 
		
Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 163 kJ / 2 190 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 104,91 g | 
| Tuky | 188,60 g | 
| Vláknina | 1,47 g | 
| Cholesterol | 653 mg | 
| Sodík | 2,98 g | 
| Sůl | 7,31 g | 
| Sacharidy | 18,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Lilek omyjeme a nakrájíme na 1 cm kolečka. Každé kolečko osolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Pak je otřeme papírovou útěrkou a pomažeme utřeným česnekem.
	Krok 2: Mleté maso dáme do misky, přidáme vajíčko, strouhaný sýr, sůl a pepř a pořádně vše propracujeme.
	Krok 3: Na dno pekáčku nejprve naskládáme kolečka lilku, které potřeme mletým masem, posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a následně poklademe anglickou slaninou. Nakonec na směs naklademe zbytek lilku a pekáček vložíme do vyhřáté trouby.
	Krok 4: Pečeme na 250°C asi 20 minut, poté zalijeme smetanou a pečeme na 200°C asi ještě 20 minut.
Zveřejněno 12. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Lilek s mletým masem, pórkem a smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0qL
Moje poznámka
					 
				
Lilek s mletým masem, pórkem a smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o0qL
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 1 hodinou
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 6 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 28 minutami
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 31 minutami
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 1 hodinou
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 3 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 3 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 4 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 5 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 5 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 5 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 6 hodinami
						Tématické fráze:
						
							recepty lilek se sýrem a smetanou, 
						
						
							lilek recepty, 
						
						
							lilek se smetanoz, 
						
						
							lilek s mletým masem, 
						
						
							recepty s lilkem,mletym masem a smetanou, 
						
						
							zapečený lilek s pórkem, 
						
						
							recept na maso se smetanou, 
						
						
							lilek recept, 
						
						
							lilek obalený v mletém masem, 
						
						
							lilek na kolečka maso, 
						
						
							recepty lilek smetanou, 
						
						
							lilek zdenek, 
						
						
							pórková s mletým masem a smetanou, 
						
						
							lilky s mletym masem a smetanou, 
						
						
							pochutiny s lilku, 
						
						
							mlete maso porek smetana, 
						
						
							recepty lilek s mletym masem porek, 
						
						
							cuketa s mletým masem a anglickou slaninou, 
						
						
							lilek s mletým masem a brambory, 
						
						
							příprava a ochucení lilku
						
					
						Suroviny:
						
							lilek, 
						
						
							maso mleté, 
						
						
							vejce, 
						
						
							sýr nastrouhaný, 
						
						
							česnek, 
						
						
							smetana na vaření, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							pórek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							olej
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
	 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (15)
Možná ještě příště zkusím o jednu vrstvu navíc a přidat lilek, aby ještě více doplnil zeleninovou chuť k masu.
Díky za inspiraci.
Buď vy z nás, nebo odborník z vás si dělá srandu...
Tá je totiž určená iba na priamu konzumáci a nie na varenie, pečenie a pod. Info mám od odbornka-mäsiara.