Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2015 22:41
Jsem celkem zkušená už starší kuchařka, takže jsem pochopila hned při hnětení, proč se některým těsto drobilo. Spojilo se mi po dlouhém úsilí, ale potvrdila se má domněnka, že je tam málo másla. Totožný recelt je u Moniky Brydové se 75 g tuku a hlavně s poznámkou, že se musí rozležet tři týdny. Zřejmě jsem si také naběhla, když jsem chtěla nějaký nový recept. Uvidím po pečení. Jinak mám recept, kde je 500 g mouky 80 g másla, což je reálné.
http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/272-vanoc...
http://www.brydova.cz/recepty/vychytavky/272-vanoc...
1. 12. 2015 16:52
ty perníčky bili vynikající budu je péct každý rok.100%100
17. 11. 2015 20:42
Tak já můžu potvrdit, že recept je super, s těstem se bezva pracuje a perníčky i po vychladnutí krásně měkké!!! :) Právě začínáme zdobit. Za mne rozhodně bodík a fotečky :)
1. 11. 2015 18:03
Kakao se nepřidává? Chtěla bych je vyzkoušet, tak abych něco nepokazila
5. 4. 2015 14:00
Našla jsem ve foťáku fotku, kterou jsem zapomněla přidat, tak přidávám až nyní. Velikonoční zdobení tu už ode mne máš, tak teď ještě vánoční.
1. 4. 2015 20:30
Trochu s obavami jsem perníčky dnes vyzkoušela a dopadlo to na výbornou. Jsou měkké i po vychladnutí, krásně vypadají i dobře chutnají. Musela jsem už upéct z druhé dávky, tu první várku děti ochutnávali, zbylo jich jen pár Zkoušela jsem už hodně receptů, ale ode dneška vím, že dál už zkoušet nemusím, ten dokonalý recept jsem si našla a moc za něj děkuju! Jen ještě malá technická poznámka - pekla jsem na 180st. v horkovz. troubě 7 - 8 minut max. . Myslím, že když někomu ztvrdnou, může to být delším pečením.
26. 12. 2014 19:23
Perníčky jsou krásné na oko, ale ne na zub. Jsou tvrdé a ani nejsou moc voňavé. Přitom jsem pracovala podle návodu. Tohle cukroví osobně moc nemusím - tak moc nesmutním. Rozdrtím je a snad ptáci si na nich pochutnají.
25. 12. 2014 19:12
Konečně výborné a hlavně měkké perníčky!
20. 12. 2014 12:11
Dělala jsem je přesně podle návodu a i čtyři dny po upečení jsou tvrdé jak beton. Měkké byli dokud nevychladly...tak nevím, kde se stala chyba...
17. 12. 2014 09:51
Perníčky jsou luxusní ,doporučuji !!!
15. 12. 2014 15:15
mno tak perníčky jsou luxus ...dnes jsem dělala z jedné dávky a přítel si poručil ještě další dvě
13. 12. 2014 01:40
perníčky jsem dělala a jsou úžasné za mě doporučuji
7. 12. 2014 22:08
Tak ty u nás nevydržejí do Vánoc :D
5. 12. 2014 16:37
Letos je dělám poprvé a jsou vynikajícíbudu dělat každý rok
2. 12. 2014 12:43
Opravdu výborné perníčky.Letos je dělám po druhé. A budu je dělat každý rok! Děkuju!
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 6 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 18 minutami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 1 hodinou
Chlebová polévka
mondey uvařil před 2 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 3 hodinami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí adventní kalendář: Recepty na měkké perníčky, karamelová lízátka, plněné pralinky i jednoduché sušenky zvládne každý
Holka u plotny radí: Péct cukroví z másla nebo levnějšího tuku? Rozdíly jsou znát!
Voňavé perníkové delikatesy: Upečte si medovníky nebo staročeskou sakrajdu!
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů