Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy se smetanou a želatinou

Jahodová sezóna je v plném proudu, proto je vhodný čas připravit krémové řezy podle našeho receptu - výborné budou třeba k odpolední kávě. Nadýchaný piškot, lahodný smetanový krém, čerstvé voňavé jahody a želatina, to rozhodně nezklame.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby tuhnutí

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

12. 6. 2011 09:22

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie13 283 kJ / 3 175 kcal
Bílkoviny76,65 g
Tuky144,80 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 779 mg
Sůl2,13 g
Sacharidy389,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ovoce můžete dát, jaké kdo má rád, může být i mražené či kompotované. Já osobně mám nejradši čerstvé jahody. Vím, že tento druh moučníku už tady je, víc druhů, ale třeba přijde vhod někomu můj piškot, který neobsahuje ani trochu tuku, je nadýchaný, rychlý a vždy se povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

3. 4. 2017 11:03

Tereza: Nejsem autor receptu, ale z uvedeného množství surovin uděláte dost vysoký dortový korpus, takže bych dělala jenom z poloviny. ;-)

Tereza

3. 4. 2017 10:08

Dobry den chci se zeptat jak to chci udelat do dortove formy tak jen z 1/2 davky nebo cele dekuji budu delat poprve

Hanka

19. 9. 2016 08:38

Krém mi vůbec nechtěl ztuhnout, co jsem udělala špatně? :(

hosta hosta

7. 9. 2016 14:12

Martinka: asi ti vypadla 0:-D - bude to 180, ne?

Martinka

7. 9. 2016 13:08

luc: peču na 18 C

Zdenka

3. 9. 2016 16:59

vyzkouseno doporucuji myslim ze plech bude malo ,vynikajici :yes: dekuji za skvely receptik

Michaelle

9. 7. 2016 13:20

Vyborný řez a želatinu jsem udělala s jahodové šťávy a mooc dobrý . :yes::yes:

BlankaZ

11. 6. 2015 21:09

Těsto dělám stejné,chutná všem a je lehké.Je to ale ""prostě piškot"":-)
luc > peču na cca 180°C

Táňa V.

11. 6. 2015 17:03

výborný a osvěžující, dělala jsem a moooooc chutnal,dnes zkouším s mandarinkami - mňam

Jája

18. 6. 2014 23:13

Luxusní zákusek :-) Díky za recept! :-) :yes:

luc

18. 6. 2014 10:56

prosím, na kolik stupňů péct?

LuciG

15. 6. 2014 11:17

Naprosto dokonalé řezy:))), které nemají šanci do druhého dne ztuhnout. I když si dělám dochucení dle sebe a dávám více jahod, tak takový piškot jsem dlouho hledala. Mňam :-))

Ivana79 Ivana79

28. 5. 2014 11:27

Naozaj moc dobrý koláčik :-K:yes: Do krému som pridala trochu jahodovej arómy a pol sáčku jahodového pudingu ;-) pridávam fotky

ivulinka ivulinka

14. 9. 2013 15:17

Margaretta: doplnila jsem do postupu hladkou mouku a kypřící prášek, snad už je recept OK.
Ať se ti moučník povede;-)

Margaretta

14. 9. 2013 14:58

V receptu mi chybí některé ingredience, které jsou v surovinách, ale v postupu o nich není zmínka. Také stupně tu nejsou uvedeny, což je pro mě, jako pro začátečníka, docela blbé.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jahodové řezy se zakysanou smetanou jahodový řez piškot s jahodami a želatinou buchta s jahodami a zakysanou smetanou buchta s jahodami a zelatinou jahodové řezy s želatinou jahodové řezy se želatinou piškotové moučníky s jahodami jahodová buchta se želatinou jahodové řezy jahodový moučník se zakysanou smetanou ovocné řezy se želatinou a zakysanou smetanou jahodova buchta s zelatinou jahodový řez se zakysanou smetanou želatinový rez řezy se zakysanou smetanou s ovocem a želatinou řezy s jahodami a zakysanou smetanou jahodovy rez se zelatinou jahodovy řez s želatinou řezy se želatinou

Suroviny: cukr krystal, mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, voda, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, cukr moučkový, jahody, želé dortové, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Jahodové řezy se smetanou a želatinou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VJNW