Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 152 kJ / 2 904 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 200,30 g |
| Tuky | 169,22 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 1,24 g |
| Sodík | 2,04 g |
| Sůl | 4,84 g |
| Sacharidy | 133,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou cibulí.
Krok 2: Přidáme „divoké“koření a zalijeme horkým máslem a dvěma lžícemi octa. Přiklopíme a necháme v chladu 3 dny marinovat.
Krok 3: Po několika dnech přidáme několik plátků másla, osolíme a vše necháme dusit doměkka. Během dušení přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme.
Krok 4: Když je maso měkké, vyndáme ho ze šťávy. Odstraníme celé koření a šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce.
Krok 5: Povaříme, dochutíme solí, cukrem a citrónem.
Krok 6: Nakonec přidáme šlehačku, rozmícháme, vložíme zpátky maso, které jsme si nakrájeli na plátky a necháme prohřát.
Krok 7: Ozdobíme šlehačkou, plátkem citrónu a brusinkami. Snad jediná příloha, která je k tomuto jídlu vhodná je domácí knedlík, nejlépe karlovarský.
Krok 8: Knedlíky: Starší housky nakrájíme na kostičky lehce opečeme na rozpuštěném másle. Z vajec oddělíme žloutky, vmícháme je do mléka, přidáme mouku, nasekanou petrželku, osolíme, přidáme špetku muškátového květu a necháme asi 10 minut odležet. Poté přidáme do těstíčka opečené kostičky housky, promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Vytvarujeme mokrýma rukama šišku, kterou zabalíme do potravinové folie, na koncích ji zavážeme a vložíme do vařící vody. Vaříme asi 30 minut – podle velikosti knedlíku.
Zveřejněno 20. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lJX
Moje poznámka
Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5lJX
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 27 sekundami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 3 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Tématické fráze:
srnčí kýta recepty vyskoušené,
srnčí kýta na divoko,
svíčková s karlovarským knedlíkem,
srnčí maso recepty,
srnčí na divoko,
vaříme srnčí,
příloha ke karlovarskému knedlíku,
svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem,
vaříme ze srnčího,
marinované maso na srnči svičkovou,
srnčí kýta na smetaně s karlovarským knedlíkem,
recept karlovarský knedlík,
srnčí kýta na smetaně,
vaříme ze srnčího masa,
srnčí kýta recepty vyzkoušené,
maso s karlovarskym knedlikem,
přílohy ke karlovarskemu knedliku,
recepty ze srnčího masa,
recepty srnčí,
srnčí kýta ocet,divoké koření, máslo
Suroviny:
kýta srnčí,
špek uzený,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
máslo,
ocet,
mouka hladká,
mléko,
smetana na vaření,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
citron,
houska,
vejce,
mouka hrubá,
mléko,
máslo,
petrželka,
sůl,
květ muškátový
Komentáře (6)