Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 262 kJ /
2 931 kcal
Bílkoviny204,48 g
Tuky191,14 g
Vláknina30,62 g
Cholesterol 572 mg
Sodík 4,47 g
Sůl11,15 g
Sacharidy83,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, přes folii naklepeme a na okrajích mírně nařízneme. Lehce osolíme a opepříme. Krok 2: Slaninu nakrájíme na špalíčky a v hrnci ji osmahneme do růžové barvy. Na slaninu poklademe plátky masa a necháme prudce po obou stranách zatáhnout. Krok 3: Podlijeme pivem a přidáme lečo. Skleničku od leča vypláchneme 100ml vody, přilijeme do hrnce, přidáme hořčici a vložíme nejlépe ve vajíčku na luhování čaje kuličky koření. Přidáme rozmarýn, vše promícháme, rozdrobíme masox a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy stáhneme plamen na minimum, vaříme pod tlakem cca 50 minut. Krok 4: Po ochlazení hrnec otevřeme a měkké maso odložíme do tepla. Krok 5: Ze šťávy odstraníme tvrdé větvičky rozmarýnu a vajíčko s kořením. Krok 6: Do šťávy vmícháme vodu se solamylem, prolisovaný česnek a necháme 2 minuty přejít varem. Podle potřeby dochutíme. Jako příloha se hodí různě připravené noky, špecle, nebo rýže.

Zveřejněno 21. 1. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Já jsem k přípravě tohoto jídla použila“Lečo bez zavařování“http://www.toprecepty.cz/recept/22359-leco-bez-zav...

Příloha byly“Špecle-jemné přílohové noky“http://www.toprecepty.cz/recept/29704-specle-jemne...

Těm, kterým se už jen při přečtení názvu použité hlavní suroviny dělá nevolno, doporučuji tento rcp přeskočit. Nechce se mi neustále omílat, že si i takové ušlechtilé zvíře, jako je kůň, může zlomit například nohu.

Těm, kteří problém nemají přeji dobrou chuť:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dr75

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kližka v zelenině, na černém pivu - připraveno v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dr75

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

chocolate::-)Děkuji:-K

Krásná úprava hovězího a nočky máme také v oblibě, bodík letí:yes:

Bibinka:Janinko,byla to vážně dobrota;-):-p

Hrašuľka.Hrašuľka:Hraši,díky za príma komentář.Moc jsem se pobavila:-D

Děvčata děkuji:-K:-K

Anna Kocikova:Aninko, parádní recept a konina k tomu, to musela být lahůdka. 9.:yes:

Hrašuľka.Hrašuľka 22. 1. 2014 15:53
Anna Kocikova: :yes::yes: No, duša moja drahá, ja veru z koňacinou (alebo koninou:-?) mám veľký problém, lebo som ju už nevidela háááádam a:-!j takých,... nooo veľa rokov.:-((:-(( A keď okolo prebehne nejaký kôň, tak je určite len dvojnohý. :-D:-D:-D
Ale dala by som si :-p:-p:-p:-p:-p:-p, lebo to nemá chybu - aj to pivko - a ešte by zostalo aj k obedu, jáááj, beda tomu koňovi, čo pôjde okolo a bude mať viac ako dve nohy ;-);-);-) (len aby to neboli barle :-!:-?) :-D:-D:-D

Všem děkuji:-*:-K

:-p Aničko, ke mně, s touto dobrotkou;-):-)):yes:

Drahuš opět další dobrota z Tvé kuchyně u nás by rozhodně chutnalo:yes::yes:+

Aničko! Hovězí můžu jakýkoliv a v jakýkoliv podobě. To Tvoje vypadá úžasně! :-p:-K:yes: +1

Špecle jsou k takovým jídlům výborná příloha :yes: Já bych si pochutnala :-p

Tématické fráze:
koňská kližka, hovězí kližka na černém pivu, telecí kližka na černém pivu, hovězí kližka na zelenině, kližka, teleci klizka na pivu, kližka recepty, hovězí klizka na černém na černém pivu, kližka v papiňáku, klizka konska, kližka s lečem, klizka v receptech, hovězí na zelenine a černém pivu recept, klizka na lecu recepty, hovězí maso na černém pivu a zelenine, hovězí klizka na pivě, telecí kližka na zelenině, hovězí kližka na zele, hovězí kližka na zele, teleci klizka do papiňáku

Suroviny:
kližka hovězí, slanina gazdovská, lečo, pivo černé, voda, pepř čtyř barev, koření nové koření, rozmarýn, hořčice plnotučná, česnek, masox, sůl, pepř mletý, solamyl, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu