikou či feferonkou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 827 kJ / 676 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,64 g |
| Tuky | 16,45 g |
| Vláknina | 12,32 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 277 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme na rozpálený olej restovat. Necháme mírně zhnědnout.
Krok 2: K cibuli vložíme vepřové maso pokrájené na kostky a smícháme společně s cibulí.
Krok 3: Až se maso zatáhne, přidáme mletou sladkou papriku, gulášové koření a pepř. Společně vše promícháme.
Krok 4: Zalijeme vodou a vložíme bujon. Necháme dusit, dokud maso není měkké. Podle chuti dosolíme.
Krok 5: Z hladké mouky a vody připravíme záklechtku, omáčku jí zahustíme a dobře provaříme.
Krok 6: Nakonec do omáčky přidáme prolisovaný česnek, majoránku a zelenou papriku pokrájenou na proužky.
Krok 7: Takto připravený guláš můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo s rýží.
Zveřejněno 28. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehký maďarský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkvQ
Moje poznámka
Lehký maďarský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkvQ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 14 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mila kuličky
Marule před 24 minutami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 1 hodinou
Oříškový sen - sušenky
cernar před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 22 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 22 hodinami
Tématické fráze:
maďarský guláš,
lehké omačky,
maďarský vepřový guláš recept,
maďarský guláš s rýží,
madarsky gulas recept,
kuřecí gulaš madarsky,
vepr gulas,
maďarsky veprovy guláš,
guláš madarský,
vepr. gulas,
jednoduchy madarsky gulas,
lehký vepřový guláš,
vepř.gulas,
recept na madarsky gulas,
bab guláš,
nejlepsi madarsky gulas,
madarsky gulas z veproveho,
madarski gulas,
vepř kostky,
maďarský guláš z vepřového masa
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
bujón hovězí,
paprika čerstvá zelená,
česnek,
paprika sušená sladká,
koření gulášové,
majoránka,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (12)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
ani ľahký ani ťažký maďarský guláš sa nepripravuje z týchto šmakulád:
hl.mouka na zahuštění
1 magi bujón
gulášové koření
1/2kg vepř.kostek
Keby ste tomu dali názov "český" alebo "slovenský" tak Vám napíšem super, pretože obe tieto kuchyne znesú úplne všetko, od lanýžov s bujónom
http://www.toprecepty.cz/recept/36401-testoviny-s-...
či rýchlosoľou
http://varecha.pravda.sk/recepty/pecienkova-terina...
MAĎARSKÝ GULÁŠ SA PRIPRAVUJE TAKTO:
http://varecha.pravda.sk/recepty/madarsky-gulas-fo...