Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eliza Eliza

25. 2. 2012 23:19

Simona: Rádo se stalo...:-K

Simona

25. 2. 2012 22:59

Doteď jsem dělala guláš špatně. Od teď je perfektní. Díky moc za recept!:yes::yes:

Tomas

19. 2. 2012 12:53

Prave dokoncuji gulas dle tohoto vydareneho receptu,asi ho budu muset zahustit bramborou protoze nemam chleb...ale barvu ma hezkou a jak tady ve spanelsku voni cesky gulasek...diky

Eliza Eliza

18. 2. 2012 14:01

pavla m.: Tak držím palce a ozvi se, jak to dopadlo..:-K Pokud by vyhrál švára, vytáhni z něj podrobnosti...;-):-D

pavla m.

18. 2. 2012 13:49

soutěžíme se švárou kdo udělá lepší guláš a myslím že díky tomuto receptu vyhraju děkuji:-p:yes:

Mirusha Mirusha

7. 1. 2012 15:57

Právě jsem dovařila a....Mám vítěze :yes::yes::yes::-D Úžasná barva, úžasně chutná a opravdu hustá šťáva....A to jsem se jako dcera "hospodskýho" naochutnala už spousty gulášů ;-) Dávám bod:-p

mojematysek

6. 1. 2012 23:21

Davam bodicka:yes: vypada uplne k "sezrani" :-D:-D:-D Zitra se na nej vrhnu,snad se mi povede..hovezi jsem jeste nedelala:-S

Eliza Eliza

5. 1. 2012 13:40

Jano a Nessinko, nesmírně mě to těší a děkuju za realizaci a komentáře.:-K

Nessinka

5. 1. 2012 00:53

Dekuji za uzasny recept!!!:yes: ... Do dnesniho dne jsem varila gulas v papinaku a s kupovanou korenici smesi, ale to se tomuto gulasku neda ani prirovnat. Vsichni stravnici byli nadmiru spokojeni a jen smutne koukali na prazdne dno hrnce :-p

jana

20. 12. 2011 15:43

zdravím sem tu po prveve,ačkoliv moje mamuska je tu bjezne.Vzomela sem si na tyto stenky a využila ;-) Ačkoliv sem antitalent na vaření-podle tohoto receptu to musí zvládnout každy;-) Vaření me začíná bavit juhuuu...
jestly někdo znáte bybinku tak ji pozdravujte;-):-D

Eliza Eliza

19. 10. 2011 22:07

Jsem opravdu ráda, že se tento klasický guláš přiřadil k dobře hodnoceným receptům. Jsem přesvědčená, že si to zaslouží, protože ačkoli jsem v životě vyzkoušela řadu předpisů na nejrůznější guláše, tak tento je i podle mě nepřekonatelný.:yes:

postovka

19. 10. 2011 22:01

Výýýýýýýýborný gulášek.Už jsem dlouho nejedla,tak dobrý:-).Dávám palec nahoru:yes:

buryna

6. 10. 2011 10:53

Dneska jsem vařila tento guláš ze srnčího masa a je to lahůdka :-p Doporučuji vyzkoušet. Z hovězího ho vařím často :yes:;-)

Bahula Bahula

23. 9. 2011 22:05

jahoda:krásné foto:yes:

jahoda jahoda

23. 9. 2011 21:29

Eliza: Včera jsem vařila guláš zahuštěný chlebem a hledala jsem, kam bych vložila fotku.
K Tvému receptu se hodí nejlépe, je surovinami zcela totožný, jen se do guláše dává méně cibule, ale přidává se světlé pivo a pálivá paprika.
Na posyp (sice netradičně, ale mělo to úspěch) jemně nakrájená směs feferonek, cibulky, sterilované okurky, vařeného vejce, uzeného a strouhaného sýru. Guláš byl pikantní a zase trochu něco jiného.
Guláš jsem poprvé zahustila chlebem a nemělo to chybu :yes:49
Pokud se Ti bude zdát, že foto nepatří k receptu, tak ho smázni;-), nic se neděje.:-K

1 17 18 19 20 21 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz