Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucie

29. 11. 2016 15:40

Prosím nakolik kousků je toto těsto cca moc děkuji:-)

Lucie

29. 11. 2016 12:14

Chci se zeptat, vydrží měkké do Vánoc? Ráda bych je upekla tento týden už

Edita

29. 11. 2016 01:50

Kazdy rok zkousim jiny recept a zatim me zadny moc nenadchl. Vzdycky byly perniky na stole spis na paradu. A po vanocich, to jedine co zustalo.

Ted jsem dodelala zdobeni, prvni jsem vnutila muži a ten je zrovna nevyhledava na zadnem vanocnim stole. A jak ten je vychvalil a posilal mne pro dalsi...

Takze po xxx letech konecne uspech...diky

Katka96

28. 11. 2016 20:12

Dělala jsem tento recept i minulý rok a taktéž i tento, těsto už je hezky v lednici a pokud se povedou jako minulý rok, tak to bude paráda. :-8
Doporučuji!
Rychlé, nenáročné a výborné. ;-)

Evulka49

28. 11. 2016 15:05

VÝBORNÝ RECEPT, perníčky jsou opravdu hned měkké, chuťově dobré, s těstem se dobře pracuje, zpracovávala jsem ho ručně a příprava není nijak složitá. Vypadají hezky. Prostě vše super. :-K Děkuji

scottpa

26. 11. 2016 21:14

Včera jsem pekla a musím říct, perfektní těso :yes::yes::yes: do 10 minut jsem ho měla zpracované, připravené k odpočinku :-8 Skvěla konzistence, žádné drolení :-) Takže za mě :yes: paráda. Jinak já perníčky potírám vajíčkem před pečením :-)

Kateřina

23. 11. 2016 23:00

Dnes uděláno těsto,drolilo se,tak sem pridala máslo a uz odpočívá v lednici,tak sem zitra zvědavá;-):-)

Sona

13. 11. 2016 13:38

Potirate pernicky pred pecenim rozslehanym vajickem aby nepopraskaly?

Janina

28. 10. 2016 21:11

Díky tomuto skvělému receptu už se nebojím péci, aniž by to skončilo fiaskem a perníčky navštívily popelnici.
Podle tohoto receptu peču již 4tým rokem a dlouho se nikdy neohřejí, protože můj syn je na těchto perníčkách doslova závislák. Už coby dvouletý capart mi potají totálně vyluxoval krabici perníčků , které jsem si napekla na Vánoce, takže nakonec jsem ten rok pekla 4dávky a stejně toho na mě tenkrát moc nezbylo :-)
Takže se nebojte a klidně se do toho pustˇte bez obav, jsou opravdu luxusní:-p a já tímto děkuji autorce receptu, protože je dokonalý :yes:

MargaretD MargaretD

4. 10. 2016 17:14

Výborný perníčky :yes: můžu jen doporučit.

Bergiska

27. 3. 2016 19:21

Proste super recept. Testo se lepilo jen mirne, trocha mouky na vale to zpravila. Ani se nedrobilo. Testo mi vypracovala domaci pekarna, takze i maslo stacilo. Jen jsem nemela koreni na pernicky, ale kyprici prasek do perniku, tak jsem tam dala dve lzicky. Pro jistotu jsem dala i tu sodu. Vcera upeceny, dnes je jime a jsou krasne mekke. Diky za recept.:yes:.

jaluma36 jaluma36

12. 12. 2015 09:49

tyhle pernicky pecu par let a vždy se povedli,skousela jsem i jiné recepty ale tyhle se mi vždy povedli takze jiné nedelam:-K

lenina_b

11. 12. 2015 17:09

Těsto se šíleně drobilo, musela jsem přidat ještě máslo, aby to drželo dohromady...

vanice vanice

10. 12. 2015 11:03

Výborné, děkuji :-K. Nejprve jsem se mořila s jiným receptem na perníčky, ty se stále drolily a nakonec jsem půlku po různých experimentech hodila vztekle do koše. Tyto nezklamaly. Upekla jsem z dvojité dávky a půl dávky mouky jsem nahradila moukou žitnou. Opravdu nemají chybu :yes:

Petra

9. 12. 2015 22:56

Přestože se názory různí, přidám se k těm spokojeným. Perníčky jsem nikdy nepekla, ačkoli je milujem, ale strach z neúspěchu mi to nedovolil. Člověk stárne a ze spousty věcí si už tolik nedělá, a tak letos zažila má 25 let stará mizerná trouba premiéru.A výsledek? Dokonalý. No napoprvé...Tedy těsto šlo zpracovat dobře, všechny suroviny v pokojové teplotě, uhnětené do pevné hladké "plasteliny";-).Nic se nedrolilo. Odpočívalo tři dny - nestíhám. Dnes rozválené opět se nedrolilo jen bylo pevné a dalo to trochu práce. Vykrajování super a pečení v té hajtře plynové skoro naplno deset minut. No trošku vyskočily, čuníci jsou vypasení, ale i po zchladnutí jsou perníčky měkké. Uvidíme zítra, ale déle asi nevydrží, puberťáci se na ně plíží.:-D Přidala jsem lžičku kakaa na barvu, koření odhadla, chuťově jsou dobré, lepší budou s polevou. Nicméně po prvním ochutnání se mi zdály takové susší, Po přečtení posledního komentáře jsem došla též k názoru, že trošku více másla by těsto zjemnilo nejen pro zpracování, ale i po upečení by byli vláčnější. Takže až mi to snědí, budu experimentovat. Každopádně díky za recept. Koneckonců perníčky nejsou věda :yes:

1 8 9 10 11 12 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw