Suroviny
Porce: kulatá forma průměr 26cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 211 kJ / 4 114 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 132,24 g |
| Tuky | 197,36 g |
| Vláknina | 29,55 g |
| Cholesterol | 1,64 g |
| Sodík | 888 mg |
| Sůl | 2,06 g |
| Sacharidy | 417,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve našleháme tuhý sníh se špetkou soli, troubu předehřejeme na 180°C a nachystáme kulatou formu (v mém případě průměr 26cm) = při zavírání formy připevníme na dno pečící papír a boky můžeme mírně potřít.
Krok 2: Žloutky s cukrem šleháme do světlé pěny, přimícháme olej, opět trochu zašleháme a nakonec střídavě po částech přidáváme sníh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Krok 3: Těsto přelijeme do připravené formy a pečeme na 180°C asi 15-20 minut.
Krok 4: Vychladlý korpus v polovině rozřízneme (pokud použijete formu 20 cm, můžete rozříznout 2x = krému dáte menší vrstvu, ale vyjde i na dvojí rozříznutí; a rozříznutí používám rybářský vlasec).
Potřeme krémem rozříznutý plát, přikryjeme horním plátem a rovněž potřeme už slabší vrstvou. Krok 5: Dáme do ledničky ztuhnout asi 1-2 hodiny a potom dozdobíme čoko-polevou. Krok 6: Krém: Tvaroh zašleháme s cukrem, máslem, přidáme čerstvě rozmixované banány, rum a citronovou šťávu a zamícháme. Krok 7: Poleva: V misce, kterou máme ponořenou v horké vodě, rozpustíme a zamícháme čokoládu, tuk a olej. Polevu dáme vychladnout – nebojte se, zůstane pěkně tekutá. Vychladlou naléváme od poloviny dortu a roztíráme do stran. Dobře se s ní pracuje, jak je na dortu ve slabší vrstvě, ztuhne za chvilku. Pokud chcete přizdobit i bílou čokoládou – dělejte tak až na ztuhlou tmavou polevu.
Potřeme krémem rozříznutý plát, přikryjeme horním plátem a rovněž potřeme už slabší vrstvou. Krok 5: Dáme do ledničky ztuhnout asi 1-2 hodiny a potom dozdobíme čoko-polevou. Krok 6: Krém: Tvaroh zašleháme s cukrem, máslem, přidáme čerstvě rozmixované banány, rum a citronovou šťávu a zamícháme. Krok 7: Poleva: V misce, kterou máme ponořenou v horké vodě, rozpustíme a zamícháme čokoládu, tuk a olej. Polevu dáme vychladnout – nebojte se, zůstane pěkně tekutá. Vychladlou naléváme od poloviny dortu a roztíráme do stran. Dobře se s ní pracuje, jak je na dortu ve slabší vrstvě, ztuhne za chvilku. Pokud chcete přizdobit i bílou čokoládou – dělejte tak až na ztuhlou tmavou polevu.
Zveřejněno 26. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Míšův tvarohovo-banánový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQgl
Moje poznámka
Míšův tvarohovo-banánový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQgl
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 8 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 19 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 5 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 7 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 8 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 9 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 9 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 10 hodinami
Tématické fráze:
míša řezy s bananem,
míša řezy hrníčkové,
banánový dort s tvarohem,
míšovy řezy,
banánový dortík,
banánové řezy s tvarohem,
tvarohové řezy s banánem,
banánové řezy hrníčkové,
tvarohový dort s banánem,
tvarohove řezy miša recept,
banánovo tvarohové řezy,
míšův řez,
banánový moučník,
hrníčkové míša řezy,
tvarohovo bananove rezy,
miša řezy tvarohem,
banánový dort pro děti,
hrníčkové řezy s banánem,
tvarohovo banánový koláč,
tvarohové míša řezy
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
sůl,
tvaroh,
cukr moučkový,
banán,
máslo,
rum,
šťáva citronová,
čokoláda hořká,
tuk ztužený,
olej
Komentáře (58)
chtěla bych se zeptat,zda opravdu piškot vleze do formy o průměru 26 nebo ho dát do menší.Děkuji
Každá trouba peče jinak, to si musí každý bohužel ohlídat sám. Ale když zkusíš píchnout na konci pečení špejlí a po vytáhnutí na ní vidíš mokré těsto, není ještě upečený.
Mato, mouky je dost, piškot naskočí v pohodě i bez prášku do pečiva. Pokud se ale do piškotu přidává olej, či voda(mléko), tak se pro jistotu, aby piškot lépe naskočil, přidává i prášek do pečiva a ten to zaručeně jistí.
Nic si z toho, prosím, nedělej
Důležité je pořádně šlehat buď žloutky s cukrem, nebo celá vejce s cukrem do co nejtužší pěny - aby v těstě bylo hodně vzduchu a potom zašlehat ještě ten olej, vodu nebo mléko a nakonec zlehka jen vařečkou zamíchat mouku, příp. sníh (pokud se nešlehají celá vejce...)
Pokud dáváš na plech piškot pěkně nadýchaný, jako pěna, pomalu a trpělivě pečeš, musí to být OK.
Stává se ale, že někdo už, už chce, aby byl hotový, otvírá troubu zbytečně brzy, vyndá piškot, aby zkusil a potom se může piškot srazit, protože neupečený nesnáší změnu teploty!
Časem poznáš upečený piškot už podle vůně a že se boky odlepují od stěny formy..., když také prstem zmáčkneš nejlepe vždy uprostřed piškotu, tak jakoby "pruží", vrátí se zpět. Kdežto, když není upečený, zůstane prohlubeň.
Neztrácej naději a zkoušej a zkoušej, jen tak si budeš příště věřit a povede se
Držím Ti palce
Jïnak zde na Topkách si nějakou polevu časem také určitě vybereš.http://www.toprecepty.cz/recept/14154-cokoladova-z...
Já je nějak nepoužívám, protože jsem jednou koupila takovou hodně tuhou (jako čokoláda) a ta byla potom hodně tvrdá a neforemná při krájení. Pokud rozpustím jen čokoládu, rozhodně přidám oleje, nebo Ivu, zjemní a není potom jak "kámen"