Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Co připravit k nedělnímu odpolednímu mlsání? Co takhle vsadit na osvědčenou klasiku, bavorské vdolečky se švestkovými povidly a kopečkem oslazeného tvarohu? Vězte, že to bude dobrá volba a rodina vás za jejich přípravu bude milovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 912 kJ / 3 086 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,42 g |
| Tuky | 80,20 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 994 mg |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,39 g |
| Sacharidy | 460,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárny. Nejprve tekuté, potom sypké. Pekárnu necháme pracovat na program "Těsto". Po skončení programu vyjmeme těsto na pomoučený vál a vyválíme na placku silnou asi 1-1,5 cm.
Krok 2: Skleničkou vykrojíme kolečka. Ze zbylých prokrojů smotáme třeba "šrouby".
Krok 3: Ve vyšším, užším kastrolu rozehřejeme olej. Na zkoušku vhodíme kousek těsta - pokud zasyčí, je olej správně horký. Vdolky smažíme po 2 kusech. První stranu smažíme vždy přikrytou pokličkou, pak odklopíme, vdolky otočíme a dosmažíme odkryté.
Krok 4: Hotové vdolky dáme na papírové ubrousky odkapat od přebytečného tuku.
Krok 5: Vdolky po vychladnutí pomažeme švestkovými povidly a navrch dáme čepičku oslazeného tvarohu.
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0pJX
Moje poznámka
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0pJX
Nejnovější recepty
Těstoviny s kořeněnou dýní
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné lívanečky podle Anety Vignerové
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí maso se žampiony a zeleninou na másle
Přidáno před 5 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 5 hodinami
Bramboračka s hlívou ústřičnou
Přidáno před 6 hodinami
Krůtí na medu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové dušené maso s mrkví a slaninovou tarhoňou
Denade před 51 minutami
Kančí se šípkovou omáčkou
DavidLute před 1 hodinou
Banánové sušenky
Annanas před 1 hodinou
Kynutá bábovka s perníkovou náplní
Covecka před 1 hodinou
Hrníčkové knedlíky malinko jinak
Veronika235 před 1 hodinou
Bílá zelňačka s koprem
Vlastik58 před 2 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
Merylas před 2 hodinami
Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu
gabrus před 2 hodinami
Omáčka na špagety
ilonkakulisek před 2 hodinami
Pěry z bramborového těsta
olivka před 2 hodinami
Tématické fráze:
vdolky ládi hrušky,
vdolky podle ládi hrušky,
bavorské vdolečky ládi hrušky,
vdolky s povidlama,
vdolky s povidly,
láďa hruška vdolky,
hrnkove vdolky,
bavorske vdolecky,
recepty ládi hrušky vdolky,
vdolky od ládi hrušky,
recepty ládi hrušky - vdolky,
povidlové vdolky,
bavorské vdolečky videorecept,
vdolky lada hruska,
tvarohové bavorské vdolky recept,
tvaroh na vdolky,
lada kysilková,
bavorské vdolečky podle ládi hrušky,
vdolečky od ládi hrušky,
vdolečky od ládi hrušky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
máslo,
žloutek,
rum,
sůl,
olej,
povidla švestková,
cukr moučkový,
tvaroh
Komentáře (5)