Jablečný závin III.
Nejčastěji se k výrobě jablečného závinu používá kupované listové těsto. Jablečný závin z domácího taženého těsta je ovšem úplně jiná třída. Křehounké tažené těsto a vůně pečených jablek, skořice a másla vás okouzlí tak, že se k němu budete často vracet.
Suroviny pro 1
2 záviny
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 051 kJ / 2 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,08 g |
Tuky | 72,46 g |
Vláknina | 34,53 g |
Cholesterol | 386 mg |
Sodík | 452 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 372,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 100 °C a vložíme do ní velký hrnec, který necháme nahřát.
Krok 2: Mouku prosejeme na vál. V hrnku rozšleháme vodu, žloutek, ocet a sůl, vlijeme do mouky, přidáme máslo a zpracujeme těsto. Důkladně ho zpracujeme a vyboucháme o vál.
Krok 3: Vytvarujeme do bochánku, přikryjeme nahřátým hrncem necháme půl hodiny odpočinout.
Krok 4: Mezitím oloupeme jablka, nakrájíme je na plátky, připravíme strouhanku, cukr a skořici, máslo nakrájené na plátky i rozehřátý tuk.
Krok 5: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 6: Připravené těsto rozdělíme poloviny. Každou část těsta postupně vyválíme na pomoučeném vále a pak ho rukama vytahujeme, až je tenké jako papír. Pokapeme tukem, posypeme strouhankou, obložíme jablky a posypeme cukrem a skořicí. Nakonec přidáme ještě strouhanku a plátky másla. Závin stočíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě asi 20-30 minut dozlatova. Po upečení potřeme zbytkem másla a pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkW6
Moje poznámka
Jablečný závin III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gkW6
Nejnovější recepty
Švestkový džem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 7 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 9 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 23 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 23 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 9 minutami
Nekynuté mini koláčky
JaniLayer před 41 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Lasica před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 2 hodinami
Dýňová polévka s uzeným
EvaSeba před 2 hodinami
Pikantní švestkové chutney
tomas.zbornik před 3 hodinami
Moje ledová káva (bez šejkru)
Cipinka před 3 hodinami
Uzený losos se špenátem a cibulovou rýží
imzlin@seznam.cz před 4 hodinami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
TondaJ před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
MichalBorna před 4 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
jablečný štrůdl,
jablečný závin recept,
domácí jablečný závin,
láda hruška jablečný závin,
jablečný závin od hrušky,
jablečný závin recept od hrusky,
jablečný závin ládi hrušky,
recept na štrudl,
zavin jablečny,
štrůdl recept,
luxusní jablečný závin,
luxusní závin,
jablečný štrůdl recept,
recept na závin,
recept na jablečný závin,
závin recept,
recepty jablecny zavin,
jablečný zavin z žitné mouky,
jablečny-zavin
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
žloutek,
sůl,
ocet,
máslo,
tuk,
mouka,
jablko,
cukr krupice,
skořice mletá,
strouhanka,
máslo
Komentáře (9)