Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“
Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 286 kJ / 3 175 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 277,10 g |
Tuky | 104,31 g |
Vláknina | 14,98 g |
Cholesterol | 634 mg |
Sodík | 2,41 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 119,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi rozpálím sádlo a na něm prudce z obou stran opeču osolená, opepřená a v mouce obalená líčka (3 minuty na každou stranu). Poté je uložím na talíř do tepla.
Krok 2: V kastrolu na sádle zpěním nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený bok a kořenovou zeleninu. Na to vložím opečená líčka.
Krok 3: Zaliji výpekem z líček, který jsem odvařil 2 dcl vína, zbytkem vína a 1 l vývaru (hovězí, lépe zvěřinový).
Krok 4: Vložím v plátýnku (nebo v čajovém vajíčku) zabalené koření a přivedu k varu. Stáhnu oheň a nechám dusit 3 hodiny. Poté opatrně líčka vyndám na teplý talíř a uložíme do tepla.
Krok 5: Z omáčky vyjmu koření. Teď do vroucí omáčky rozkvedlám zakysanou smetanu s moukou a provařím cca 10 minut. Dochutím cukrem, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Nechám ještě 5 minut vařit a podávám s karlovarským nebo s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 7. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmWl
Moje poznámka
Hovězí líčka dle hajného ze „Šlajfu“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lmWl
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 16 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 19 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 14 minutami
Bramborové knedlíky
essinKa před 19 minutami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 39 minutami
Zelná polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Dršťková polévka I
Ellen1 před 1 hodinou
Residential Properties
ResidentialProperties před 1 hodinou
Katův šleh po mém
Adams-alena před 1 hodinou
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 2 hodinami
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 2 hodinami
Salát z krabích tyčinek
Sahula před 2 hodinami
Tématické fráze:
hovězí líčka,
lička v aspiku,
hovězí bok recept,
hovězí líčka recept,
jak vypadají hovězí líčka,
hovězí bok recepty,
recept na hovězí líčka,
jak vypadají hovězí hovězí líčka,
hovezí líčka s knedlíkem,
hovězí lička s knedlíky,
hajný ze šlajfu,
hovězí líčka jak vypadaji,
hovězí na zvěřínovém koření a víně,
jak se dela líčka,
hovězí bok,
recept na lička v aspiku,
licka na prudko,
líčka s knedlíkem,
vánoční hovězí líčka na víně,
polévka z líček
Suroviny:
líčka hovězí,
bok uzený,
cibule červená,
mrkev,
petržel,
pepř celý,
koření nové koření,
jalovec,
bobkový list,
rozmarýn,
tymián,
víno červené,
vývar hovězí,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
cukr krupice,
šťáva citronová,
sádlo,
pepř
Komentáře (5)
Navic i tech sest lzic mouky mi na zahusteni stavy, kdyz pocitam ze cast tekutiny se vyvari, prijde mnoho.