Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí

Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm plný různých chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 130 min bez doby odležení masa

150 min (20 min příprava + 130 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

29. 1. 2012 14:51

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 502 kJ / 1 076 kcal
Bílkoviny18,88 g
Tuky35,34 g
Vláknina34,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 184 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy92,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspiraci jsem čerpala v listopadovém čísle Apetitu, ale recept jsem si upravila dle dostupných surovin.

Je to šťavnatá záležitost. Zelí je jakoby karamelové, vonící rozmarýnem a lehce pikantní díky zázvoru. Pomerančový džem tomu všemu dodal zajímavou dimenzi.

Jako přílohu jsme měli vařené brambory, ale docela jistě by se hodil i čerstvý chleba.

Budu ráda, když někdo vyzkoušíte. Je to velmi zajímavá, nevšední chuť. Mým strávníkům aspoň chutnalo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bahula Bahula

29. 1. 2012 15:34

Krásný recept a ještě krásnější fotky :yes::yes::yes:+

rebeka rebeka

29. 1. 2012 15:34

Bibinka: ano, jistě by se hodil i bramborový knedlík nebo noky, viď Pajasko;-):-?:-D:-D:-D

Bibinka Bibinka

29. 1. 2012 15:33

Rebíčku, velmi netradiční vepřová a já osobně jí někdy vyzkouším;-)Takové zvláštní a ne zrovna známé chutě, nás dovedou hodně chuťově překvapit;-) U nás by se zaručeně podával jako příloha knedlíček a asi bramborový;-) Dávám ti 1.bodíla:yes:

zizala zizala (moderátorka)

29. 1. 2012 15:25

Pěěěkný :-p:yes: Občas vařím taky podle Apetitu a můžu říct, že nám chutnalo pokaždé ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečená vepřová krkovice pečená krkovice v celku pomalu pečené vepřové maso pomalu pecena krkovicka pečená krkovice vepřová krkovice pečená pomalé pečení vepřového masa krkovička pečená na zelí pečená vepřová krkovice recepty pecena krkovicka se zelim vepřová krkovice pečená v celku vepřová krkovice na zelí krkovice na zelí pecena krkovička v celku pečená vepřová krkovička vepřova krkovička, pečeně, recepty pomalu pečená krkovička v celku krkovička na zelí pomalu pečené maso pečená vepřová krkovička recept

Suroviny: krkovice vepřová, pepř drcený, sůl, rozmarýn, olej, cibule, zelí bílé hlávkové, jablko červené, víno bílé suché, džem pomerančový, zázvor čerstvý, ocet vinný bílý, cukr krupice, olej

TopRecepty.cz

Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p7w6