Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 823 kJ / 436 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,08 g |
Tuky | 23,26 g |
Vláknina | 14,82 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí stehno vykostíme, zbavíme kůže a maso nakrájíme na plátky. Z kosti a kůže si uděláme vývar, který použijeme do omáčky.
Krok 2: Na olivovém oleji orestujeme cibule nakrájené na proužky, přidáme prosolené krůtí maso a dost orestujeme z obou stran.
Krok 3: Přidáme červenou papriku, promícháme a hned zalijeme vývarem, aby nám nezhořkla a dusíme.
Krok 4: Až se maso podusí a začne měknout přidáme nakrájená rajčata na plátky a papriku na proužky a necháme dodusit do měkka.
Krok 5: Nakonec promícháme v zakysané smetaně mouku, podle hustoty omáčky jak kdo rád, vlijeme do hrnce, mícháme a necháme převařit, ještě dosolíme dle chuti.
Zveřejněno 28. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí paprikáš se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgl8
Moje poznámka
Krůtí paprikáš se zakysankou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vgl8
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 17 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kacaba10 před 21 minutami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 1 hodinou
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 9 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 12 hodinami
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 13 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 14 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 15 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 16 hodinami
Tématické fráze:
paprikáš,
paprikas z krutich stehen,
kruti stehna na paprice,
krůtí stehno na paprice,
krutí stehna na smetaně,
kruti na paprice,
krůtí stehno na smetaně,
kruti stehna na paprice recept,
slepice na paprice- babicovy dobroty,
slepice recept,
krůtí perkelt se zakysanou smetanou,
krůtí maso recepty,
krůtí stehna se zakysanou smetanou,
segedínský guláš z krůtího masa,
krůtí paštika,
paprikas z krutiho masa,
krutí stehenní recept,
krůtí stehno na na paprice,
recept krůtí stehna na paprice,
kruti paprika
Suroviny:
stehno krůtí,
cibule,
paprika čerstvá červená,
rajče,
paprika sušená sladká,
kost,
smetana zakysaná,
olej olivový,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (14)
Janko, děkuji, že jsi to tak promptně vyzkoušela, ale myslím, že litovat nebudeš. My to máme ještě dneska a už se na to třeseme.