Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Natálka

9. 12. 2012 08:29

Musím napsat že naprosto dokonalé...do vánoc ještě dopečeme dalši... Všem moc chutnají a vypadají jako z reklamy...SUPER SUPER SUPER...díky moc:yes:

zita

8. 12. 2012 19:31

:-(;-(:-8:-8:yes::-*:-K:-O:-p:-p:-p:-p:-p:-p vyborny

Marta

7. 12. 2012 13:20

Perníčky jsou výborné, první plech jsem pekla na méně stupňů a déle, ty ztvrdly, pak jsem dala troubu na víc , pekla jen pár minut a jsou měkké. Takže i na pečení záleží.

Klára

5. 12. 2012 21:23

Perníčky jsem dnes upekla a jsou opravdu výtečné. Měkké výborně chutnají a jsou málo sladké což moc oceňuji. Děkuji za recept přidávám si ho do svého seznamu :-)

Monika

3. 12. 2012 21:10

Perníčky jsou skvělé, ráno jsem si připravila těsto, které jsem samou nedočkavostí ani nenechala pořádně odležet a skoro hned je pekla. Už je mám všechny i nazdobené a jsou výborné. Jen jsem přišla na jednu věc: když těsto rozválím tak, aby byly perníčky o něco tenčí, jsou z nich spíše tvrdší sušenky, ale i ty jsou dobré :-) Za měkoučké perníčky i sušenky dávám palec nahoru :yes:

Monika

3. 12. 2012 18:33

Pavlína:Ahoj ja sem je dala do sacku a druhy den byly krasne mekke...a jsou porad teda zbylo jich jen par:-)

Pavlína

2. 12. 2012 16:35

Holky prosím o radu, perníčky jsem upekla a byly měkké, ale po vychladnutí ztvrdly, čím to je? Těsto jsem měla krásně vláčné, pekla jsem podle rad ostatních. Co teď? Zmeknou do Vánoc?

HANA

2. 12. 2012 15:21

Jana Stehnova:ZRAVÍM A NA JAKÝ PROGRAM JSTE DĚLALA TO TĚSTO V TÝ PEKÁRNĚ DÍKY:-?:-!

ivana

1. 12. 2012 08:59

Světlana:aha tak pro příště :-8

Světlana

30. 11. 2012 19:12

ivana: já do těsta ještě dávám 2 lžíce mléka

ivana: no a válet těsto je dobře mezi dvěma pláty pečicího papíru, horní papír pak sundat vykrájet perníčky, pak jen vybrat mezery a perníčky na papíře přenést na plech a šup do trouby, jednoduše a rychle, já tak peču veškeré cukrovíwwsvww@seznam.cz

ivana

30. 11. 2012 17:27

zorrnicka:tak dneska jsem dělala tento recept a celý se mi to drolilo vůbec to nešlo zúracovat po přidání více másla už se udělalo těsto ale i tak peklo válení čím to bylo?

zorrnicka

27. 11. 2012 18:46

Letos chci dělat poprvé chaloupku. Můžu na ni použít i tenhle recept?:-O:-? A jak je to s tím tvrdnutím po pár dnech?

brundik2002

27. 11. 2012 18:16

perníčky jsou super, už jsme je snědli, budu péct nové s dvojitou dávku:-))

Marq3tqa

27. 11. 2012 18:12

:-/ Prosím o radu...máslo do těsta se dává rozpuštěné nebo jenom změklé?? Děkuji za odpověď

Aniston

26. 11. 2012 22:47

Dělala jsem je zase a zase nezklamaly, :-p ale dávám tam celý prášek do perníku a samozřejmě kapku mlíka :-K jsou skvělé :-K :yes::-)

1 14 15 16 17 18 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw