Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tropicka makrela

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

25. 1. 2011 04:02

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 817 kJ / 1 868 kcal
Bílkoviny153,04 g
Tuky122,46 g
Vláknina16,26 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 930 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy31,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Aj ked daktore suroviny su tazsie k zohnaniu , vacsina je v azijskych obchodoch a co kreativne gazdninky nevymyslia a prisposobia co je v spajzi.Toto je skor inspiracia na inac spravenu rybku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

25. 1. 2011 19:19

Nonya,děkuji za doplňující informace.:-K Jo,s tou kurkumou,to mi povídej.Kdysi jsem dělala dánské pikles a dala jsem směs do bílé umělohmotné misky.No, co mám povídat,miska navždy žlutá.Jak se to smíchalo s tukem a octem,síla.Použila jsem i šťavelovou na odstranění a nic.Barví teda pekelně.Plast prostě už ne.Ta černá rýže- jsem nejdříve myslela ,že je to divoká rýže (indiánská,vlastně ani není to rýže,jsou to semena nějaké rostliny co roste kolem Kanady).Tuto neznám a ještě jsem o tom ani neslyšela:-O a jak je zdravá,koukám, vážně.To jsou mezery ve vzdělání tedy.:-8 A dalandan jsem taky vedle, jak ta jedle.Viděla jsem limetu.Moje sebevědomí je v háji.:-D:-))Jdu si usmažit řízek.:-))Ne,vážně,děkuji za info,moc ráda o tom čtu.:-K

Nonya

25. 1. 2011 14:41

Este jedna poznamka k tej ryzi, mozno je to skor na diskusiu. Je to najzdravsia ryza aka moze byt, same antioxidanty.:-))
To male rozkrojene co je v strede je dalandan , tzv. kysly pomaranc nahrada za limetku alebo citron.

http://www.velkaepocha.sk/2010091314526/Cerna-ryze...

Nonya

25. 1. 2011 14:12

Pajaska, ja som naschval dal skoro tak ako to ma byt nerobil som kompromis,ale to ma tu vyhodu ze sa da z toho odoberat.Z tou kurkumou si ale treba rozumiet ze v thajsku pouzivaju cerstvy koren alebo pastu ( da sa kupit v azijskych obchodoch)http://www.kurma.net/glossary/g7.html.Ma taku kyslastu prijemnu chut plus je to silne farbivo co da krasnu farbu, ale ma liecebne ucinky hlavne proti zapalove a riedenie krvi.( je nie je nahradit susenou ).
Galanga to je taky ruzovy zazvor so zvlastnou ovocnou sviezou chutou a nie je taky ostry.Tak isto ma aj lekarske uplatnenie.
Thajska bazalka ma jednu vyhodu voci europskej moze sa varit drzi chut a ma viac chut po licorici ale nahradit europskou a dat az na koniec.
Na tu omacku sa da pozriet aj z hladiska ako chutna zmes liecebnych byliniek a korenin.:yes:

Pajaska Pajaska

25. 1. 2011 13:49

Rebi,moc ti děkuji.:-):-K Takže,šupajdy do Tesca,třeba budu mít kliku a teď budou mít znovu..:-))Jinak zaslat lze i odtud:-O
http://www.toppotraviny.cz/?article=5630

rebeka rebeka

25. 1. 2011 13:27

Pajčo,toto jsem našla,ale nevím,jestli to pomůže:-?;-)
http://diskuse.doktorka.cz/kde-sezenu-thajske-kore...

Pajaska Pajaska

25. 1. 2011 13:18

Úvodní fotka je moc pěkná :yes:Ten samý žulový hmoždíř mám také a nemá na takovéto směsi a marinády chybu,je těžký a dostatečně velký a to je jeho přednost.Tumeric je česky kurkuma,tedy co jsem zjistila.Ten galangal u nás neseženu.:-(.A co alespoň sušený, pokud existuje,by se mohl sehnat?I když vím,že je to jiná vůně a chut, jako třeba zázvor.Thajskou bazalku? Tak ta je vůbec pasé u nás prozatim.Je jiná než klasická,ale s troškou vůle lze dát místo ní tu?Je tam víc koření,tak předpokládám,že se to trochu ztratí?:-O´Jinak recept se mi líbí a dost.:-)

Paprika Paprika

25. 1. 2011 12:56

Zajímavý receptík :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 1. 2011 12:37

Nonya zdravím!!:-K Když dáváš odkaz na něco, klikni na URL a vlož jej do něj, pak se bude dát rozkliknout;-)http://www.youtube.com/watch?v=D0OaknSxYNE

Nonya

25. 1. 2011 08:24

To filetovanie makrely som nasiel tu,moja bola vecsia mala takych rybarskych 2 kg :-8. ( no 1.5 kg)

www.youtube.com/watch?v=D0OaknSxYNE

michsamant michsamant

25. 1. 2011 07:03

:-p:yes:

isindy isindy

25. 1. 2011 05:34

tak to tě tu vítám a těšíme se na další recepty :-K ať se ti tu líbí ;-)

Nonya

25. 1. 2011 05:01

Dik:yes: ja som tu novy...

isindy isindy

25. 1. 2011 04:49

Nonya, při 1.vložení lze dát najednou jen 3 fotky, ostatní musíš přidávat postupně přes ikonu vpravo nahoře (foťák), po jedné...stejně tak přidáváš i fotky k cizím receptům....:-)

Nonya

25. 1. 2011 04:08

ako sa prida viac fotiek isli mi dat len 3?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: makrela jak připravit pikles pikles recept makrela recepty makrela recept filety z makrely recepty makrela jak vyfiletovat makrelu co je to galangal makrela filet recept recepty z makrel koreni tumeric recept makrela galangal makrela filety recept filet makrely recept filet z makrely recept recept na markelu filety filet z makrely recepty z galangal

Suroviny: makrela, olej olivový, limetka, sůl, pepř, rajče cherry, zázvor, galangal, tumeric, cibule šalotka, česnek, chilli paprika čerstvá, arašídy, thajská basilka, koriandr, omáčka chilli sladká, tráva citronová, šťáva limetková, mléko kokosové

TopRecepty.cz

Tropicka makrela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz04