Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí

Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm plný různých chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 130 min bez doby odležení masa

150 min (20 min příprava + 130 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

29. 1. 2012 14:51

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 502 kJ / 1 076 kcal
Bílkoviny18,88 g
Tuky35,34 g
Vláknina34,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 184 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy92,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspiraci jsem čerpala v listopadovém čísle Apetitu, ale recept jsem si upravila dle dostupných surovin.

Je to šťavnatá záležitost. Zelí je jakoby karamelové, vonící rozmarýnem a lehce pikantní díky zázvoru. Pomerančový džem tomu všemu dodal zajímavou dimenzi.

Jako přílohu jsme měli vařené brambory, ale docela jistě by se hodil i čerstvý chleba.

Budu ráda, když někdo vyzkoušíte. Je to velmi zajímavá, nevšední chuť. Mým strávníkům aspoň chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

29. 1. 2012 18:24

maris::-8 děkuji, Maruško:-K

rebeka rebeka

29. 1. 2012 18:24

1974andrea: Andrej, díky:-K je to neskutečně dobré.. teď jsem si naložila na talíř zbytek.. mám nuceně "dělenou":-D:-D čiže bez masa.. to už nezbylo.. a můžu ti říct, že to chutná ještě líp, než na oběd.. zelí se nádherně rozleželo.. je to fakt dobrota.. myslím, že to nebyla derniéra;-)
ach bože, rebi.. zase kecáš a něco tu smrdí:-//:-// že by samochvála:-8:-D:-D:-D:-D

maris maris

29. 1. 2012 18:17

Rebi - Ty jedeš;-), máš to krásné - recept i fotky:yes::-)+

1974andrea 1974andrea

29. 1. 2012 18:16

Nadi máš opravdu překrásný fotky:-K, ty i kdybys vyfotila na talíři nějakej exkr...., tak to bude vypadat parádně:-D:-)). Jídlo velmi chuťově zajímavé a určitě s tou marmeládou dobré, to je jasan;-):yes::-p

rebeka rebeka

29. 1. 2012 18:13

Colombo65:oo děkuji, mistře:-)

taktéž vám, které recept oslovil, a za vaše komentíky i bodíky..díky, díky, díky:-K:-K:-D;-):-)

Colombo65 Colombo65

29. 1. 2012 17:48

No, tak to je další skvost ;-);-);-)

BILKOVAI BILKOVAI

29. 1. 2012 17:28

Rebí, Ty zase řádíš:-O:-O:- Jedním slovem nádhera a ráda bych byla dnes u Vás na obědě. To muselo být vynikající. Tak když už nic, tak alespoň bodík;-)...+1:yes:

rebeka rebeka

29. 1. 2012 16:39

srettka::-D:-D:-D ty se mi snad zdáš:-D:-D ale hezky se mi zdáš;-):-)
díky, heřmánku:-K

srettka

29. 1. 2012 16:37

:-O:-O:-O:-O ehm...pardón, že mám výraz zácpového tlačitele:-8 ale ta fotka:-* ta fotkááá:-*...až mě spadly tepláky i s podvlikačkama:-8 tedy to je obrázek, že by se i rembrandt zastyďál, za ty svoje henty voštětkovaný prostěradla:-))
nejprv mi napadlo...áá elíza zase řádila...a ejhle, ona revenička čarúvala a jak krásně, překrásně. máš to přeparádní a si čím dál tím lepčí:yes:, smekám čepicu z mauzolea i s tupé:yes::yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 1. 2012 16:36

:-K;-):yes::yes::yes::-p

suslajda suslajda

29. 1. 2012 16:04

:-Kco dodat;-)nic jen poslat bod:yes::yes:+7

eva hubova eva hubova

29. 1. 2012 15:59

:-pneni co dodat:-p:yes:5

zizala zizala (moderátorka)

29. 1. 2012 15:45

rebeka: To mi povídej... :-8 :-(

majda 2

29. 1. 2012 15:43

Krásný recept!:yes::-p

rebeka rebeka

29. 1. 2012 15:35

zizala: tam je skvostů, coo:-?:-p:-p;-):yes::yes:
potřebovala bych důchod nebo mateřskou..do prvního daleko, na druhé pozdě:-8:-D:-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: pečená vepřová krkovice pečená krkovice v celku pomalu pečené vepřové maso pomalu pecena krkovicka pečená krkovice vepřová krkovice pečená pomalé pečení vepřového masa krkovička pečená na zelí pečená vepřová krkovice recepty pecena krkovicka se zelim vepřová krkovice pečená v celku vepřová krkovice na zelí krkovice na zelí pecena krkovička v celku pečená vepřová krkovička vepřova krkovička, pečeně, recepty pomalu pečená krkovička v celku krkovička na zelí pomalu pečené maso pečená vepřová krkovička recept

Suroviny: krkovice vepřová, pepř drcený, sůl, rozmarýn, olej, cibule, zelí bílé hlávkové, jablko červené, víno bílé suché, džem pomerančový, zázvor čerstvý, ocet vinný bílý, cukr krupice, olej

TopRecepty.cz

Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7w6