Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře à la bažant

Voňavý recept na kuřecí maso na divoko je dokonalou volbou na víkendový oběd. Stejným způsobem můžeme připravit i maso bažantí nebo kachní, ale kuře je sázka na jistotu. Šťavnaté porce masa v lahodné omáčce podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 208 kJ /
1 245 kcal
Bílkoviny7,71 g
Tuky126,84 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,41 g
Sůl6,00 g
Sacharidy15,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Obojí nasypeme do pekáčku (nebo hlubší pánve vhodné do trouby), přidáme máslo a všechno koření. Krok 3: Na mírném ohni vše restujeme asi 10 minut, až cibulka zezlátne a koření se rozvoní. Krok 4: Porce kuřete osolíme, vložíme do pekáčku (nebo do pánve) a opečeme. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby. Krok 5: Pečeme doměkka asi 50 minut (nebo podle potřeby). Během pečení maso 2× obrátíme, chvilku před koncem ho odkryjeme a dopečeme dozlatova. Krok 6: Hotové maso vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple. Krok 7: Výpek z masa podle potřeby zredukujeme, zaprášíme hladkou moukou a chvíli restujeme. Krok 8: Podlijeme vodou, dobře rozmícháme, abychom se zbavili případných hrudek, a necháme provařit asi 30 minut. Krok 9: Porce masa vrátíme do pekáčku s omáčkou a vše krátce prohřejeme. Krok 10: Podáváme s bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak udělat bramborové knedlíky

Zveřejněno 26. 2. 2015

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře à la bažant

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zEz8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře à la bažant

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zEz8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Snadný a všem chutná.

jiripalecek68: To jsem ráda, díky 😊

Doslova okopírované a lehounce textově upravené z primy!! fresh.iprima.cz/recepty/kure-la-bazant

Ferry95: Ano, i na Prima Fresh mají můj recept a na mém webu ho najdete taky :-D

tara23: Já děkuji za realizaci a zprávu. Jsem moc ráda, že chutnalo :-K

dneska k obědu a pochutnali jsme si všichni, děkuji za recept

jarmila58: Jsem moc ráda, díky :-K

uvařeno a velice chváleno

maskary: Moc děkuji za zprávu, jsem ráda, že jste si pochutnali :-K

Uvařeno a zblajznuto :-) Díky za recept! Dobrota veliká <3

Marie Svarcova: Tak to jsme dvě, alespoň víc masa :-D

:-)<3 pro mne ještě lepší než bažant :-K

Díky za dobrý tip , zkusím v neděli. Já si vaření plánuji na týden, ušetří to spoustu času!!!:-D

jan.alois:To se k tomu nebaští, to je jiná úprava;-)

A co červené zelí ,to je kde ?

moc bych si pochutnala:yes::-D je to velká dobrota:-p;-)

1974andrea:To si piš že chutnalo, a hooodně moc. Už ho mám vytištěný, brzo budu opakovat. Recept jsem poslala neteři, čekám co mě napíše.

aknel1:U nás k tomu jedině bramborový;-) Díky za zprávu:-K

Ivana Ch:Ivčo, snad chutnalo i u vás:-)

Uvařila jsem v neděli k obědu. Moc nám to chutnalo, pro velký úspěch brzy zopakuju. Bramborovy knedlík se k tomuhle kuřeti báječně hodí. Díky za recept.

1974andrea:Tak kuřátko v neděli nakonec nebylo, mužský chtěli řízky, dneska už tady ale voní z trouby.

Olga Urvalkova:Oli, tak to jsem moc ráda, díky za zprávu:-K Jak už tu psala Drahuška o čerstvém rozmarýnu, tak je samozřejmě lepší, ale zrovna jsem ho buhužel neměla;-)

Tak v neděli nám chutnalo:-K
Dala jsem domácí bobkový list a čerstvý rozmarýn, pořádně anglické slaniny a bylo to s chlupatým knedlíkem moc dobré:-)):-))

novelis:Ať chutná ;-) Díky:-K

Už je kuře naporcované a čeká na pekáči ... Díky za inspiraci na dnešní večeři.:yes: Posílám bod.

Ivana Ch:Je mi to jasné Ivčo. Já mám pořád něčím narvané mrazáky, jsem hroznej křeček:-D, takže prostě vždycky něco vyndám a pak vymýšlím, co s tím;-)

1974andrea:Víš já toho u nás moc nekoupím, musím mít vymyšlený jídelníček abych vždy v sobotu nakoupila ve městě potřebné suroviny na celý týden dopředu. Zítra bude vepřová na paprice, v sobotu frankfurtská a v neděli kuře podle tebe.

Andrej, "bažantí" kuře dělám hooodně podobně, i ten základ, jen štávičku nechávám přírodní. Přemýšlím ale o tom, že tu zahuštěnou taky zkusím, vypadá mňamózně!!:-p:-p:yes:

Koukám, že neděle bude ve znamení bažanta:-D. Je zajímavé, že hodně lidí má víkendové vaření takto dopředu vymyšlené. Já ani nevím, co budu vařit zítra, natož v neděli:-D A moc vám všem děkuju;-)

Andri,máš to moc hezké:-K:yes:
Také máme rádi tohoto"bažantíka"s bramborovým knedlíkem:yes:Rozmarýn dávám čerstvý(nějak víc nám chutná):-)

Kuře dělám dost podobně, ale bez rozmarýny. Na neděli udělám podle tebe.Rozmarýnu mám ráda.:yes::yes::yes::yes:

Díky za bezva recept, moc se mi líbí:yes: + bod, ukládám a v neděli udělám:-p:-K

Andrejko,ty jsi šikulka, klidně bys určitě dovedla udělat i bažanta ala kuře:yes: +bod a ukládám:yes::-8

Tématické fráze:
kure a la bazant, kuře ala bažant, kuře jako bažant, kuře a la bažant recept, bažant recept, recept kuře ala bažant, vepřové ala bažant, kuře alla bažant, recept na kuře alá bažant, kure ala bazant recept, recepty kuře ala bažant, a la bažant, kuře recepty, bazant recepty, kuře ale bažant, recept kuře a la bažant, kuře a la bažant recepty, pečené kuře a la bažant, pečené kuře ala bažant s s kari kořením, recepty kuře

Suroviny:
kuře, slanina, cibule, bobkový list, koření nové koření, jalovec, rozmarýn sušený, máslo, mouka hladká, sůl, voda

Přidat fotografie receptu