Perníčky, které jsou hned měkké
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 204 kJ / 2 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,30 g |
Tuky | 70,95 g |
Vláknina | 12,10 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 3,52 g |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 495,27 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.
Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.
Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2012 08:29
Musím napsat že naprosto dokonalé...do vánoc ještě dopečeme dalši... Všem moc chutnají a vypadají jako z reklamy...SUPER SUPER SUPER...díky moc
8. 12. 2012 19:31
vyborny
7. 12. 2012 13:20
Perníčky jsou výborné, první plech jsem pekla na méně stupňů a déle, ty ztvrdly, pak jsem dala troubu na víc , pekla jen pár minut a jsou měkké. Takže i na pečení záleží.
5. 12. 2012 21:23
Perníčky jsem dnes upekla a jsou opravdu výtečné. Měkké výborně chutnají a jsou málo sladké což moc oceňuji. Děkuji za recept přidávám si ho do svého seznamu
3. 12. 2012 21:10
Perníčky jsou skvělé, ráno jsem si připravila těsto, které jsem samou nedočkavostí ani nenechala pořádně odležet a skoro hned je pekla. Už je mám všechny i nazdobené a jsou výborné. Jen jsem přišla na jednu věc: když těsto rozválím tak, aby byly perníčky o něco tenčí, jsou z nich spíše tvrdší sušenky, ale i ty jsou dobré Za měkoučké perníčky i sušenky dávám palec nahoru
3. 12. 2012 18:33
Pavlína:Ahoj ja sem je dala do sacku a druhy den byly krasne mekke...a jsou porad teda zbylo jich jen par
2. 12. 2012 16:35
Holky prosím o radu, perníčky jsem upekla a byly měkké, ale po vychladnutí ztvrdly, čím to je? Těsto jsem měla krásně vláčné, pekla jsem podle rad ostatních. Co teď? Zmeknou do Vánoc?
2. 12. 2012 15:21
Jana Stehnova:ZRAVÍM A NA JAKÝ PROGRAM JSTE DĚLALA TO TĚSTO V TÝ PEKÁRNĚ DÍKY
1. 12. 2012 08:59
Světlana:aha tak pro příště
30. 11. 2012 19:12
ivana: já do těsta ještě dávám 2 lžíce mléka
ivana: no a válet těsto je dobře mezi dvěma pláty pečicího papíru, horní papír pak sundat vykrájet perníčky, pak jen vybrat mezery a perníčky na papíře přenést na plech a šup do trouby, jednoduše a rychle, já tak peču veškeré cukrovíwwsvww@seznam.cz
ivana: no a válet těsto je dobře mezi dvěma pláty pečicího papíru, horní papír pak sundat vykrájet perníčky, pak jen vybrat mezery a perníčky na papíře přenést na plech a šup do trouby, jednoduše a rychle, já tak peču veškeré cukrovíwwsvww@seznam.cz
30. 11. 2012 17:27
zorrnicka:tak dneska jsem dělala tento recept a celý se mi to drolilo vůbec to nešlo zúracovat po přidání více másla už se udělalo těsto ale i tak peklo válení čím to bylo?
27. 11. 2012 18:46
Letos chci dělat poprvé chaloupku. Můžu na ni použít i tenhle recept? A jak je to s tím tvrdnutím po pár dnech?
27. 11. 2012 18:16
perníčky jsou super, už jsme je snědli, budu péct nové s dvojitou dávku
27. 11. 2012 18:12
Prosím o radu...máslo do těsta se dává rozpuštěné nebo jenom změklé?? Děkuji za odpověď
26. 11. 2012 22:47
Dělala jsem je zase a zase nezklamaly, ale dávám tam celý prášek do perníku a samozřejmě kapku mlíka jsou skvělé
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 3 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 5 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 14 minutami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 20 minutami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 30 minutami
Kuřecí řízky v těstíčku
lenkavozihnojova uvařil před 31 minutami
Zeleninová "boloňská" omáčka s červenou čočkou
TondaJ uvařila před 32 minutami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 48 minutami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 55 minutami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 1 hodinou
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková
Perníčky, které jsou hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6xw
321 názorů