Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy jako z cukrárny

Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou snadné na přípravu, krásně šťavnaté a voní po rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (145×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby odležení

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby odležení)

16. 12. 2008 13:38

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 524 kJ / 3 950 kcal
Bílkoviny106,80 g
Tuky77,60 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 999 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chutnají jako ty kupované :-)

Polevu dělávám od oka, ale můžete vyzkoušet jednu zdejší -

www.toprecepty.cz/recept/7958-citronova-pol... , jen doporučím - tekutinu přidávejte po menším množství, protože přidat další pak můžete vždycky. Ale naopak už to nejde, museli byste zahušťovat dalším cukrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

eLko.

26. 9. 2021 23:26

cathleen: Tak to by mě zajímalo, která vyučená cukrářka dělá polevu ze solamylu. :-D Ani vyučená cukrářka není známkou kvality, bohužel vím, co za experty vyleze z takové školy a měla jsem mnohokrát čest ty jejich "výtvory" ochutnat, některé by se nedaly dát ani prasatům. Mít nějakou školu ještě neznamená, že to ten dotyčný umí. ;-)

Eja57 Eja57

24. 6. 2021 15:11

Správně je na "plechách", opravuji v receptu a plevelnou diskuzi mažu:-K

Eja57 Eja57

24. 6. 2021 13:01

zizala: no, to určitě (já si navíc myslím, že to letělo zbytečně, ten plat má opravdu být tenký...)
Já ze zbytků piškotovych test po vykrajovani jednoporcovek dělám kuličky - rozmixuji zbytky piškotu, přidám dle chuti trochu marmelady a agavoveho sirupu, uvalim kuličky, obalím v kokosu nebo mletých oriskach a nechám vychladit...
Aaaale - myslím, že češtinu ovládám, při "pleších" se mi kroutily uši, vždycky bych napsala "plechách"....ale ono je to tak dobře:omg: se picnu:-O

zizala zizala (moderátorka)

24. 6. 2021 12:10

Simonaaaaa: A nebylo Vám líto použitých surovin? Většinou jde i z nepodarku něco jiného vytvořit.

cathleen cathleen

24. 6. 2021 11:14

Simonaaaaa: Simono, krom toho, že byl upečený plát tenounký - neměl žádnou chybu:-? Když se podíváte na punčové řezy - na mém fotu nebo i na ty z cukrárny, copak jsou tam jednotlivé pláty nějak silné?
A ano, i já je peču na klasických velkých pleších do trouby.

Simonaaaaa

24. 6. 2021 11:10

Na jak velky plech davate? Dala jsem na klasicky plech do trouby a tenounka vrstva, takze nevim no, letelo to do kose....parada

Simonaaaaa

23. 6. 2021 09:00

Simona Skolakova: dekuji :)

Simona Skolakova Simona Skolakova

22. 6. 2021 22:11

Simonaaaaa: na videu se to dělá z poloviční dávky;-)

Simonaaaaa

22. 6. 2021 21:43

Zdravim. Kolik tedy tech surovin na piskot? V receptu pisete mnozstvi na 2 platy, ve videu vsak delate mnozstvi na jeden plat a ten pak rozdelite...

cathleen cathleen

2. 5. 2021 13:23

Andyscha: mám radost, že se řezy povedly, děkuji za zprávu! :-K

Andyscha Andyscha

2. 5. 2021 10:25

Včera večer jsem punčové řezy upekla, nechala jsem je přes noc uležet a jsou vynikající :yes:! Piškot jsem si připravila tak, že jsem ušlehala žloutky s cukrem, poté vmíchala mouku a nakonec opatrně vmíchala sníh z bílků, piškot byl měkkoučký. Rozvar jsem připravila z rumu, určitě se nebát piškot pořádně navlhčit. Nakonec citronová poleva od oka, přidala jsem do ní špetku růžové barvy. Za recept děkuji a určitě budu péct znovu :-K!

cathleen cathleen

21. 3. 2021 09:29

Michal1979: to mě mrzí, že se vám piškot nepovedl, ale receptem to stoprocentně není. J od vyučené cukrářky, sama jsem ho pro nás dělala minimálně 10x, než jsem ho sem přidala (jednu dobu to byl náš oblíbený zákusek na vánoce), a nestalo se mi, že by se nepovedl.

Sarik. 7: jak píši výše - postup receptu byl daný tak, jak jsem ho sem napsala a punčové řezy podle něj jsou opravdu vynikající :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

20. 3. 2021 22:20

bofinka: Pekla jsem vcera, bez chyby.Recept je v poradku.:yes:

bofinka

20. 3. 2021 22:10

Sarik. 7: Budes se divit, ale toto je vseobecne znamy recept piskotu, dovolila bych si rici primo svetovy ;-)
https://fr.wikipedia.org/wiki/Sponge_cake

Sarik. 7

20. 3. 2021 21:56

Na to musím také reagovat, piškot se takto nedělá, nejdřív se uslehaji bílky s cukrem úplně do tuha že drží když si dáte na prst a otočí směrem k zemi, poté pomalu prislehavame jeden žloutek za druhým, poté olej a vodu, poté už jen metlickou pomalu zamíchat mouku . Poměry neuvadim, jelikož není řečeno do jak velké formy, ale takto vždy piškot vyšel, když jsem začínala péct tak jsem dělala tu chybu že jsem zkusila každý recept co mi jakože přišel jednoduchý, a převážně jednoduchý piškot všude uvádějí vyslehat vejce a ne zvlášť bílky a poté zaslehat žloutky, je to pro někoho složitější ale ten piškot to je lahoda

1 2 3 4 19

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: punčové řezy puncove rezy recept punčové řezy jako z cukrárny punčový řez punčové řezy na plech punčový řez recept recept na puncove rezy puncovy dort recept na puncovy rez punčové řezy cukrářské výborné punčové řezy recept punčové řezy recepty výborný punčový dort punčový zákusek punčový dort recept recept punčový řez recepty puncove rezy punčove řezy jak na to punčový řezy nejlepsi puncove rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, marmeláda rybízová, voda, cukr, kyselina citronová, rumové aroma, cukr moučkový, voda, šťáva citronová, solamyl

TopRecepty.cz

Punčové řezy jako z cukrárny

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8VG