Bavorské vdolečky
Vláčné vdolečky jsou sice bavorské, ale v Čechách jsou jako doma. S povidly a tvarohem tvoří sladkou vzpomínku na dětská léta a ušpiněný nos. Nejlepší jsou ještě čerstvé, těsně před vychladnutím.
Postup přípravy
	Krok 1: Do vlažného mléka dáme cukr a droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
	Krok 2: Do mouky přidáme lžičku soli, promícháme a přidáme kvásek, případně ještě trochu mléka. Dále přidáme žloutek a rozpuštěné vlahé máslo. Vypracujeme těsto tak, aby se nám nelepilo na vařečku. Těsto ještě necháme v míse pod utěrkou kynout asi hodinu.
	Krok 3: Poté těsto rozválíme na tloušťku 1–1,5 cm, vykrajujeme kolečka (např. skleničkou o průměru 6,5 cm), necháme je ještě asi 10 minut kynout.
	Krok 4: Pak opatrně uděláme v těstě důlek a touto stranou vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme na oleji po obou stranách. Použijeme hrnec, do kterého nalijeme více oleje. Při smažení je hrnec uzavřený pokličkou. Lze použít i fritézu.
	Krok 5: Smažíme několik minut dozlatova a odkádáme na talíř s papírovou utěrkou.
	Krok 6: Před podáváním vdolečky naplníme.
Zveřejněno 28. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yXkP
Moje poznámka
					
				
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yXkP
Nejnovější recepty
	
			
	
Dýňové karbanátky
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
	
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 3 hodinami
	
			
	
Kuře na celeru
JanaPav před 5 hodinami
	
			
	
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 5 hodinami
	
			
	
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 6 hodinami
	
			
	
	
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 6 hodinami
	
			
	
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 7 hodinami
	
			
	
Grilování zeleniny
babkalenka před 7 hodinami
	
			
	
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 7 hodinami
	
			
	
Pórková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bavorské vdolečky, 
						
						
							bavorské vdolky jednoduché, 
						
						
							bavorské vdolečky recept, 
						
						
							bavorské vdolečky maminčiny recepty, 
						
						
							bavorské vdolky, 
						
						
							recept na bavorske vdolecky, 
						
						
							české vdolky recept, 
						
						
							bavorské vdolky recept, 
						
						
							recept na bavorské vdolky, 
						
						
							bavorské vdolky z kynutého těsta, 
						
						
							vdolečky, 
						
						
							recept na jednoduche bavorske vdolecky, 
						
						
							bavorské vdolky smažené, 
						
						
							rychle bavorske vdolecky, 
						
						
							rychlé vdolečky, 
						
						
							vdolečky recept, 
						
						
							smažené vdolečky, 
						
						
							recept bavorske vdolecky, 
						
						
							recept na vdolečky, 
						
						
							recepty bavorské vdolečky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mléko, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							povidla švestková, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (34)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A přidala jsem dvě lžíce rumu do těsta
Takže již nikdy, zůstanu u osvedcenych receptu
Jak správně smažit koblihy, aby byly propečené a nebyly spálené? Video poradí