Hubník z Jizerek a Krkonoš
Hubník je pokrm ze sušených hub, jehož další hlavní suroviny tvoří bílé pečivo namočené v mléce, dále vejce a koření. Některé recepty na hubník obsahují pokrájenou slaninu. Houbový nákyp se peče v troubě dozlatova.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 117 kJ / 1 223 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,98 g |
| Tuky | 36,92 g |
| Vláknina | 54,22 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 3,85 g |
| Sacharidy | 141,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby namočíme do vody (přes noc, nebo aspoň 2 hodiny před vařením) a v téže vodě je uvaříme do měkka.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Uvařené houby umeleme na masovém strojku (viz pozn.). Rohlíky namočíme do trochy mléka.
Krok 3: Do mísy vlijeme houby i s vodou, rohlíky s mlékem. Ochutíme utřeným česnekem, nakrájenou cibulí, opepříme, osolíme a přidáme trošku kmínu.
Krok 4: Vmícháme krupici a rozšlehaná vejce, rozmícháme - musí vzniknout těsto ani husté ani vyloženě tekuté - ale spíš tekutější konzistence. Vlijeme na rozpálené sádlo v pekáči. Povrch rovněž polijeme trochou sádla.
Krok 5: Hubník vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Poté zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 5 minut, aby povrch ještě více zezlátnul. Upečeme dorůžova a křupava, přibližně 35 minut.
Zveřejněno 21. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hubník z Jizerek a Krkonoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRwP
Moje poznámka
Hubník z Jizerek a Krkonoš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRwP
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 2 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 16 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 17 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
GitaV před 54 minutami
Sedlácké fondue
vitula1 před 4 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 16 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 16 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 17 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 19 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 20 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 22 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 23 hodinami
Tématické fráze:
hubník z čerstvých hub,
hubník z rohlíků,
houbovník ze sušených hub,
vánoční hubník,
krkonošský houbovník,
houbovník,
houbák,
vánoční houbovník,
hubník na sladko,
hubnik s kroupami,
houbák recept,
hubník s uzeným,
hubník z krup,
houbovník recept,
houbovník na sladko,
houbovník krkonošský,
krkonossky vanocni kuba,
houbovník z čerstvých hub,
recepty-hubník,
nejlepší recepty z hub
Suroviny:
houby sušené,
rohlík,
krupice,
mléko,
česnek,
pepř mletý,
kmín drcený,
sůl,
cibule,
vejce,
sádlo
Komentáře (36)