 
	
		
Suroviny
Porce: 4-5 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 663 kJ / 158 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,83 g | 
| Tuky | 3,46 g | 
| Vláknina | 12,80 g | 
| Cholesterol | 3 mg | 
| Sodík | 468 mg | 
| Sůl | 1,21 g | 
| Sacharidy | 22,97 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Srdíčka zbavíme krvavých sraženin, dobře opláchneme a vložíme do papiňáku. Přidáme 2 celé cibule, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, masox, všechno koření (nejlépe v takzvaném vajíčku na luhování čaje, pak nemusíme nic z vývaru lovit).
	Krok 2: Přilijeme 1 litr horké vody, hrnec uzavřeme a pod tlakem vaříme 50 minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme, srdíčka vyndáme, nakrájíme na plátky a z vývaru také odstraníme koření.
	Krok 3: Ponorným mixérem veškerou zeleninu ve vývaru rozmixujeme, přidáme rajský protlak, dochutíme solí, octem, cukrem a ještě 2 minutky provaříme.
	Krok 4: Vložíme nakrájené srdíčko, přidáme lžíci másla na zjemnění omáčky a podáváme s knedlíkem, noky, těstovinami nebo rýži.
Zveřejněno 22. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Srdíčková"rajská"z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwlJ
Moje poznámka
					 
				
Srdíčková"rajská"z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kwlJ
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 45 minutami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 20 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 11 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 12 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 12 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 12 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 12 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 12 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 12 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 12 hodinami
						Tématické fráze:
						
							rajská omáčka v papiňáku, 
						
						
							rajska omacka z papinaku, 
						
						
							jak varit rajskou v papinaku, 
						
						
							rajska, 
						
						
							srdickova omacka, 
						
						
							rajska omacka se srdickem, 
						
						
							jak vařit maso v papináku na rajskou, 
						
						
							rajská omáčka ze srdicka, 
						
						
							recepty papiňák, 
						
						
							vepřová plec s rajskou omáčkou v papináku, 
						
						
							srdíčková rajčata, 
						
						
							srdicka z rajskych, 
						
						
							rajská omáčka recept v papiňáku, 
						
						
							papiňák 3 litry, 
						
						
							jak dlouho vařit ovar v tlakovem hrnci, 
						
						
							rajská polévka v papiňáku, 
						
						
							rajska z pspinaku, 
						
						
							rajska polevka z papinaku, 
						
						
							rajská z hovězího srdce, 
						
						
							rajčata srdíčková
						
					
						Suroviny:
						
							srdce vepřové, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							petržel, 
						
						
							celer, 
						
						
							cibule, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							skořice celá, 
						
						
							tymián, 
						
						
							masox, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							ocet, 
						
						
							máslo
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
	 
 
 
 
 
	 
 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (11)
Chocolate,já bych to tady ani nedávala,ale když vím,jak jsem se kdysi já trápívala s omáčkama a zásmažkama,záklechtkama
Děkuji za milé komentáře a body
Myslím si, že je fajn, že někdo tuhle českou klasiku popsal i pro začátečníky.Hřebíček nedávám, ale určitě vyzkouším.
Za bezvadný popis posílám první bodík