Rohlíčky touha
Lahodné rohlíčky s jemnou žloutkovou polevou a posypem z voňavých ořechů jsou dokonalou kombinací křehkého těsta a sladké chuti. Ideální pochoutka ke kávě, na sváteční stůl nebo jako dárek pro vaše blízké.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 870 kJ / 4 032 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,90 g |
| Tuky | 270,93 g |
| Vláknina | 14,10 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 319 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 323,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse důkladně utřete máslo, cukr a žloutek do husté bílé peny. Z bílku ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidejte 140 g mletých ořechů, hrubou mouku a zlehka vmichejte sníh.
Krok 2: Těsto rovnoměrně rozetřete na plech a uhlaďte stěrkou. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C až těsto pěkně zrůžoví a okraje začnou zlátnout, trvá to asi 10-15 minut. Pozor, at se těsto nepřepeče, nesmí být hnědé!
Krok 3: Mezitím připravte polevu. Utřete žloutky s oběma cukry až uplně zbělají (je-li poleva příliš hustá, kápněte do ní trochu vody).
Krok 4: Ihned po vyndání plechu z trouby rozetřete na horké těsto polevu a posypte zbylými ořechy. Nechte vychladnout a pak vykrajujte vypichovacím kolečkem rohlíčky.
Zveřejněno 15. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíčky touha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6G6l
Moje poznámka
Rohlíčky touha
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6G6l
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 18 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 4 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 5 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 5 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 12 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 15 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 17 hodinami
Tématické fráze:
řezy touha,
cukroví touha,
ořechové řezy apetit,
ořechové žloutkové řezy,
touha řezy,
žloutkové řezy,
moučník touha,
vánoční cukroví touha,
touha cukroví,
touha ořechova,
ořechové řezy,
ořechové rohlíčky,
zloutkove rohlicky,
ořechový žloutkový řez,
sněhové rohlíčky,
recept žloutkové řezy,
sladke recepty touha,
vánoční cukroví ořechová touha,
pařížské rohlíčky apetit,
touha-cukroví
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
ořechy vlašské,
bílek,
mouka hrubá,
tuk,
mouka,
žloutek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (14)
Pekla jsem ho každoročně na vánoce, ale pak se mi nedostávaly ořechy a na koláč jsem poněkud pozapomněla. Letos ho upeču znovu po dlouhé době.