Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 376 kJ / 2 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,84 g |
Tuky | 142,35 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 639 mg |
Sodík | 826 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 82,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semeníky a žebra a dobře omyjeme a naplníme masovou nádivkou.
Krok 2: Drobně pokrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme naplněné papriky a celý pepř a krátce podusíme. Když cibule a zelenina zrůžoví, papriky podlijeme vodou a pečme pod pokličkou v troubě.
Krok 3: Při dopékání podlijeme smetanou rozšlehanou s moukou a dopečeme. Papriky vyjmeme a omáčku rozmixujeme přidáme na papriky a ještě chvíli prohříváme.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněné papriky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6W7
Moje poznámka
Plněné papriky na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6W7
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 18 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 6 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 7 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 8 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 8 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 9 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 10 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 10 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 11 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 12 hodinami
Tématické fráze:
plněné papriky se smetanou,
plněná paprika,
bulharské plněné papriky,
plněné červené papriky,
plněné papriky ve smetanové omáčce,
plněné papriky,
recepty na plněné papriky se smetanou,
plněné papriky ve smetanové,
recepty paprika,
plněné bulharské papriky,
červené plněné papriky,
týden plněné papriky,
plněné papriky se smetanovou omáčkou,
plněná paprika ve smetanové omáčce,
cervene papriky plnene,
plněná červená paprika,
plněné pariky se smetanou,
jidla z paprik,
plněná paprika se smetanou,
chorvatské plněné papriky
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
máslo,
slanina,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
mouka hladká,
pepř,
sůl,
smetana,
ocet,
cukr,
maso mleté,
cibule,
vejce,
strouhanka,
pepř mletý,
sůl,
cibule
Komentáře (3)
S vděkem jsem přijal fotku a na ní vidno červené papriky. Totiž, doma v Česku jsme tradičně a bez přemýšlení vařili ze zelených paprik. Až v Americku jsme přešli na červené papriky, z prostého důvodu - mají slabší slupku a jsou snáz stravitelné.