Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 020 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 117,96 g |
Tuky | 63,33 g |
Vláknina | 24,64 g |
Cholesterol | 417 mg |
Sodík | 1,43 g |
Sůl | 3,49 g |
Sacharidy | 90,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, odblaníme, nakrájíme na menší kostky či nudličky.
Krok 2: Na sádle necháme zesklovatět na kostky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme, opepříme, dáme kmín, poté zasypeme paprikou, krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme bujony a masox, rozmarýn a přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
Krok 3: Občas promícháme, podlijeme dle potřeby vodou (vodu dolíváme vždy po kouskách - není potřeba moc - ve výsledku by to měla být spíše konzistence "číny" s více sosem.)
Krok 4: Rajčata nakrájíme i se slupkou na malé kostičky, papriky na nudličky. Fazole necháme okapat.
Krok 5: Zhruba po 3/4 hodince přidáme k masu nakrájená rajčata. Promícháme, necháme dusit. Po další 1/4 hodině přidáme k masu papriky a dusíme ještě asi 20 minut.
Krok 6: Na závěr přidáme do jídla kečup (či pokud máme načatý protlak+trochu cukru), fazole a petrželku.
Krok 7: Krátce prohřejeme, a do požadované hustoty zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Jako přílohu jsem volila rýži, příp. by bylo možno použít libovolnou přílohu.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXqZ
Moje poznámka
Jehněčí ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gXqZ
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 6 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 9 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 9 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 9 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 9 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 10 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 10 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 12 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 12 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 13 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 13 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí přední noha,
jehneci cina,
jehněčí nudličky,
jehnečí přední,
jehnečí recepty,
jehněčí ragů na víně,
ragů z jehněčího masa,
ragů z jehněčího,
jehněčí,
jehněčí kostky,
skopové ragú,
čína z jehněčího masa,
jehněčí přední recept,
připrava jehnečiho masa,
cina z jehneciho,
přední jehněčí,
jehneci noha,
jehněčíragu,
jehňečí recept,
recepty jehněčí
Suroviny:
maso jehněčí,
paprika čerstvá červená,
rajče,
cibule,
česnek,
sádlo vepřové,
fazole,
petrželka,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
rozmarýn sušený,
kečup sladký,
bujón hovězí,
bujón zeleninový,
masox,
mouka hladká,
voda
Komentáře (8)