Postup přípravy
Krok 1: Naklepeme řízky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Krok 2: Na sádle zesklovatíme cibuli, poté přidáme maso, které potřeme na jedné straně plnotučnou hořčicí.
Krok 3: Prudce,ale krátce osmahneme z obou stran. Vyndáme
Krok 4: Do výpeku přidáme hřiby (já použila z mrazáku), podusíme, podlijeme vodou a pak ještě dusíme, až hřiby změknou (asi 30-45 min.).
Krok 5: Poté vrátíme maso (které sme si přikryli,aby příliš nevychládlo), prohřejeme, mícháme! Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme dle libosti solí,pepřem,či Vegetou.
Zveřejněno 19. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnky s hořčicí na hříbkách,se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NXG8
Moje poznámka
Roštěnky s hořčicí na hříbkách,se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NXG8
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 18 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 7 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 7 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 8 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 8 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 8 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 8 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 12 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí na hříbkách,
hovězí roštěná na hříbkách,
hovězi na hřibkach se smetanou,
roštěná se smetanou,
vepřove na hřibkach,
roštěná na houbách se smetanou,
maso na hřibkach,
hovězí roštěná se smetanou,
kotleta na hříbkách,
kotlety na hřibkach,
rostenka na hribech,
hovězí maso na hřibkách,
krkovice na hribkach,
vepřová roštěná na houbách,
roštěnná na hříbkách,
hovězí roštěnka na hříbkách,
rostena na houbach,
roštěnky z krkovice,
hovezi rostena s horcici,
rostenec na hribkach recept
Suroviny:
sádlo,
roštěná hovězí,
sůl,
pepř,
cibule,
hořčice,
mouka hladká,
smetana 12%
Komentáře (9)
Hovězí je moje nejoblíbenější maso a souhlasím s holkama, je kurňa zbytečně drahé. Nekupuji ho denně, ale když mám chuť z něj něco uvařit, nic mě nezastaví!