Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 128 kJ / 1 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,41 g |
Tuky | 86,47 g |
Vláknina | 9,10 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,50 g |
Sacharidy | 28,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nachystáme si filety z ryby - necháme je rozmrazit, omyjeme, osušíme, posolíme, pokapeme šťávou z citronu a můžeme pomazat třeným česnekem. Necháme odpočinout.
Krok 2: Mezitím si uděláme omáčku. Na oleji nebo na másle ( 60 g) zesklovatíme cibuli, zaprášíme tak 2 lžícemi hladké mouky, prosmažíme jako jíšku. Zalejeme 500 ml vody (nebo může být rovnou bujon, když jenom voda, bujon tam hodime, až nam to začne vařit) a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu, provaříme, přidáme mraženou zeleninu, provaříme. Dochutíme nastrouhaným čedarem, solí, kořením - majoránka, trochu kmínu, grilovací koření, ... a nakonec tam dáme třený česnek. Když je potřeba, můžeme dohustit instantní jíškou nebo normální. Záleží na tom, jak máte rádi husto.
Krok 3: Omáčka je hotova a doděláme rybu. Každý filet obalíme v polohrubé mouce smíchané se solí, pepřem, kmínem, červenou paprikou a majoránkou. Osmažíme na oleji po obou stranách a je hotovo.
Zveřejněno 2. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ryba s bílou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPZY
Moje poznámka
Ryba s bílou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPZY
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 13 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 2 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 2 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 3 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 4 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 4 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 5 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 6 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 7 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 7 hodinami
Tématické fráze:
omáčka na ryby,
omáčka na rybu,
ryba s omackou,
omáčky na ryby,
ryba s těstovinami,
ryba,
ryby s omáčkou,
na ryby,
na ryby,
recept na rybu,
bílá ryba,
omáčky k rybám,
omáčky na rybu,
ryba recept,
omáčka z ryb,
recept na rybu s omáčkou,
omáčka, na rybu,
ryba recepty,
ryby s těstovinami,
omáčka k rybá
Suroviny:
ryba,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
majoránka,
koření grilovací,
česnek,
citron,
olej,
cibule,
česnek,
vývar,
smetana,
směs zeleninová mražená,
sýr chedar,
koření,
mouka hladká,
máslo
Komentáře (14)
Při vaření omáčky jsem dala zesklovatět cibulku, přidala jsem trochu kurkumy, 2 stroužky česneku, libeček a čerstvou mrkev nakrájenou na kolečka+mraženou zeleninu. Další postup byl dle tvého popisu. Do omáčky jsem ke konci vlila čtvrt dcl 12%smetany.