Suroviny
Porce: plech 30x40cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 897 kJ / 5 951 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,94 g |
| Tuky | 288,28 g |
| Vláknina | 37,48 g |
| Cholesterol | 1,32 g |
| Sodík | 748 mg |
| Sůl | 1,81 g |
| Sacharidy | 658,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 st.
Krok 2: Piškot: Nejdříve vyšleháme tuhý sníh a ze surovin na svaření vše svaříme a dáme vychladit.
Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, dále zašleháme změklé máslo, olej, vodu.
Krok 4: Lehce přimícháme mletý mák, sníh a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva.
Krok 5: Pečeme buď na pečícím papíře nebo tukem vytřeném a moukou vysypaném plechu při 190-200 stupních asi 10 minut.
Krok 6: Upečený piškot můžeme pokapat ředěnou citrónovou vodou.
Krok 7: Krém: Z mléka + pudinku uvaříme podle návodu pudink a dáme vychladit (pokud posypeme povrch moučkovým cukrem neudělá se škraloup).
Krok 8: Máslo trochu vyšleháme s nutelou, potom po částech zašleháváme pudink a nakonec zašleháme salko. Krém nabude do pěny.
Krok 9: Na piškot natřeme krém a skládáme piškoty, které těsně před pokládáním namočíme celé do svařeného nálevu. Piškoty mírně zatlačíme do krému a klademe asi 1 cm od sebe kvůli lepšímu krájení.
Krok 10: Dáme vychladit, krém musí být ztuhlý a piškoty zároveň vsáknou tekutinu.
Krok 11: Čokoládu rozpustíme s tukem v hrnku, ponořeném do horké vody.
Krok 12: Piškoty jsem polévala takto: Jednou rukou jsem celý plech naklonila a kuchyňský štěteček celý namočila do polevy a potírala odshora vždy celou řadu piškotů. Poleva mezitím steče a nezůstane tak silná vrstva. Jde to docela dobře. Poleva rychle tuhne.
Krok 13: Na každý piškot poklademe rozinku.
Zveřejněno 29. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy „Prsa černošky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLA0
Moje poznámka
Řezy „Prsa černošky“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLA0
Nejnovější recepty
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Srnčí plec na divokém koření dělaná pomalu v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Roláda Hurikán
Přidáno před 10 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno 25. 10. 2025 12:26:37
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 31 minutami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 37 minutami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 56 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 1 hodinou
Koka sušenky
habis před 2 hodinami
Škubánky s mákem
Tereziena před 2 hodinami
Žampiony - snadno a rychle
Blazenka před 2 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 2 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Renza před 3 hodinami
Domácí kynuté knedlíky s octem
bublinka.1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty moučníky,
černoška ze salámu,
salámová černoška,
prsa,
černošky foto,
řezy z nutely,
slaný dort černoška,
černoška ze salámu a chleba,
černoščiny prsa,
prsa černošek,
krem z pudinku,
řezy prsa,
dort černoška,
foto černošky,
olejovy piskot,
cernozky,
salámová prsa,
moučníky z přidáním nutely,
recepty - moučníky,
cernosky ze salamu
Suroviny:
piškoty,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
mák mletý,
prášek do pečiva,
skořice,
krém,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
nutella,
salko,
šťáva citronová,
piškoty,
rozinky,
voda,
rum,
sirup,
čokoláda na vaření,
tuk ztužený
Komentáře (47)
Díky moc a vař a peč