Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ribollita

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 1. 2012 20:10

Suroviny pro 15

15

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 709 kJ / 2 560 kcal
Bílkoviny154,55 g
Tuky11,66 g
Vláknina206,31 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,14 g
Sůl4,60 g
Sacharidy360,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

1) změklý skrojek parmazánu je zvláštní odměnou kuchaři ;-)

2) do polévky lze podle chuti přidat zbylé těstoviny, zelené fazolky, hrášek, vypečenou pancettu nebo vařené brambory.

3) Italové používají kapustu Cavolo nero:

http://www.flickr.com/photos/guess1958/4272719488/

Překlad názvu - "převařená" nebo "znovu vařená" symbolizuje tuto hustou, sytou, ale výbornou polévku. Dělám ji vždy pro partu kamarádů, pokud chcete menší množství, úměrně tomu přizpůsobte ingredience. Ale dá se ohřívat několik dní znovu a znovu ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

toscana

11. 1. 2012 21:25

rebeka: ano ;-)

magdalenka magdalenka

11. 1. 2012 21:24

Zaujímavá, sýta, plná vitamínov a živín...:yes: tiež mám otázku - ten chlieb, zrejme starší, on sa rozpadne na menšie kusy, alebo sa má úplne rozmiešať?

rebeka rebeka

11. 1. 2012 21:08

velmi zajímavé..ten chléb tam slouží coby zahušťovadlo:-?

Pajaska Pajaska

11. 1. 2012 20:55

Teď v tom sychravém počasí toto bodne.:yes::yes:Kadeřávek mám na zahradě a už skoro nevim co s nim.Vypadá velice chutně receptík.:yes::yes:

toscana

11. 1. 2012 20:38

BILKOVAI: Špenát ne, je příliš jemný a dlouhým vařením by utrpěl ;-) Ideální je mangold, kadeřávek nebo odrůda kapusty tzv. cavolo nero - černá kapusta.
http://www.flickr.com/photos/guess1958/4272719488/

BILKOVAI BILKOVAI

11. 1. 2012 20:21

To zní velmi zajímavě. Hrozná škoda, že není fotečka pro představu. Luštěniny máme moc rádi a ingredience slibují velkou mňamku:-p Může být místo mangoldu i špenát? Receptík si ukládám:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ribolita ribolita polevka recept polévka ribollita ribolita recept polévka rici pici polévka ribolita italská ribolita ribbolita ribolita toscana italská ribollita rybolita kadeřávek s mrkví recept černá kapusta cavolo nero pica italská polévka ribolita ribolelito vazole recept na polévku ribolita italská polévka recept ribbolita ribolata ribbolitta

Suroviny: fazole bílé, cibule, mrkev, celer, kapusta, česnek, rajče, petrželka, bazalka čerstvá, saturejka, sůl, parmazán, vývar zeleninový, chléb, olej olivový

TopRecepty.cz

Ribollita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0XWy