Kuřecí roládky na divoko, s tymiánovou omeletou a omáčkou z červeného vína
Kuřecí roládky plněné vaječnými omeletami, ochucené tymiánem a divokým kořením, podávané v jemné omáčce z ostružinové marmelády a červeného vína jsou náročnější na přípravu, ale odměnou vám budou spokojené úsměvy všech u stolu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 837 kJ / 439 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,95 g |
| Tuky | 15,49 g |
| Vláknina | 8,70 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 220 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 21,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí stehna vykostíme, (lze koupit i vykostěná). Plátky jemně prořízneme do šířky a lehce naklepeme (přes fólii). Plátky masa osolíme, posypeme kořením divočina a necháme chvilku odležet.
Krok 2: Vajíčka rozklepneme do hrníčku, lehce osolíme a přidáme tymián. Na pánvičce rozpálíme olej a uděláme omeletky.
Krok 3: Na maso dáme omeletky a pak plátky srolujeme. Konce spíchneme jehlami, nebo rolky ovážeme nití, aby se nerozmotaly.
Krok 4: V pekáčku na oleji a másle orestujeme na osminky nakrájenou cibuli, pak vložíme maso a ze všech stran ho opečeme. K masu přidáme rajčatový protlak, vše podlijeme do 2/3 výšky masa horkou vodou, jemně přisolíme, zakryjeme pokličkou a dáme do rozpálené trouby 180 °C na 30 minut. Poté maso v pekáčku otočíme a dáme ještě na 10 minut péct. Můžeme už nechat odklopené, aby se na roládkách udělala barvička.
Krok 5: Poté rolky vyjmeme a uložíme je do tepla.
Krok 6: Šťávu zahustíme světlou jíškou (lze i moukou rozmíchanou ve vodě), přidáme marmeládu a dáme na 20 minut pomalu provařit. Pak přilijeme červené víno, necháme přijít k varu a vypneme. Šťávu dle potřeby dochutíme solí a vložíme do ní jehel / nití zbavené rolky. Jako příloha se hodí rýže, brambory.
Zveřejněno 4. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí roládky na divoko, s tymiánovou omeletou a omáčkou z červeného vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjQg
Moje poznámka
Kuřecí roládky na divoko, s tymiánovou omeletou a omáčkou z červeného vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjQg
Nejnovější recepty
Mandlové laskonky
Přidáno před 28 minutami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 5 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 6 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 10 minutami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 13 minutami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 25 minutami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 28 minutami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 38 minutami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 1 hodinou
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 1 hodinou
Vánočka II
boomgo před 1 hodinou
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 1 hodinou
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Tématické fráze:
recepty z divočiny,
kuřecí roláda s omáčkou,
kuřecí stehna recepty,
kuřecí roládky s omáčkou,
kuřecí roláda s tymiánem,
šťáva z červeného vína,
roládky z kuřecích stehen,
kuřecí roláda,
kureci spaliky na paprice,
kralici rolada na vine,
kuřecí roláda s omáčkou,
kureci roladky,
jak poznam ze je masova rolada hotova,
omacka na roladu kureci,
recepty s vinem,
kuřecí roláda s omáčkou,
kuřecí ragů na divoko,
kuřecí roláda recept,
kuřecí roláda s mletým masem a tymiánem,
kureci rolada recept s tymianem
Suroviny:
stehno kuřecí,
vejce,
olej,
máslo,
sůl,
pepř bílý,
tymián čerstvý,
protlak rajčatový,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
jalovec,
koření divočina,
cibule,
mouka hladká,
marmeláda ostružinová,
víno červené suché
Komentáře (19)
Špagetko