Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda s oříšky, broskvemi a kiwi

Upéct dobrou roládu není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Doplňte ji výborným krémem - ať už s oříšky nebo s pečenými kaštany. Nezapomeňte vložit také ovoce a zavinutou roládu dozdobit i na povrchu.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 543 kJ /
4 193 kcal
Bílkoviny58,39 g
Tuky295,71 g
Vláknina19,10 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 2,09 g
Sůl0,90 g
Sacharidy314,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 2: Žloutky a cukr utřeme (nebo ušleháme ve šlehači) na hladký krém, do kterého přidáváme mouku s kokosem a jedlou sodou, až se vše promísí. Krok 3: Přimícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků a promíchané těsto nalijeme na pečicí papír, který jsme předem vysypali strouhaným kokosem. Krok 4: Pečeme po dobu 18-20 minut do zrůžovení korpusu. Upečený plát zavineme i s pečicím papírem a necháme vychladnout. Krok 5: Uvaříme podle návodu vanilkový pudink. Když jej uvaříme, posypeme pudink na povrchu moučkovým cukrem, aby se nevytvořil škraloup. Krok 6: Změklé máslo ušleháme a postupně přidáváme vychladlý pudink, mleté oříšky nebo umleté pečené kaštany a med. Krok 7: Srolovaný a vychladlý plát rozbalíme. Odstraníme pečicí papír a potřeme asi 2/3 ušlehaného krému. Krok 8: Poklademe pokrájenými, okapanými broskvemi, kousky kiwi a opět vše pěkně zarolujeme. Upravíme na talíř a potřeme zbylou částí krému, do které jsme zamíchali kakao. Krok 9: Nakonec roládu poklademe ovocem a posypeme nastrouhanou čokoládovou tyčinkou Margot.

TIP: Časté chyby při přípravě piškotové rolády

Zveřejněno 27. 4. 2013

Poznámka autorky varilamyskakas…

Místo pudinku můžeme použít krém Amyl.

Můžeme také použít místo krému pro změnu ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, kam přidáme i ostatní suroviny, tak jak jsou napsané v surovinách.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s oříšky, broskvemi a kiwi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1nD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s oříšky, broskvemi a kiwi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L1nD

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Všem děkuji;-):-K

Jana Remkova: však víš, jak to bylo- mamča ležela a přála si je dokola, dnes už začíná chodit, smekám před ní, je jí 82 let a krček zlomený vyléčila, zabojovala, tak snad pomohly i rolády;-):-K

Ty ses rozjela s těma roládama!!!:-D

Další hezká roládka:yes:+3

Tématické fráze:
piskotova rolada, piškotová roláda s ovocem, piškotová roláda recept, mail kiwi.pl loc:cz, pečeme s oříšky, recept na piškotovou roládu, rolada s broskví, roláda, roláda s oříšky, rolada s broskvemi, kiwi recepty, piškotová roláda recepty, piskotova rolada po lzickach, pečená piškotová roláda, piskotova rolada s merunkami, pecena rolada s ovocem, babicovy recepty z 27.4.2013, babicovy dobroty 27.4.2013, piskotove oriskove rolády, krém do piškotové rolády

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, kokos strouhaný, soda jedlá, kokos strouhaný, máslo, pudink vanilkový, mléko, cukr, med, mandle mleté, kompot broskvový, kiwi, čokoláda margot, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu