Míšův tvarohovo-banánový dortík
Suroviny
Porce: kulatá forma průměr 26cm
Nutriční hodnoty
Energie | 17 211 kJ / 4 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,24 g |
Tuky | 197,36 g |
Vláknina | 29,55 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 888 mg |
Sůl | 2,06 g |
Sacharidy | 417,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Variace na Míša řezy, ale chuťově trochu jiné, protože nejvýraznější jsou právě přidané banány.
Lze přidat do krému i kokos.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 4. 2016 14:03
4. 10. 2014 08:33
Tak jsem dort také zkoušela. Nejhůř mi dopadl korpus. Četla jsem z diskuze, že se někomu srazil, takže jsem si dala pořádně záležet. A jak to dopadlo? Po 20 minutách vytáhnu krásně nadýchaný korpus z trouby a chladím na sporáku (nechtěla jsem těstu udělat teplotní šok) a když jsem se vrátila a podívala se na korpus, korpus udělal puf! a změnil se na tak tenký plát, že nešel ani rozkrojit, takže tvaroh jsem dala na něj a pak přelila čokoládou. Chuťově dobrý, vzhledově to vypadalo, jako by to uplácalo pětileté dítě (a to si myslím, že i to by to zvládlo lépe, než já) Ale získal úspěch
10. 7. 2014 11:34
Robila som cez víkend a zmizla v priebehu jedného dňa Korpus bol moc dobrý,šťavnatý,chcem ho použiť aj na tortu čo budem piecť priateľovi k narodeninám v sobotu a do krému som pridala ananás čo mi zostal z predošlého pečenia.Moc chválim
16. 4. 2013 20:38
Renča: ano, formu jsem měla 26cm a jednou jsem prořízla. Řez není moc povedený, protože jsem to prořízla nožem a ne strunou.
16. 4. 2013 19:29
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,zda opravdu piškot vleze do formy o průměru 26 nebo ho dát do menší.Děkuji
chtěla bych se zeptat,zda opravdu piškot vleze do formy o průměru 26 nebo ho dát do menší.Děkuji
10. 5. 2012 12:02
jahoda: Děkuju moc za radu..nakonec jsem se ptala mamky, a dospěli jsme k závěru, že jsem to pekla málo (nevim proč, uplně jsem zapoměla propíchnout špejlí:/ ) no a pak jsem to rychle vyndala a jak to rychle zchladlo tak to splasklo:(, jinak se šleháním problém nemám, to se vždy povede, tak pro příště to nechat pomalu vychladnout z trouby. Až se povede, tak určitě napíšu :) Děkuji ještě jednou za rady
30. 3. 2012 19:40
MataR: to je pech, je mi to líto. Je to ale normální piškot, který, pokud je dobře upečený, nemůže klesnout!!!
Každá trouba peče jinak, to si musí každý bohužel ohlídat sám. Ale když zkusíš píchnout na konci pečení špejlí a po vytáhnutí na ní vidíš mokré těsto, není ještě upečený.
Mato, mouky je dost, piškot naskočí v pohodě i bez prášku do pečiva. Pokud se ale do piškotu přidává olej, či voda(mléko), tak se pro jistotu, aby piškot lépe naskočil, přidává i prášek do pečiva a ten to zaručeně jistí.
Nic si z toho, prosím, nedělej - já po létech pečení taky někdy nemám svůj den a dokáži upéct místo nadýchaného piškotu tvrdou placku
Důležité je pořádně šlehat buď žloutky s cukrem, nebo celá vejce s cukrem do co nejtužší pěny - aby v těstě bylo hodně vzduchu a potom zašlehat ještě ten olej, vodu nebo mléko a nakonec zlehka jen vařečkou zamíchat mouku, příp. sníh (pokud se nešlehají celá vejce...)
Pokud dáváš na plech piškot pěkně nadýchaný, jako pěna, pomalu a trpělivě pečeš, musí to být OK.
Stává se ale, že někdo už, už chce, aby byl hotový, otvírá troubu zbytečně brzy, vyndá piškot, aby zkusil a potom se může piškot srazit, protože neupečený nesnáší změnu teploty!
Časem poznáš upečený piškot už podle vůně a že se boky odlepují od stěny formy..., když také prstem zmáčkneš nejlepe vždy uprostřed piškotu, tak jakoby "pruží", vrátí se zpět. Kdežto, když není upečený, zůstane prohlubeň.
Neztrácej naději a zkoušej a zkoušej, jen tak si budeš příště věřit a povede se
Držím Ti palce
Každá trouba peče jinak, to si musí každý bohužel ohlídat sám. Ale když zkusíš píchnout na konci pečení špejlí a po vytáhnutí na ní vidíš mokré těsto, není ještě upečený.
Mato, mouky je dost, piškot naskočí v pohodě i bez prášku do pečiva. Pokud se ale do piškotu přidává olej, či voda(mléko), tak se pro jistotu, aby piškot lépe naskočil, přidává i prášek do pečiva a ten to zaručeně jistí.
Nic si z toho, prosím, nedělej - já po létech pečení taky někdy nemám svůj den a dokáži upéct místo nadýchaného piškotu tvrdou placku
Důležité je pořádně šlehat buď žloutky s cukrem, nebo celá vejce s cukrem do co nejtužší pěny - aby v těstě bylo hodně vzduchu a potom zašlehat ještě ten olej, vodu nebo mléko a nakonec zlehka jen vařečkou zamíchat mouku, příp. sníh (pokud se nešlehají celá vejce...)
Pokud dáváš na plech piškot pěkně nadýchaný, jako pěna, pomalu a trpělivě pečeš, musí to být OK.
Stává se ale, že někdo už, už chce, aby byl hotový, otvírá troubu zbytečně brzy, vyndá piškot, aby zkusil a potom se může piškot srazit, protože neupečený nesnáší změnu teploty!
Časem poznáš upečený piškot už podle vůně a že se boky odlepují od stěny formy..., když také prstem zmáčkneš nejlepe vždy uprostřed piškotu, tak jakoby "pruží", vrátí se zpět. Kdežto, když není upečený, zůstane prohlubeň.
Neztrácej naději a zkoušej a zkoušej, jen tak si budeš příště věřit a povede se
Držím Ti palce
30. 3. 2012 14:21
Takto jsem to dělala, tak nevím:( možná jsem to tam měla nechat déle
30. 3. 2012 14:03
MataR: nie nie....sneh vyslahat len s stipkou soli . do vyslahanych zltok postupne primiesat olej, muku, prasok, kakao. a ja az na uplny zaver sneh krajavymi rezmi zamiesam do zltkovej masy.
30. 3. 2012 13:41
Jen nevím, jestli se ta mouka s tím sněhem měla šlehat, nebo zamíchat ?
30. 3. 2012 13:39
Tak jsem dnes pekla a po vychladnutí mi splaskl, tak 2 cm vysoký :(( nevím, kde je chyba, ale zdálo se mi tam málo mouky nějak.
28. 3. 2012 15:19
MataR: aha, ale nevadí, přikládám Ti z kakaa a másla, kterou také dělávám a mám ji moc ráda - déle teda tuhne, ale u krájení se neláme, zůstane spíš měkká.
Jïnak zde na Topkách si nějakou polevu časem také určitě vybereš.http://www.toprecepty.cz/recept/14154-cokoladova-z...
Jïnak zde na Topkách si nějakou polevu časem také určitě vybereš.http://www.toprecepty.cz/recept/14154-cokoladova-z...
28. 3. 2012 14:30
Jahoda: Jsem začátečník, polevu jsem ještě sama nedělala, tak nemám s tím zkušenosti. Zkusím teda tu čokoládu s tukem, nebo přidám olej a uvidíme, snad to vyjde nějak Děkuji za radu
28. 3. 2012 12:05
MataR: čoko-polevu jakoukoli, jakou jsi zvyklá.
Já je nějak nepoužívám, protože jsem jednou koupila takovou hodně tuhou (jako čokoláda) a ta byla potom hodně tvrdá a neforemná při krájení. Pokud rozpustím jen čokoládu, rozhodně přidám oleje, nebo Ivu, zjemní a není potom jak "kámen"
Já je nějak nepoužívám, protože jsem jednou koupila takovou hodně tuhou (jako čokoláda) a ta byla potom hodně tvrdá a neforemná při krájení. Pokud rozpustím jen čokoládu, rozhodně přidám oleje, nebo Ivu, zjemní a není potom jak "kámen"
28. 3. 2012 11:48
Ahoj, opravdu krásný dort a piškot mám hrozně ráda, takže co nejdříve vyzkouším Můžu polevu použít tu hotovou v tom sáčku, která se jen rozpustí?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 12 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 13 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 19 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 1 hodinou
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 9 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 10 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 10 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 10 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 10 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 10 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Další recepty
Tématické fráze: míša řezy s bananem míša řezy hrníčkové banánový dort s tvarohem míšovy řezy banánový dortík banánové řezy s tvarohem tvarohové řezy s banánem banánové řezy hrníčkové tvarohový dort s banánem tvarohove řezy miša recept banánovo tvarohové řezy míšův řez banánový moučník hrníčkové míša řezy tvarohovo bananove rezy miša řezy tvarohem banánový dort pro děti hrníčkové řezy s banánem tvarohovo banánový koláč tvarohové míša řezy
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, sůl, tvaroh, cukr moučkový, banán, máslo, rum, šťáva citronová, čokoláda hořká, tuk ztužený, olej
Míšův tvarohovo-banánový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AQgl
56 názorů