Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 11. 2016 15:40
Prosím nakolik kousků je toto těsto cca moc děkuji
29. 11. 2016 12:14
Chci se zeptat, vydrží měkké do Vánoc? Ráda bych je upekla tento týden už
29. 11. 2016 01:50
Kazdy rok zkousim jiny recept a zatim me zadny moc nenadchl. Vzdycky byly perniky na stole spis na paradu. A po vanocich, to jedine co zustalo.
Ted jsem dodelala zdobeni, prvni jsem vnutila muži a ten je zrovna nevyhledava na zadnem vanocnim stole. A jak ten je vychvalil a posilal mne pro dalsi...
Takze po xxx letech konecne uspech...diky
Ted jsem dodelala zdobeni, prvni jsem vnutila muži a ten je zrovna nevyhledava na zadnem vanocnim stole. A jak ten je vychvalil a posilal mne pro dalsi...
Takze po xxx letech konecne uspech...diky
28. 11. 2016 20:12
Dělala jsem tento recept i minulý rok a taktéž i tento, těsto už je hezky v lednici a pokud se povedou jako minulý rok, tak to bude paráda.
Doporučuji!
Rychlé, nenáročné a výborné.
Doporučuji!
Rychlé, nenáročné a výborné.
28. 11. 2016 15:05
VÝBORNÝ RECEPT, perníčky jsou opravdu hned měkké, chuťově dobré, s těstem se dobře pracuje, zpracovávala jsem ho ručně a příprava není nijak složitá. Vypadají hezky. Prostě vše super. Děkuji
26. 11. 2016 21:14
Včera jsem pekla a musím říct, perfektní těso do 10 minut jsem ho měla zpracované, připravené k odpočinku Skvěla konzistence, žádné drolení Takže za mě paráda. Jinak já perníčky potírám vajíčkem před pečením
23. 11. 2016 23:00
Dnes uděláno těsto,drolilo se,tak sem pridala máslo a uz odpočívá v lednici,tak sem zitra zvědavá
13. 11. 2016 13:38
Potirate pernicky pred pecenim rozslehanym vajickem aby nepopraskaly?
28. 10. 2016 21:11
Díky tomuto skvělému receptu už se nebojím péci, aniž by to skončilo fiaskem a perníčky navštívily popelnici.
Podle tohoto receptu peču již 4tým rokem a dlouho se nikdy neohřejí, protože můj syn je na těchto perníčkách doslova závislák. Už coby dvouletý capart mi potají totálně vyluxoval krabici perníčků , které jsem si napekla na Vánoce, takže nakonec jsem ten rok pekla 4dávky a stejně toho na mě tenkrát moc nezbylo
Takže se nebojte a klidně se do toho pustˇte bez obav, jsou opravdu luxusní a já tímto děkuji autorce receptu, protože je dokonalý
Podle tohoto receptu peču již 4tým rokem a dlouho se nikdy neohřejí, protože můj syn je na těchto perníčkách doslova závislák. Už coby dvouletý capart mi potají totálně vyluxoval krabici perníčků , které jsem si napekla na Vánoce, takže nakonec jsem ten rok pekla 4dávky a stejně toho na mě tenkrát moc nezbylo
Takže se nebojte a klidně se do toho pustˇte bez obav, jsou opravdu luxusní a já tímto děkuji autorce receptu, protože je dokonalý
4. 10. 2016 17:14
Výborný perníčky můžu jen doporučit.
27. 3. 2016 19:21
Proste super recept. Testo se lepilo jen mirne, trocha mouky na vale to zpravila. Ani se nedrobilo. Testo mi vypracovala domaci pekarna, takze i maslo stacilo. Jen jsem nemela koreni na pernicky, ale kyprici prasek do perniku, tak jsem tam dala dve lzicky. Pro jistotu jsem dala i tu sodu. Vcera upeceny, dnes je jime a jsou krasne mekke. Diky za recept..
12. 12. 2015 09:49
tyhle pernicky pecu par let a vždy se povedli,skousela jsem i jiné recepty ale tyhle se mi vždy povedli takze jiné nedelam
11. 12. 2015 17:09
Těsto se šíleně drobilo, musela jsem přidat ještě máslo, aby to drželo dohromady...
10. 12. 2015 11:03
Výborné, děkuji . Nejprve jsem se mořila s jiným receptem na perníčky, ty se stále drolily a nakonec jsem půlku po různých experimentech hodila vztekle do koše. Tyto nezklamaly. Upekla jsem z dvojité dávky a půl dávky mouky jsem nahradila moukou žitnou. Opravdu nemají chybu
9. 12. 2015 22:56
Přestože se názory různí, přidám se k těm spokojeným. Perníčky jsem nikdy nepekla, ačkoli je milujem, ale strach z neúspěchu mi to nedovolil. Člověk stárne a ze spousty věcí si už tolik nedělá, a tak letos zažila má 25 let stará mizerná trouba premiéru.A výsledek? Dokonalý. No napoprvé...Tedy těsto šlo zpracovat dobře, všechny suroviny v pokojové teplotě, uhnětené do pevné hladké "plasteliny".Nic se nedrolilo. Odpočívalo tři dny - nestíhám. Dnes rozválené opět se nedrolilo jen bylo pevné a dalo to trochu práce. Vykrajování super a pečení v té hajtře plynové skoro naplno deset minut. No trošku vyskočily, čuníci jsou vypasení, ale i po zchladnutí jsou perníčky měkké. Uvidíme zítra, ale déle asi nevydrží, puberťáci se na ně plíží. Přidala jsem lžičku kakaa na barvu, koření odhadla, chuťově jsou dobré, lepší budou s polevou. Nicméně po prvním ochutnání se mi zdály takové susší, Po přečtení posledního komentáře jsem došla též k názoru, že trošku více másla by těsto zjemnilo nejen pro zpracování, ale i po upečení by byli vláčnější. Takže až mi to snědí, budu experimentovat. Každopádně díky za recept. Koneckonců perníčky nejsou věda
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 7 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 42 minutami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 2 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí adventní kalendář: Recepty na měkké perníčky, karamelová lízátka, plněné pralinky i jednoduché sušenky zvládne každý
Holka u plotny radí: Péct cukroví z másla nebo levnějšího tuku? Rozdíly jsou znát!
Voňavé perníkové delikatesy: Upečte si medovníky nebo staročeskou sakrajdu!
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů