Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

2-4 vepřová kolena (podle velikosti)
500 ml černého piva
300 ml vývaru
1 lžíce celého pepře
2 velké cibule
6 stroužků česneku
2 lžičky soli
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 45 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a nasypeme ji do piva, smíchaného s vývarem. Přidáme celý pepř a necháme přejít varem.

  2. Vzniklou marinádu necháme vychladnout.

  3. Česnek nastrouháme a utřeme s dvěma lžičkami soli. Česnekem potřeme maso a snažíme se dostat až ke kosti. Do studeného pivního nálevu naložíme kolena na 24 hodin. Pokud nejsou zcela potopená, snažíme se s nimi občas pohybovat.

  4. Poté maso přendáme do pekáče, podlijeme částí marinády a pečeme při 180°C 3-4 hodiny, polovinu času zakryté alobalem. Kolena často otáčíme a ještě častěji podléváme a poléváme zbylou marinádou, nejlépe horkou. Když je maso měkké, zalijeme šťávu vodou, ve které jsme rozkvedlali lžíci mouky, dochutíme a necháme ještě asi 20 minut v troubě provářet.

Poznámka

Recept a jeho název původně pochází z pořadu Toulavá kamera ochutnává Česko, z Hradní restaurace u hradu Loket. Poměr surovin a v podstatě ani detailnější technologie přípravy nebyly udány, předkládám tedy svoji vlastní verzi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 683 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinované koleno podle Elišky Přemyslovny

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    moc hezký receptík;-):-p+1:yes:dala bych si hned;-):-D

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Tead El:-p...taky jsem ještě neviděla autora a z půlky fotěnky mi bylo jasno, kdo je tady pachatel:-))
    Nádhera, úža mňamka a krááásné foto. Zátiší s kolínkem, ale jaké zátiší...mlask:-p:yes:

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Na pečených kolenách mám nejradši to, že dceři nechutnají... Takže je celé sním JÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuju:-K. Špagetko nee, my to nejedli v noci, večeříme mezi šestou a půl sedmou, ale nebyl čas na vložení...:-) To naložení kolínka teda fakt dělá svoje...:-p

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Tak to je nádhera, kolena jsou prostě největší delikatesa z vepříka - ať si říká kdo chce co chce. Body už letíííííííí ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz - hele, takhle pozdě v noci jo....:-//Já teda nevím, u nás kolena jedou jak o život a to půlka rodiny musí dsržet dietu...:-D:-D, jinak:-*:-p:yes:.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: marinované vepřové koleno naložení vepřového kolena vepřové koleno marinované- recept jak naložit vepřové koleno vepřové koleno marinovane vepřové koleno marinované recept marinované pečené koleno naložení kolena marinovane uzene koleno pečené marinované koleno nalozene veprove koleno marynované koleno recept na naložení kolena pečené koleno marinované marinovaná vepřová kolena naložení kolene uzené koleno marinované jak naložit koleno veprové koleno naložení recept na naložení vepřového kolena

Zapomněl/a jsem heslo