Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky, které jsou hned měkké

Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Různorodé tvary plné medu a voňavého koření jsou oblíbené zejména u dětí. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. Ovšem s tímto receptem je budete mít měkké ihned.

Hodnocení receptu je 5,0 (262×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 82 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení doba pečení 1 plechu

90 min (82 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení doba pečení 1 plechu)

25. 12. 2008 00:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 204 kJ / 2 917 kcal
Bílkoviny68,30 g
Tuky70,95 g
Vláknina12,10 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 3,52 g
Sůl0,45 g
Sacharidy495,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Každý harmonogram s přehledem postupu vánočního pečení vám doporučí, abyste perníčky upekli alespoň tři týdny před Vánocemi. Obvykle se totiž musí rozležet. I s těstem někdy bývá potíž, lepí se, trhá, kroutí se při pečení. Ne však s tímto.

Recept, který mi poskytla kamarádka Andrea, je skutečný kuchařský poklad. Nějakým zázrakem jsou totiž tyto perníčky okamžitě měkké, s těstem se skvěle pracuje, a hlavně taky dobře chutnají.

Co se týká složení, nenajdete v nich žádnou speciální surovinu a nebudete potřebovat ani žádný tajemný přípravný rituál. Proti jiným receptům je rozdíl hlavně v poměru ingrediencí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nanny

12. 12. 2016 18:10

casino: Vy jste opravdu nepostradatelny.Chtela jsem jeste dodat ,ze nevim v jakem mnozstvi,protoze diky vnouckovi,ktery si precetl mamincinu kucharku,kdyz mu bylo asi dva a pul roku,nevim mnozstvi,ale Vy jste to vyresil.

casino casino

12. 12. 2016 11:02

nanny:
No, bez gramáže by toho moc nenapekla, že :-? :-p
(Hlavne to neberte ako , nedajboze vysmesnu kritiku.... ):-)
***
Na 500g mouky:
10 g anýz
10 g badyán
5 g nové koření
5 g hřebíček
5 g fenykl
5 g skořice

nanny

12. 12. 2016 09:09

La Furi Roja: Take zdravim
Moje maminka pouzivala jako pernikove koreni
Skorice
nove koreni mlete
badyan
hrebicek
fenykl
Nekdo pridava i koryandr
Preji pekny den

La Furi Roja La Furi Roja

12. 12. 2016 08:44

Zdravím, nesehnala jsem perníkové koření, jr všude beznadějně vyprodané. Dá se nahradit? Skořicí a zázvorem? Děkuji :)

Hana

11. 12. 2016 21:56

Tento recept jsem našla loni a od té doby peču na Vánoce i Velikonoce. Perníčky jsou suprový. Dělám vždycky optimisticky jen jednu dávku a pak musím udělat ještě jednu, aby na svátky vůbec něco bylo... Moc za ten recept děkuju!!!!

Monika

11. 12. 2016 20:18

Skvělý recept, těsto šlo krásně zadělat, a pak se s ním parádně pracovalo. Určitě bude patřit k mým stálicím. Děkuji za recept. :-)

Akcul

11. 12. 2016 14:19

paja: záleží jak velké máte vykrájovatka :-) Já měla 3plechy .-)
:-*;-)

paja

10. 12. 2016 10:29

A kolik tech pernicku je? Mnozstvi?

Ashelia

8. 12. 2016 21:17

Super recept je podobný tomu mému pár generací starému a moc nečitelnému :-D proto jsem hledala na internetu a našla tento. Jsem fakt ráda že jsem našla skoro na chlup stejný recept u kterého jsem se mohla ujistit že dělám vše správně jen u toho našeho se přidává trocha kakaa pro trochu hnědší barvy :-8
Jak tu čtu tak někomu se těsto drolí a tak, já jsme s ním žádné problémy neměla vše hnětu rukou, lépe se to promačká a vše spojí. Děkuji za moc dobrý recept :-K

Vani

8. 12. 2016 20:14

Úžasné! Moc díky za recept! S těstem se pracovalo naprosto sqěle a díky tomu jsem si výrobu užila!!! A navíc super chuť!

Eliška

8. 12. 2016 16:35

1. S těstem jsem se babrala asi 2hodiny, než to mělo nějakou formu.;-(
2. Do rána to tak ztvrdlo, že se s tím už nedalo vůbec nic dělat a skončilo to v koši.:-//
Dnes jsem si našla recept v 20let starém časopisu a těsto sem měla cca za 30minut.

Pavlína

7. 12. 2016 13:48

Jana: těsto je třeba dlouho zpracovávat, chce to trpělivost ;-)

Pavlína

7. 12. 2016 13:46

Úžasný recept, díky moc! Dělala jsem perníčky se čtyřmi dětmi a byly nadšené. Těsto se nelepí, nemusí se podsypávat moukou, opravdu se s ním krásně pracuje. Povedly se nám ukázkové výtvory :-K. Snad jen pro ostatní: přidala jsem trošku másla, nakonec ho bylo dohromady 100g a jěstě trošku perníkového koření. Musíte dlouho zpracovávat, než dosáhnete správné konzistence, chce to trpělivost, ale výsledek stojí za to!

Jana

6. 12. 2016 22:30

Ahoj, mám dotaz: jak dlouho před vánocemi je mám péct? Nikdy sem perníčky nedělala, tak nevím. A kdy mám zdobit, druhý den nebo až před vánoci? Dík za rady :-p

Jana

5. 12. 2016 20:04

Asi dělám něco špatně,mám drobenku:-D
Tak jsem přidala máslo a docílila těsta,ale při válení se opět začalo drolit a praskat;-(

1 6 7 8 9 10 22

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: perníčky recept na perníčky nejlepší recept na perníčky vánoční perníčky hned měkké pečení perníčků perníčky recept vánoční perníčky měkké recept vánoční cukroví nejlepší recepty perníčky těsto na perníčky nejlepší perníčky recept perničky těsto na perníčky hned měkké pečení perníčků recept těsto na perníčky měkké pečeni pernicku recepty perníky ihned měkké domaci perničky perníčky bez medu zázvorky recept měkké perniky recept

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, soda jedlá, koření do perníku, máslo, vejce, med tekutý, žloutek, poleva bílková

TopRecepty.cz

Perníčky, které jsou hned měkké

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6xw