Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švábské anýzové figurky

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 11. 2015 18:28

Suroviny

Porce: 8 - 10 kusů dle velikosti formiček

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 854 kJ / 2 116 kcal
Bílkoviny46,11 g
Tuky20,12 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy433,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Staroněmecký recept, pamětníci z blízkosti hranic si na tyto figurky prý pamatují, prodávaly se o jarmarcích a podobně. Název tedy nepochází od švábů = hmyzu, ale od Švábska = nyní Bádensko - Württembersko a část Bavorska. Dříve bylo Švábsko rozlehlejší. Pokud nevlastníte dřevěné vyřezávané formy, můžete po rozválení vykrájet tvary klasickými vykrajovačkami nebo těsto namačkat do plechových formiček a vyklopit.

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MarcelaPa

9. 11. 2015 20:53

To je nádhera,:yes: vůni anýzu mám ráda. Asi už budu pamětník, protože jakmile jsem viděla foto, hned jsem si vybavila Německo. V dětství jsem bydlela v bývalých sudetech. Díky za vzpomínku.:-K

zizala zizala

9. 11. 2015 20:50

yanull: Tím, že jsem anýz dala jen špetku do těsta, pečivo voní jen mírně ;-)

zizala zizala

9. 11. 2015 20:48

Danca: Mně ten koník taky doma ležel dva roky bez užitku, tak jsem se konečně rozhoupala :-8:-))

mysulka mysulka

9. 11. 2015 20:38

To je krása:yes::yes:

yanull yanull

9. 11. 2015 20:36

zizala: Hezké cukrovíčko, čtu o něm poprvé. Jednou jsem pekla anýzové cukroví, anýz je i hodně aromatický, voněla jím celá krabice, i ostatní druhy a ne každému chutná. Já mám jen formičky na vykrajování perníčků, ale jsou dost velké, když jsem udělala 4 koníky, byl plech plný. Ke Tvým koníkům cválá 5. bod :-p:yes::-K

Danca Danca

9. 11. 2015 20:34

:-O to je NÁDHERA!!!:yes: A vzpomněla jsem si, že už asi 3 roky mám doma vyřezávanou formu na perníky a ještě jsem ji nevyzkoušela :-(

zizala zizala

9. 11. 2015 20:27

tejaja: U vykrajovaček je to jedno. Dřevěné formičky jsou taky různých velikostí :-)

hosta hosta

9. 11. 2015 20:25

Moc krásné, formičky nemám, budu jen obdivovat:yes::yes::yes:

tejaja tejaja

9. 11. 2015 20:19

Ukladám do obľúbených, určite to urobím. Koníčky síce nemám, ale použijem iné vykrajovačky. Jarka, aké veľké asi majú byť? Alebo je to jedno, aké vykrajovačky použijem?;-)

Patricie

9. 11. 2015 20:03

:-KJaruško, máš je překrásné:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švábské perníčky anýzové kroužky švabsky perník formy svabske cukrovi svabske muffiny pečené figurky recepty na štruple švábský perník švábské cuktoví švábské pečivo staroněmecké recepty anýzové vanocni cukrovi kroužky chleba z domácí pekárny formičky na švábské perníčky anýzové pečivo anýzové rohlíčky švabské formičky anyzove pernicky vyrezavane formy na svabske susenky figurky z mouky

Suroviny: vejce, cukr moučkový, vanilka mletá, sůl, mouka hladká, soda jedlá, anýz

TopRecepty.cz

Švábské anýzové figurky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3P34