Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 751 kJ / 658 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,78 g |
| Tuky | 21,44 g |
| Vláknina | 9,27 g |
| Cholesterol | 325 mg |
| Sodík | 271 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 10,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plecko nakrájíme na kostky. V misce si smícháme přísady na marinádu (vínem jsem vypláchla plechovku od protlaku, ale můžete i vodou, nebo nevyplachovat vůbec). Maso do ní vložíme a pečlivě obalíme marinádou, necháme alespoň 2 hodiny odležet.
Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Maso vyndáme z marinády a zprudka orestujeme. Zbylou marinádu přidáme pod maso, misku ještě vypláchneme a přidáme, ale jen tak, aby tekutina sahala do půlky výšky masa. Zvolna dusíme cca 20 minut.
Krok 3: Poté přidáme nakrájeném papriky, rajčata a omáčku se sklenice. Necháme prohřát asi 10 minut, vypneme, dochutíme a ještě 5 minut necháme spojit chutě. Příloha: rýže – já vařila jasmínovou. Lze ale i těstoviny.
Zveřejněno 28. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plecko se sečuánskou omáčkou ( Uncle Ben´s Szechuan)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vA9
Moje poznámka
Plecko se sečuánskou omáčkou ( Uncle Ben´s Szechuan)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6vA9
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 2 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 3 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 3 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 3 hodinami
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské palačinky
káťa před 19 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 1 hodinou
Krémová květáková polévka
zdenioka před 1 hodinou
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 1 hodinou
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 2 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 2 hodinami
Květákové karbanátky
Kajkajak před 2 hodinami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
Sahula před 2 hodinami
Tukové rohlíky
brabjan4547 před 2 hodinami
Brokolicová polévka
KetyHu před 3 hodinami
Tématické fráze:
plecko recepty,
recepty z plecka,
plecko s omáčkou,
plecko,
recepty plecko,
marináda na plecko,
plecko recept,
plecko v marinádě,
testoviny s omáčkou uncle,
recepty s uncle,
plecko na marynade,
plecko marináda,
recept na sečuánskou polévku,
plechovka uncle bens,
plecko na červeném víně,
plec recepty,
uncle bens setchuan,
plecko-recepty,
co z plecka,
szechuan recept z mletého masa
Suroviny:
plecko vepřové,
omáčka szechuan,
paprika čerstvá zelená,
kapie žlutá,
cibule červená,
rajče cherry,
olej,
protlak rajčatový,
víno červené,
rozmarýn,
pepř čtyř barev,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
sůl
Komentáře (7)
Anna Kocikova: Aničko, já mám tyhle omáčky ráda, ale používám je specificky k různému masu, jestli to chci mít ostřejší, nebo sladkokyselé, jako je ta tebou uváděná omáčka.
To víno tam být nemusí, ale: chtěla jsem vypláchnout tu plechovku od protlaku a vodou jsem nechtěla. Počkej, upravím to v receptu.
Omáčku Szechuan jsem použila jen jednou(moc nám to nechutnalo)raději používám Uncle Bens Sweet&Sour,ale samozřejmě je to o zvyku a chuti
Ale chci se zeptat na těch 70g červeného vína do marinády.Je to ve výsledku vůbec poznat