Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 152 kJ / 2 904 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,30 g |
Tuky | 169,22 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 2,04 g |
Sůl | 4,84 g |
Sacharidy | 133,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou cibulí.
Krok 2: Přidáme „divoké“koření a zalijeme horkým máslem a dvěma lžícemi octa. Přiklopíme a necháme v chladu 3 dny marinovat.
Krok 3: Po několika dnech přidáme několik plátků másla, osolíme a vše necháme dusit doměkka. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme.
Krok 4: Když je maso měkké, vyndáme ho ze šťávy. Odstraníme celé koření a šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce.
Krok 5: Povaříme, dochutíme solí, cukrem a citrónem.
Krok 6: Nakonec přidáme šlehačku, rozmícháme, vložíme zpátky maso, které jsme si nakrájeli na plátky a necháme prohřát.
Krok 7: Ozdobíme šlehačkou, plátkem citrónu a brusinkami. Snad jediná příloha, která je k tomuto jídlu vhodná je domácí knedlík, nejlépe karlovarský.
Krok 8: Knedlíky: Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opečeme na rozpuštěném másle. Z vajec oddělíme žloutky, vmícháme je do mléka, přidáme mouku, nasekanou petrželku, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a necháme asi 10 minut odležet. Poté přidáme do těstíčka opečené kostičky housky, promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vytvarujeme mokrýma rukama šišku, kterou zabalíme do potravinové folie, na koncích ji zavážeme a vložíme do vařící vody. Vaříme asi 30 minut – podle velikosti knedlíku.
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lJX
Moje poznámka
Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lJX
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 7 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 8 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 8 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 1 hodinou
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 1 hodinou
Bramborové knedlíky
Alamatej před 3 hodinami
Cikánské cukroví
Annnn před 3 hodinami
Koláč s jablečnou nádivkou
Evajira před 3 hodinami
Rajská omáčka s plněnými paprikami
Evajira před 3 hodinami
Cuketové polévka s vepřovým vývarem
Kajkajak před 4 hodinami
Myšky z ředkvičky
Sahula před 4 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Barbuna před 4 hodinami
Bílá zelňačka s koprem
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
srnčí kýta recepty vyskoušené,
srnčí kýta na divoko,
svíčková s karlovarským knedlíkem,
srnčí maso recepty,
srnčí na divoko,
vaříme srnčí,
příloha ke karlovarskému knedlíku,
svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem,
vaříme ze srnčího,
marinované maso na srnči svičkovou,
srnčí kýta na smetaně s karlovarským knedlíkem,
recept karlovarský knedlík,
srnčí kýta na smetaně,
vaříme ze srnčího masa,
srnčí kýta recepty vyzkoušené,
maso s karlovarskym knedlikem,
přílohy ke karlovarskemu knedliku,
recepty ze srnčího masa,
recepty srnčí,
srnčí kýta ocet,divoké koření, máslo
Suroviny:
kýta srnčí,
špek uzený,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
máslo,
ocet,
mouka hladká,
mléko,
smetana na vaření,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
citron,
houska,
vejce,
mouka hrubá,
mléko,
máslo,
petrželka,
sůl,
květ muškátový
Komentáře (6)