Paštika z dýně
Dýňová paštika je lahodná pomazánka vhodná na topinky či kanapky, ale lze ji použít i jako dochucovalo do polévek, omáček, rýže či do míchaných vajíček. Pokrmům navíc dodá krásnou barvu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 549 kJ / 2 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,38 g |
Tuky | 248,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 607 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistěte, rozřízněte napůl a odstraňte semínka. Poté nakrájejte na kostky.
Krok 2: Na pánvi na středním ohni rozehřejte sádlo a dýni na něm opékejte, dokud mírně nezezlátne. Neměla by zhnědnout.
Krok 3: Ke konci přidejte najemno nasekanou cibulku a chvíli ji restujte dosklovata. Také by neměla zhnědnout.
Krok 4: Ztlumte oheň na minimum a přidejte máslo, koření a sůl. Nejlépe zakryté pokličkou pak nechte dýni úplně změknout. Trvá to asi půl hodiny, můžete přidat trošku vody. Pravidelně kontrolujte, aby se dýně nepřichytila.
Krok 5: Jakmile je dýně měkká, hrnec odstavte a směs rozmixujte v robotu, nebo tyčovým mixerem. Buďte opatrní, pokrm je horky!
Krok 6: Jemný krém nechejte vychladnout a uchovejte v zakryté misce v lednici.
Zveřejněno 17. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika z dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN28
Moje poznámka
Paštika z dýně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zN28
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 9 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 9 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 9 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 10 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 11 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 13 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 15 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 15 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 15 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 16 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 16 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 17 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 17 hodinami
Tématické fráze:
paštika z dýně,
jak uchovat dýni,
pastika z dyne hokaido,
jak uchovat dýni hokaido,
jak uchovat dýně,
jak uchovat hokaido,
dýňová paštika,
paštika z hokaido recept,
jak uchovat dyne hokaido,
jak uchovat nakrojenou dýni,
vodníd dýně recept,
paštika hokaido,
paštika z máslové dýně recepty,
paštika s dýní,
recepty z dyně,
hokaido pastika,
-domaci paštika recept,
paštika z dýně recept,
domácí paštika z dýně hokaido,
paštka z z dýně
Suroviny:
dýně hokkaido,
sádlo husí,
máslo,
cibule,
koření nové koření mleté,
ořech muškátový,
skořice mletá,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)