Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 732 kJ / 3 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,18 g |
Tuky | 217,36 g |
Vláknina | 13,14 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 5,77 g |
Sůl | 14,73 g |
Sacharidy | 241,85 g |
Postup přípravy
Mouku promícháme se solí, přidáme mléko, nasekanou studenou Heru/máslo, zakysanou smetanu a promísíme v hladké těsto. Rozdělíme na dva díly, zabalíme do folie a uložíme na 30 – 60 minut do lednice. Krok 2: Olej rozehřejeme na pánvi, odstavíme a nasypeme na něj cibulové kroužky. Pečeme 15 minut na mírném ohni, pak přisypeme cukr a chilli papričku a tři minuty dopékáme. Krok 3: Hermelín rozpůlíme, naplníme cibulovou směsí a překlopíme druhou částí, přitiskneme k sobě. Krok 4: Jednu polovinu těsta rozdělíme na dvě části tak, aby jedna z nich byla o třetinu lehčí než ta druhá. Z obou vyválíme asi 5 mm vysoké kolečko, okraje můžeme vykrojit ozdobným rádýlkem. Na větší část položíme Hermelín. Krok 5: Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem. Přes vrchní část přeložíme druhou část těsta a spodní přeložíme přes ni. Pevně stiskneme. Celý povrch potřeme žloutkem. Krok 6: Troubu předehřejme na 180°C a pečeme 20–30 minut dozlatova. Pak vyjmeme z trouby a po pěti minutách podáváme.
Zveřejněno 5. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDWg
Moje poznámka
Nenápadný Hermelín s karamelizovanou cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LDWg
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 13 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 16 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 16 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina II
dejvi01 před 7 minutami
Rajčatová polévka s nudlemi
Aknytsirk před 8 minutami
Polévka s krupicí a vejcem
Adinkaa před 1 hodinou
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 1 hodinou
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 2 hodinami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 15 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 15 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 16 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 16 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 17 hodinami
Tématické fráze:
karamelizovaná cibulka recept,
recepty z hermelínu,
hermelin s cibulkou,
recept na karamelizovanou cibuly,
alpská pecene,
recept cibule,
recept z hermelínu,
hermelin recepty,
hermelin s pivni cibulkou,
nakladany hermelin s cibulovou omackou,
s karamelizovanou cibulkou,
karamelizovanou cibulí,
kořeněné papírky na pečení,
recepty hermelin, zakysana smetana,
recept na karamelizovanou cibuli
Suroviny:
mouka polohrubá,
smetana zakysaná,
tuk hera,
sůl,
máslo,
sýr hermelín,
olej,
cibule červená,
chilli paprika čerstvá,
cukr hnědý,
žloutek
Komentáře (17)
Na velké kolečko položíme sýr, plochu okolo potřeme vejcem. Vrchní část pokryjme menším kolečkem a přehneme je tak, aby sahalo asi do poloviny výšky sýra - celé potřeme vajíčkem. Pak přes to přehrneme spodní částa přitiskneme k sobě.
Na obrázku se syrovým těstem je to asi nejlépe vidět spodní část překrývá tu vrchni, aby to drželo.
Pomohlo to trošku?