Vepřový grill-burger
Domácí hamburgery se již dávno zabydlely na našich grilech. Není divu, dobře ochucené maso, zjemněné mletím, dobře propečené, navíc s doplňkem zeleniny a omáček v křupavé bulce, dělá z původního karbanátku v housce vyhledávanou lahůdku.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 763 kJ / 1 855 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 302,41 g |
Tuky | 63,59 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 975 mg |
Sodík | 796 mg |
Sůl | 1,50 g |
Sacharidy | 15,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme si najemno červenou cibuli, na plátky okurky, rajčata a obereme a opereme listy salátu. Sýr necháme při pokojové teplotě změknout.
Vepřové mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu.
Rozpálíme gril, žulový kámen nebo grilovací pánev. Krok 2: Z vychlazeného a bylinkami okořeněného vepřového masa vytvoříme 10 pevných vzduchu zbavených koulí. Každou kouli následně „zplacatíme“ a utvoříme po celé ploše stejně vysokou placku cca 1,5 až 2 cm. Uprostřed placky vytvoříme hranou dlaně mírný žlábek, aby se nám maso při opékání uprostřed nezvedalo. Vkládáme na rozpálený gril a zprudka necháme zatáhnout. Krok 3: Jakmile začne maso krásně vonět (cca 5 minut) tak ho obracečkou otočíme a opečeme stejně dlouho i z druhé strany. Burger ještě jednou obrátíme a na každou porci masa položíme plátek sýru. Krok 4: V tuto dobu si opečeme do křupava i plátky slaniny. Slaninu nedávejte na rošt (propadne Vám), pokud není jiná možnost, opečte ji na pánvi. Rozříznuté bulky (sezamové, sýrové) opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu. Spodní část bulky potřeme bohatě majonézou, posypeme nasekanou cibulkou, plátky rajčete a poklademe listy salátu. Na toto „lůžko“ přendáme z grilu maso s již částečně roztaveným sýrem, poklademe plátkem okurky, opečenou křupavou slaninou a přiklopíme horní části bulky, kterou jsme z vnitřní strany pokapali kvalitním hustým kečupem.
Vepřové mleté maso osolíme, opepříme a přidáme do něj nasekanou petrželovou a koriandrovou nať. Ručně poctivě prohněteme a dáme uložit do chladu.
Rozpálíme gril, žulový kámen nebo grilovací pánev. Krok 2: Z vychlazeného a bylinkami okořeněného vepřového masa vytvoříme 10 pevných vzduchu zbavených koulí. Každou kouli následně „zplacatíme“ a utvoříme po celé ploše stejně vysokou placku cca 1,5 až 2 cm. Uprostřed placky vytvoříme hranou dlaně mírný žlábek, aby se nám maso při opékání uprostřed nezvedalo. Vkládáme na rozpálený gril a zprudka necháme zatáhnout. Krok 3: Jakmile začne maso krásně vonět (cca 5 minut) tak ho obracečkou otočíme a opečeme stejně dlouho i z druhé strany. Burger ještě jednou obrátíme a na každou porci masa položíme plátek sýru. Krok 4: V tuto dobu si opečeme do křupava i plátky slaniny. Slaninu nedávejte na rošt (propadne Vám), pokud není jiná možnost, opečte ji na pánvi. Rozříznuté bulky (sezamové, sýrové) opečeme z vnitřní strany na sucho na grilu. Spodní část bulky potřeme bohatě majonézou, posypeme nasekanou cibulkou, plátky rajčete a poklademe listy salátu. Na toto „lůžko“ přendáme z grilu maso s již částečně roztaveným sýrem, poklademe plátkem okurky, opečenou křupavou slaninou a přiklopíme horní části bulky, kterou jsme z vnitřní strany pokapali kvalitním hustým kečupem.
Zveřejněno 16. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový grill-burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXZ7
Moje poznámka
Vepřový grill-burger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AXZ7
Nejnovější recepty
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 10 minutami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 17 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 5 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 7 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 7 hodinami
Grilovaná krkovička
Merylas před 9 hodinami
Pomazánka z pečeného vepřového masa
RendaAda před 9 hodinami
Pastýřský koláč s jehněčím nebo hovězím masem
NellaGW před 10 hodinami
Kachní stehna na žampionech
Leren před 10 hodinami
Fofr broskvový koláč
Jannybar před 11 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
AndreaAbb před 11 hodinami
Pistáciový rychlý dort
Mart1neek před 11 hodinami
Tématické fráze:
vepřový burger,
vepřový burger recept,
burger z vepřového masa,
maso na burger recept,
veprovy burger recepty,
recepty na grill,
vepřovy burgr,
burger recept,
recept na veprovy burger,
burger na grilu,
burger na grilu recept,
vepřový hamburger,
burgery z vepřového masa,
burger z vepřového,
grill recepty,
veprove burgery,
burger vepřový,
burgery na grilu,
domácí burger z vepřového masa,
burgery na gril
Suroviny:
maso vepřové mleté,
nať petrželová,
koriandr čerstvý,
slanina,
sůl mořská,
pepř čtyř barev,
cibule červená,
okurky sterilované,
rajče,
majonéza,
kečup ostrý,
sýr chedar,
salát little gem
Komentáře (13)
Ale parádní bašta to teda je