Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurková marmeláda se zázvorem

Nezvyklá, možná trochu šílená, ale děsně dobrá - přesně taková je okurková marmeláda. Skvěle chutná s grilovanými žebry, ale i jiným masem nebo namazaná na čerstvé bagetě. Zázvor jí příjemně nakopne a dodá lehce pikantní ocásek.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

24. 6. 2015 23:08

Suroviny pro 1

1

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Elivet

13. 8. 2023 17:17

výborný recept, zkoušela jsem s citronem i s limetkou, obě varianty si v rodině našly své příznivce :-) děkuji za inspiraci :-) :-K

zizala zizala (moderátorka)

9. 4. 2021 19:17

Nadja: To vypadá jen jako nějaká reklama na kdovíco. Barva neodpovídá.

Nadja Nadja

9. 4. 2021 19:05

Na Pinterestu jsem zahlédla toto: https://cz.pinterest.com/pin/542261611368504951/
píše se zde, že tato marmeláda odstraňuje bolesti kloubů a páteře již po jednom užití ..... :-?:-?:-?

Marie Svarcova Marie Svarcova

9. 8. 2020 11:55

:yes::yes:<3:-K

Simply Food Simply Food

21. 11. 2017 08:11

Jarmila: Použila jsem želirovací cukr typu 3:1, vyrábí např. Dr. Oetker pod názvem Super želírovací cukr, ale aby to nebylo tak sladké, a vynikly ty okurky tak jsem ho nepoužila takové množství jak je doporučeno (tedy 250 g) ale pouze 150g... pořád se nejedná o klasickou marmeládu, ale má mít v sobě ten kontrast sladkosti a zeleniny.

Jarmila

15. 11. 2017 19:56

Marmeláda ma zaujala. Len neviem, na 750 g uhoriek koľko má byť byť cukru. 150 g alebo v pomere 3:1? Ak 3:1, potom by som dala 250 g. Môžete to, prosím, upresniť? Ďakujem.

zuzun

26. 6. 2015 19:30

Tak tohle jsem prehlidla!!! Supeeer. Teda ja fakt cucim jen tim bilym!!
Uz jsem prisla na "sladky salat" z okurky: nastrouhana okurka s hutnym jogurtem/tvarohem, s cukrem a skorici, orisky, mozno pridat i jiny ovoce jako brosvke, jahody, tresne, atd...
...ale marmelada me nenapadla! Ja je totiz moc nedelam... moc pekny, bodik je jasnej:yes:

magdalenka magdalenka

25. 6. 2015 10:21

pre mňa doteraz najviac "exotická" bola marmeláda zo zelených paradajok...:-))

maris maris

25. 6. 2015 10:10

Nevídané, neslýchané;-):-):yes:

hosta hosta

25. 6. 2015 09:34

To koukám:-O, z okurek marmeláda by mne ani ve snu nenapadla.. ale proč ne? Je to velmi zajímavé:yes:

magdalenka magdalenka

25. 6. 2015 08:47

Veľmi zaujímavé...

zizala zizala (moderátorka)

25. 6. 2015 07:28

Velmi zajímavý recept :-O:yes: Ukládám ;-)

Olinka5555

25. 6. 2015 00:36

zajímavé:yes::yes::yes:

Simply Food Simply Food

24. 6. 2015 23:46

Nadja: Výborně se hodí k čerstvé bagetě (luxusní je v kombinaci s modrým sýrem) a nebo croissantu, ale stejně tak dobře se dá použít jako příloha k masu.

Nadja Nadja

24. 6. 2015 23:43

:-O Zajímavá netradiční marmeláda. Používáš ji stejně jako klasickou marmeládu - třeba malinovou?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: marmelada z okurek cuketová marmeláda se zázvorem zázvorová marmeláda hrušková marmeláda se zázvorem marmeláda ze salátové okurky zajímavé marmelády okurka s cukrem okurkovy džem cuketová marmeláda marmeláda se zázvorem marmeláda z cukety se zázvorem recepty se zázvorem okurkový salát okurkoová marmeláda recept salátová okurka marmeláda okurková marmeláda k masu marmilada s okurek okurkova marmilada okurkovi džem recept na okurkovou marmeláda

Suroviny: okurka salátová, cukr želírovací, šťáva citronová, sůl, zázvor

TopRecepty.cz

Okurková marmeláda se zázvorem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vkLM