Jahodový sirup
Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky nebo do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej uchováváme v lednici nebo zavaříme na zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 507 kJ / 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud budeme mít víc jahod, přidáte víc vlažné vody, tím vznikne více šťávy, třeba 3 l, tak dáme 3 kg cukru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 6. 2015 17:55
mlsoun:dotaz jak dlouho se nechá uchovat.děkuji
25. 6. 2015 17:52
taky jsem dělál jahodový sirup je dobrý ale zajímá mě jak dlouho se nechá uchovat. děkeji za radu.
16. 6. 2015 20:03
Dobrej..dnes skouším poprvé..ale jen jahody,voda a cukr nic víc..
4. 6. 2015 16:31
našla jsem váš recept a zkouším právě se začíná vařit vypadá moc dobře děkujihr64@seznam.cz
26. 6. 2014 21:49
Je to moc výborný sirup a z "tzv.šrotu" jsem udělala ještě zmrzlinu se smetanou).Doporučuji
24. 6. 2014 10:34
Dávala sem při prvním vaření kdy byli ještě z jahod rozmačkané kousky.
23. 6. 2014 23:39
Prosím, kdy přidat skořici?
díky
díky
16. 6. 2014 13:30
celá skořice - ne mletá, ale vcelku - jakoby jedna ta palička
16. 6. 2014 13:29
Prosím jak s tou skořicí???celý pytlík mleté??nějak jsem to nepochopila,díky za odpověd
15. 6. 2014 20:12
Sirup je naprosto výborný, hned jsem ho udělala, mám kolem deseti litrů a opravdu všem moc chutná. Děkuji za recept
2. 6. 2014 23:11
Tak to je supr, já ho skladuji v ledničce a je fakt úžasný přesně jak říkáte chuť i vůně.
2. 6. 2014 21:01
Dobrý večer.Zrovna jsem dodělala sirup a je skvělý,tak jsem zvědavá jestli vydrží,když se nemusí zavařovat.Chut a vůně úžasná,doporučuji
1. 6. 2014 17:18
Dělám každý rok.Recept mám od babičky a každý rok si pochutnáváme.Dobrý je v kombinaci s třešněmi.
31. 5. 2014 23:53
Prostě slít si do odměrky tu šťávu z jahod po scezení abyste na základě množství určila množství cukru. Když budu mít litr šťávy dám kilo cukru.
31. 5. 2014 23:02
Kolik cukru??? Aha, už to vidím, ale moc tomu nerozumím. Do jaké odměrky a co??
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 3 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 23 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 23 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 34 minutami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 1 hodinou
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 14 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: domácí jahodový sirup sirup domaci jahodovy domácí jahodový sirupy recepty domácí jahodový sirup recept jahodový sirup domácí domaci sirup z jahod recept na domaci jahodovy sirup domácí šťávy a sirupy domácí sirup recept malinový jahodová štáva jahodový sirup za studena šťáva z jahod vyroba jahodoveho sirupu jahodový sirup s mátou jahodový syrup jahodová šťáva recept jahodovýsirup domácí jahodový sirup za studena domácí sirupy jahodový sirup recept
Suroviny: jahody čerstvé, voda, kyselina citronová, šťáva citronová, skořice celá, cukr krystal
Jahodový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/87Xg
32 názorů