Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda - zelí, mrkev, papriky

Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev, to vše stačí pokrájet, naložit do sladkokyselého nálevu a pro delší trvanlivost sterilovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 24 hodin odležení

90 min (70 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 24 hodin odležení)

18. 10. 2012 18:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie28 361 kJ / 6 779 kcal
Bílkoviny89,00 g
Tuky414,20 g
Vláknina164,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,14 g
Sůl1,00 g
Sacharidy600,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

savlinka savlinka

24. 10. 2013 15:24

Tak opět po roce dělám čalamádu;-)

Jarka D.

11. 10. 2013 21:20

:-p:yes:Tento recept znám hodně let. Nezavařuji! Zkoušela jsem, není to špatné, ale za syrova je vynikající. Vydrží v chladu několik týdnů. Nevydrží, protože na této čalamádě budete ujetý:-D. Dám do skleniček a zavíčkuji.

Jaroslav

17. 9. 2013 13:13

Děkuji za recept super.:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

Eva

16. 9. 2013 13:39

savlinka: Moc dobré, musím ještě přidělat, má veliký úspěch.:-p

savlinka savlinka

26. 10. 2012 11:32

JezulkaS:to jsem moc ráda:yes::yes::yes::yes:

JezulkaS

25. 10. 2012 22:27

Vyzkoušeno a doopravdy je to :-p:-p:-p. Na mé fotce je dvojnásobná dávka - na přání rodinky jsem musela přidělat po vyzkoušení hned druhý den další várku.:-D:-D:-K

IvanaLK

19. 10. 2012 21:34

Zajímavý recept..Šlo by to i bez té chemie? Pouze s octem?:-)

savlinka savlinka

19. 10. 2012 13:57

spagetka:jj sype se do té směsi před rozdělěním a OPRAVDU:-!:-!:-!stačí jen jedno..je moc dobrá za rok udělám 2tou dávku:-)):-)):-))

marcelka395 marcelka395

19. 10. 2012 10:50

Tak čalamádu,tohotu typu máme moc rádi;-)mám podobný recept,ale já ten nálev svařuji a ještě vlažný leju na to zelí;-) a ještě přidávám:disiřičitan draselný;-),Jani letí ti bodík č.4:yes:;-)

spagetka spagetka

19. 10. 2012 08:24

vyzkouším je to jednodušší:yes::yes::yes:

alena.kyp alena.kyp

19. 10. 2012 08:01

spagetka:Spagi, to se všechno promíchá, s tím dekem, cukrem, octem a olejem a zelenina změkne a pustí šťávu, dělala jsem podobnou;-)a Šavlince bodík:yes:

spagetka spagetka

19. 10. 2012 07:43

Deko jen sypeš? Hm, to jsem teda nikdy nedělala, ale věřím ti a vyzkouším. Jo ale dotaz, ty ho vsypeš do té směsi zeleniny před rozdělením do sklenic? A samozřejmě promícháš, chápu dobře? A na tohle množství ti stačí fakt 1 Deko?

rebeka rebeka

18. 10. 2012 18:47

krásně barevné to máš:-K:-K;-):yes::yes::-)

blanka.praha blanka.praha

18. 10. 2012 18:44

mńam, to vypadá velmi pěkně a chutně. Dávám bodík :-p:-)):yes::yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí čalamáda se zelím čalamada ze zeli nálev na čalamádu čalamáda ze zelím paprikou cibuli čalamáda ze zelím, paprikou, cibuli čalamáda papriková čalamáda recept na čalamádu ze zeli čalamáda ze zelí a mrkve čalamáda s dekem čalamáda s paprikami recept na čalamádu čalamáda z bílého zelí čalamada recept čalamáda se zelí zelí s paprikou čalamáda ze zelí recept čalamáda zelí čalamády s paprikou čalamáda z mrkve

Suroviny: zelí bílé, paprika, mrkev, cibule, ocet, olej, cukr, deko

TopRecepty.cz

Čalamáda - zelí, mrkev, papriky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NW1L