Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový sirup

Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky nebo do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej uchováváme v lednici nebo zavaříme na zimu.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

31. 5. 2014 19:54

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 507 kJ / 360 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy66,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud budeme mít víc jahod, přidáte víc vlažné vody, tím vznikne více šťávy, třeba 3 l, tak dáme 3 kg cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kutil25

25. 6. 2015 17:55

mlsoun:dotaz jak dlouho se nechá uchovat.děkuji

kutil25

25. 6. 2015 17:52

taky jsem dělál jahodový sirup je dobrý ale zajímá mě jak dlouho se nechá uchovat. děkeji za radu.

David

16. 6. 2015 20:03

Dobrej..dnes skouším poprvé..ale jen jahody,voda a cukr nic víc..;-)

Hana Majerníková

4. 6. 2015 16:31

našla jsem váš recept a zkouším právě se začíná vařit vypadá moc dobře děkuji:-)):-Khr64@seznam.cz

Helule

26. 6. 2014 21:49

Je to moc výborný sirup a z "tzv.šrotu" jsem udělala ještě zmrzlinu se smetanou:-))).Doporučuji
:-*

amarcha amarcha

24. 6. 2014 10:34

Dávala sem při prvním vaření kdy byli ještě z jahod rozmačkané kousky.

Rousie

23. 6. 2014 23:39

Prosím, kdy přidat skořici?
díky

amarcha amarcha

16. 6. 2014 13:30

celá skořice - ne mletá, ale vcelku - jakoby jedna ta palička

Monika

16. 6. 2014 13:29

Prosím jak s tou skořicí???celý pytlík mleté??nějak jsem to nepochopila,díky za odpověd;-)

Pavla

15. 6. 2014 20:12

Sirup je naprosto výborný, hned jsem ho udělala, mám kolem deseti litrů a opravdu všem moc chutná. Děkuji za recept:-):-D:yes:

amarcha amarcha

2. 6. 2014 23:11

Tak to je supr, já ho skladuji v ledničce a je fakt úžasný přesně jak říkáte chuť i vůně.

Metaphora

2. 6. 2014 21:01

Dobrý večer.Zrovna jsem dodělala sirup a je skvělý,tak jsem zvědavá jestli vydrží,když se nemusí zavařovat.Chut a vůně úžasná,doporučuji :-):-*

mlsoun

1. 6. 2014 17:18

Dělám každý rok.Recept mám od babičky a každý rok si pochutnáváme.Dobrý je v kombinaci s třešněmi.

amarcha amarcha

31. 5. 2014 23:53

Prostě slít si do odměrky tu šťávu z jahod po scezení abyste na základě množství určila množství cukru. Když budu mít litr šťávy dám kilo cukru.

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2014 23:02

Kolik cukru??? Aha, už to vidím, ale moc tomu nerozumím. Do jaké odměrky a co??

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí jahodový sirup sirup domaci jahodovy domácí jahodový sirupy recepty domácí jahodový sirup recept jahodový sirup domácí domaci sirup z jahod recept na domaci jahodovy sirup domácí šťávy a sirupy domácí sirup recept malinový jahodová štáva jahodový sirup za studena šťáva z jahod vyroba jahodoveho sirupu jahodový sirup s mátou jahodový syrup jahodová šťáva recept jahodovýsirup domácí jahodový sirup za studena domácí sirupy jahodový sirup recept

Suroviny: jahody čerstvé, voda, kyselina citronová, šťáva citronová, skořice celá, cukr krystal

TopRecepty.cz

Jahodový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87Xg