Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm plný různých chutí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 502 kJ / 1 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,88 g |
Tuky | 35,34 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 184 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 92,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspiraci jsem čerpala v listopadovém čísle Apetitu, ale recept jsem si upravila dle dostupných surovin.
Je to šťavnatá záležitost. Zelí je jakoby karamelové, vonící rozmarýnem a lehce pikantní díky zázvoru. Pomerančový džem tomu všemu dodal zajímavou dimenzi.
Jako přílohu jsme měli vařené brambory, ale docela jistě by se hodil i čerstvý chleba.
Budu ráda, když někdo vyzkoušíte. Je to velmi zajímavá, nevšední chuť. Mým strávníkům aspoň chutnalo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2012 18:24
maris: děkuji, Maruško
29. 1. 2012 18:24
1974andrea: Andrej, díky je to neskutečně dobré.. teď jsem si naložila na talíř zbytek.. mám nuceně "dělenou" čiže bez masa.. to už nezbylo.. a můžu ti říct, že to chutná ještě líp, než na oběd.. zelí se nádherně rozleželo.. je to fakt dobrota.. myslím, že to nebyla derniéra
ach bože, rebi.. zase kecáš a něco tu smrdí že by samochvála
ach bože, rebi.. zase kecáš a něco tu smrdí že by samochvála
29. 1. 2012 18:17
Rebi - Ty jedeš, máš to krásné - recept i fotky+
29. 1. 2012 18:16
Nadi máš opravdu překrásný fotky, ty i kdybys vyfotila na talíři nějakej exkr...., tak to bude vypadat parádně. Jídlo velmi chuťově zajímavé a určitě s tou marmeládou dobré, to je jasan
29. 1. 2012 18:13
Colombo65:oo děkuji, mistře
taktéž vám, které recept oslovil, a za vaše komentíky i bodíky..díky, díky, díky
taktéž vám, které recept oslovil, a za vaše komentíky i bodíky..díky, díky, díky
29. 1. 2012 17:48
No, tak to je další skvost
29. 1. 2012 17:28
Rebí, Ty zase řádíš:- Jedním slovem nádhera a ráda bych byla dnes u Vás na obědě. To muselo být vynikající. Tak když už nic, tak alespoň bodík...+1
29. 1. 2012 16:39
srettka: ty se mi snad zdáš ale hezky se mi zdáš
díky, heřmánku
díky, heřmánku
29. 1. 2012 16:37
ehm...pardón, že mám výraz zácpového tlačitele ale ta fotka ta fotkááá...až mě spadly tepláky i s podvlikačkama tedy to je obrázek, že by se i rembrandt zastyďál, za ty svoje henty voštětkovaný prostěradla
nejprv mi napadlo...áá elíza zase řádila...a ejhle, ona revenička čarúvala a jak krásně, překrásně. máš to přeparádní a si čím dál tím lepčí, smekám čepicu z mauzolea i s tupé
nejprv mi napadlo...áá elíza zase řádila...a ejhle, ona revenička čarúvala a jak krásně, překrásně. máš to přeparádní a si čím dál tím lepčí, smekám čepicu z mauzolea i s tupé
29. 1. 2012 16:36
29. 1. 2012 16:04
co dodatnic jen poslat bod+7
29. 1. 2012 15:59
neni co dodat5
29. 1. 2012 15:45
rebeka: To mi povídej...
29. 1. 2012 15:43
Krásný recept!
29. 1. 2012 15:35
zizala: tam je skvostů, coo
potřebovala bych důchod nebo mateřskou..do prvního daleko, na druhé pozdě
potřebovala bych důchod nebo mateřskou..do prvního daleko, na druhé pozdě
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 10 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 11 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 4 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 4 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 5 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 6 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 6 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 6 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 8 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Jak snadno a poměrně rychle nakrájet hlávku zelí. Po zhlédnutí názorného videa si s pevnými hlávkami snadno poradíte
Další recepty
Tématické fráze: pečená vepřová krkovice pečená krkovice v celku pomalu pečené vepřové maso pomalu pecena krkovicka pečená krkovice vepřová krkovice pečená pomalé pečení vepřového masa krkovička pečená na zelí pečená vepřová krkovice recepty pecena krkovicka se zelim vepřová krkovice pečená v celku vepřová krkovice na zelí krkovice na zelí pecena krkovička v celku pečená vepřová krkovička vepřova krkovička, pečeně, recepty pomalu pečená krkovička v celku krkovička na zelí pomalu pečené maso pečená vepřová krkovička recept
Suroviny: krkovice vepřová, pepř drcený, sůl, rozmarýn, olej, cibule, zelí bílé hlávkové, jablko červené, víno bílé suché, džem pomerančový, zázvor čerstvý, ocet vinný bílý, cukr krupice, olej
Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p7w6
34 názorů