Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plecko se sečuánskou omáčkou ( Uncle Ben´s Szechuan)

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 751 kJ /
658 kcal
Bílkoviny101,78 g
Tuky21,44 g
Vláknina9,27 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 271 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy10,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plecko nakrájíme na kostky. V misce si smícháme přísady na marinádu (vínem jsem vypláchla plechovku od protlaku, ale můžete i vodou, nebo nevyplachovat vůbec). Maso do ní vložíme a pečlivě obalíme marinádou, necháme alespoň 2 hodiny odležet. Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Maso vyndáme z marinády a zprudka orestujeme. Zbylou marinádu přidáme pod maso, misku ještě vypláchneme a přidáme, ale jen tak, aby tekutina sahala do půlky výšky masa. Zvolna dusíme cca 20 minut. Krok 3: Poté přidáme nakrájeném papriky, rajčata a omáčku se sklenice. Necháme prohřát asi 10 minut, vypneme, dochutíme a ještě 5 minut necháme spojit chutě. Příloha: rýže – já vařila jasmínovou. Lze ale i těstoviny.

Zveřejněno 28. 2. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plecko se sečuánskou omáčkou ( Uncle Ben´s Szechuan)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vA9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plecko se sečuánskou omáčkou ( Uncle Ben´s Szechuan)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6vA9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

klukodvody:Děkuju :-8:-8:-K:-K

No máš to moc hezké a taková jídla můžeme .:yes::yes::yes::yes:

Děkuji:-K:yes::yes::yes:

Anna Kocikova: Aničko, já mám tyhle omáčky ráda, ale používám je specificky k různému masu, jestli to chci mít ostřejší, nebo sladkokyselé, jako je ta tebou uváděná omáčka.
To víno tam být nemusí, ale: chtěla jsem vypláchnout tu plechovku od protlaku a vodou jsem nechtěla. Počkej, upravím to v receptu.

Hezký recept:-K:yes:
Omáčku Szechuan jsem použila jen jednou(moc nám to nechutnalo)raději používám Uncle Bens Sweet&Sour,ale samozřejmě je to o zvyku a chuti:-)
Ale chci se zeptat na těch 70g červeného vína do marinády.Je to ve výsledku vůbec poznat:-?

Sečuánske korenie nepoužívam skoro vôbec, asi by som ho mala použiť častejšie. ;-)

Moc hezké, má to takovou krásnou barvičku:-p:yes:

Tématické fráze:
plecko recepty, recepty z plecka, plecko s omáčkou, plecko, recepty plecko, marináda na plecko, plecko recept, plecko v marinádě, testoviny s omáčkou uncle, recepty s uncle, plecko na marynade, plecko marináda, recept na sečuánskou polévku, plechovka uncle bens, plecko na červeném víně, plec recepty, uncle bens setchuan, plecko-recepty, co z plecka, szechuan recept z mletého masa

Suroviny:
plecko vepřové, omáčka szechuan, paprika čerstvá zelená, kapie žlutá, cibule červená, rajče cherry, olej, protlak rajčatový, víno červené, rozmarýn, pepř čtyř barev, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, sůl

Přidat fotografie receptu