Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 732 kJ / 3 282 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 84,18 g | 
| Tuky | 217,36 g | 
| Vláknina | 13,14 g | 
| Cholesterol | 441 mg | 
| Sodík | 5,77 g | 
| Sůl | 14,73 g | 
| Sacharidy | 241,85 g | 
Postup přípravy
Mouku promícháme se solí, přidáme mléko, nasekanou studenou Heru/máslo, zakysanou smetanu a promísíme v hladké těsto. Rozdělíme na dva díly, zabalíme do folie a uložíme na 30 – 60 minut do lednice. Krok 2: Olej rozehřejeme na pánvi, odstavíme a nasypeme na něj cibulové kroužky. Pečeme 15 minut na mírném ohni, pak přisypeme cukr a chilli papričku a tři minuty dopékáme. Krok 3: Hermelín rozpůlíme, naplníme cibulovou směsí a překlopíme druhou částí, přitiskneme k sobě. Krok 4: Jednu polovinu těsta rozdělíme na dvě části tak, aby jedna z nich byla o třetinu lehčí než ta druhá. Z obou vyválíme asi 5 mm vysoké kolečko, okraje můžeme vykrojit ozdobným rádýlkem. Na větší část položíme Hermelín. Krok 5: Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem. Přes vrchní část přeložíme druhou část těsta a spodní přeložíme přes ni. Pevně stiskneme. Celý povrch potřeme žloutkem. Krok 6: Troubu předehřejme na 180°C a pečeme 20–30 minut dozlatova. Pak vyjmeme z trouby a po pěti minutách podáváme.
Zveřejněno 5. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDWg
Moje poznámka
					 
				
Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDWg
Nejnovější recepty
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Salát se smažákem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 5 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 6 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 6 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 6 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 6 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 7 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 7 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							karamelizovaná cibulka recept, 
						
						
							recepty z hermelínu, 
						
						
							hermelin s cibulkou, 
						
						
							recept na karamelizovanou cibuly, 
						
						
							alpská pecene, 
						
						
							recept cibule, 
						
						
							recept z hermelínu, 
						
						
							hermelin recepty, 
						
						
							hermelin s pivni cibulkou, 
						
						
							nakladany hermelin s cibulovou omackou, 
						
						
							s karamelizovanou cibulkou, 
						
						
							karamelizovanou cibulí, 
						
						
							kořeněné papírky na pečení, 
						
						
							recepty hermelin, zakysana smetana, 
						
						
							recept na karamelizovanou cibuli
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							tuk hera, 
						
						
							sůl, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sýr hermelín, 
						
						
							olej, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							chilli paprika čerstvá, 
						
						
							cukr hnědý, 
						
						
							žloutek
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
	 
 
 
 
 
 
Komentáře (17)
Na velké kolečko položíme sýr, plochu okolo potřeme vejcem. Vrchní část pokryjme menším kolečkem a přehneme je tak, aby sahalo asi do poloviny výšky sýra - celé potřeme vajíčkem. Pak přes to přehrneme spodní částa přitiskneme k sobě.
Na obrázku se syrovým těstem je to asi nejlépe vidět spodní část překrývá tu vrchni, aby to drželo.
Pomohlo to trošku?