Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahůdkový losos za 10 minut

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Lososa rozpůlím a položím kůži dolů na plech vyložený papírem na pečení. Krok 2: Osolím a každou půlku ryby pomažu asi 2 lžícemi majolky. Můžeme - ale není to nutné - posypat např. bazalkou. Krok 3: Mezitím rozpálíme troubu na 220 °C, a pečeme přesně 10 min na plný výkon. Krok 4: Pak vyndáme a podáváme s bramborem, nebo jen tak s proužkem citronu a zeleninou.

Zveřejněno 6. 9. 2008

Poznámka autorky Hella

Kupuji celého lososa, vykuchaného a bez hlavy (mají v každém supermarketu v ceně kolem 100,-/kg a váhy cca 1 kg). Večer vyndám z mrazáku do lednice a druhý den ho vykostím (rozevřu, vyříznu z obou stran páteř a špičkami prstů přejíždím po mase a dobře nahmatám velké kosti, které rukou nebo pinzetou vytahám - malé ani nemá).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdkový losos za 10 minut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krzz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdkový losos za 10 minut

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Krzz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Bála jsem se té majonézy, ale bylo to opravdu vynikající. :yes:

Tak tento recept opravdu lahůdkářství, velice rychle a mňamozní. Losos krásně šťavnatý.

Fakt super recept, díky, je výborný:-)

Ano, peče se to odkryté, možno použít i gril . Já dělám na horkovzduchu.

peče se to odkryté?

Mňam:yes:

Vypadá do výborně s Majolkou® vyskouším a dám vědět :yes::-D

Hello, posílám velkou jedničku :yes: Sice jsem nedělala lososa, ale pangase, ale bylo to super. Všem to moc chutnalo, určitě brzo zopakuji. Ještě dodám, že jsem pangase před pečením zalila šťávou z pomeranče.

Super:yes:

Tento losůsek je dobrota, stejně jako ostatní recepty od Hely.Ráda tu nacházím známé tváře!:-))

Tak s Majolkou® jsem ještě nedělala, ale proč příště nezkusit, že :-)). Naposledy jsem připravovala lososa nakrájeného na podkovy - byl to nějaký macek a taky jsem použila na plech papír na pečení a jen osolila. Je to fakt rychlovka a :-p

Tématické fráze:
recept na lososa, losos, pokrmy z lososa, recepty z lososa, filety z lososa, jídla z lososa, pečeme lososa, vyborny recept na lososa, jídlo z lososa, kuchařka losos, losos filet recept, losos recept, losos filety, podkovy z lososa, filet z lososa, recept losos filet, losos filety recept, losos cena, losos filet, losos podkovy

Suroviny:
losos, majolka, sůl, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu