Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 152 kJ / 2 904 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 200,30 g |
| Tuky | 169,22 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 4,84 g |
| Sacharidy | 133,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou cibulí.
Krok 2: Přidáme „divoké“koření a zalijeme horkým máslem a dvěma lžícemi octa. Přiklopíme a necháme v chladu 3 dny marinovat.
Krok 3: Po několika dnech přidáme několik plátků másla, osolíme a vše necháme dusit doměkka. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme.
Krok 4: Když je maso měkké, vyndáme ho ze šťávy. Odstraníme celé koření a šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce.
Krok 5: Povaříme, dochutíme solí, cukrem a citrónem.
Krok 6: Nakonec přidáme šlehačku, rozmícháme, vložíme zpátky maso, které jsme si nakrájeli na plátky a necháme prohřát.
Krok 7: Ozdobíme šlehačkou, plátkem citrónu a brusinkami. Snad jediná příloha, která je k tomuto jídlu vhodná je domácí knedlík, nejlépe karlovarský.
Krok 8: Knedlíky: Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opečeme na rozpuštěném másle. Z vajec oddělíme žloutky, vmícháme je do mléka, přidáme mouku, nasekanou petrželku, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a necháme asi 10 minut odležet. Poté přidáme do těstíčka opečené kostičky housky, promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vytvarujeme mokrýma rukama šišku, kterou zabalíme do potravinové folie, na koncích ji zavážeme a vložíme do vařící vody. Vaříme asi 30 minut – podle velikosti knedlíku.
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lJX
Moje poznámka
Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lJX
Nejnovější recepty
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 6 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno před 18 hodinami
Dršťková svačinová
Přidáno před 18 hodinami
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s makovou náplní
Egretta před 15 minutami
Uzené s knedlíkem a křenovou omáčkou
kimlo před 1 hodinou
Chalupářské vepřové maso s bramborami
daniela1262 před 1 hodinou
Mrkvová pomazánka s tvarohem
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
ipesk před 3 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Terka.Ambrozkova před 6 hodinami
Slunečnicové kroužky
Panova před 6 hodinami
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 6 hodinami
Boloňské špagety
jtrecepty před 17 hodinami
Lasagne s boloňskou omáčkou
Kristofer před 17 hodinami
Tématické fráze:
srnčí kýta recepty vyskoušené,
srnčí kýta na divoko,
svíčková s karlovarským knedlíkem,
srnčí maso recepty,
srnčí na divoko,
vaříme srnčí,
příloha ke karlovarskému knedlíku,
svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem,
vaříme ze srnčího,
marinované maso na srnči svičkovou,
srnčí kýta na smetaně s karlovarským knedlíkem,
recept karlovarský knedlík,
srnčí kýta na smetaně,
vaříme ze srnčího masa,
srnčí kýta recepty vyzkoušené,
maso s karlovarskym knedlikem,
přílohy ke karlovarskemu knedliku,
recepty ze srnčího masa,
recepty srnčí,
srnčí kýta ocet,divoké koření, máslo
Suroviny:
kýta srnčí,
špek uzený,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
máslo,
ocet,
mouka hladká,
mléko,
smetana na vaření,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
citron,
houska,
vejce,
mouka hrubá,
mléko,
máslo,
petrželka,
sůl,
květ muškátový
Komentáře (6)