Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrbaté maso

Krkovička je výborný kousek šťavnatého masa, který se kromě minutek a grilování může také péct. Tento recept je výborný pro milovníky nádivek. Bohatou chuť vytváří žampiony a sýr.

Hodnocení receptu je 5,0 (194×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava)

21. 4. 2009 12:45

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Nutriční hodnoty

Energie5 202 kJ / 1 243 kcal
Bílkoviny83,86 g
Tuky41,42 g
Vláknina8,60 g
Cholesterol 663 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,13 g
Sacharidy129,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Doporučené recepty, od paní Markéty Havlové z Mařatic.

Místo žampionů lze použít i hlívu ústřičnou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

21. 8. 2017 11:48

Jan: Hliník môže reagovať len vtedy, ak príde do styku s potravinami, hlavne kyslými. Lenže v tomto prípade je len jedlo zakryté. Inak, hliník máte aj v zubných pastách, deodorantoch atd, ktoré bežne používame. ;-)

Jan

21. 8. 2017 11:19

Marika: Jistě máte na mysli, že alobal je hliník a pokud se uvolní do pokrmu, je to karcinogenní. To ovšem máte pravdu. Musíte to napsat po lopatě, tady jsou lidi nechápaví. Myslím, že je výhodnější přikrýt to prostě skleněným víkem v zapékací míse. :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 7. 2017 16:46

Lenunka: :-D:-D:-D:yes:

Lenunka Lenunka

25. 7. 2017 16:32

Jana Remkova: jo, pak teprve to bude to pravé ořechové :-D:-D:-D
jinak receptík se mi líbí, zkusím :yes::-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 7. 2017 18:49

Lenunka: :-D:-D:-D:-D, příště to přikryji igelitem :-D, třeba to bude lepší! :-D

Lenunka Lenunka

24. 7. 2017 18:01

Marika: vtipné...takže nepřikrývat, nechat spálit a pak to teprve bude asi zdravé, že?:-D

hosta hosta

24. 7. 2017 16:18

Marika: :-O jako vtip dobrý:-D:-D - takže maso, přikryté alobalem či jinak a pečené (navíc pod nádivkou) je podle tebe rakovinotvorné? Jak jsi na takový blud přišla?:-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 7. 2017 13:27

Marika: :-D já se bodnu! :-D

Marika

24. 7. 2017 12:43

Masíčko výborné ale nezdravé,jak přikryjete alobalem a zahřeje se již na 150 st. tak je silně karcinogenní,proto nepřikrývat alobalem !!!

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 2. 2017 16:18

babika: moc děkuji:-8

babika

1. 2. 2017 13:28

i já jsem dnes loneodolala je to vynikající jídlo přidala jsem do nádivky kousek čínského zelí a červenou papriku, vyníkající pochoutka,přidávám bodík :-

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 10. 2016 18:09

redwinn: děkuji!!!:-8

redwinn redwinn

8. 10. 2016 15:10

Díky za super recept, dnes jsem poprvé vyzkoušela, místo vepřového jsem dala vykostěná kuřecí stehna a je to naprosto vynikající.:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 6. 2016 22:45

scarlet: Já děkuji za vyzkoušení! :-)

scarlet

16. 6. 2016 22:20

Dobrý večer Janičko,
chodím kolem tohoto receptu už strašně moc a moc dlouho. Dnes jsem ho tedy spáchala. Bylo to naprosto úchvatné, strašně moc dobroučké. Jen jsem neměla ten sýr. Ale i tak výborné. Příště to samo udělám i s tím sýrem.
Moc děkuju za recept. :-K:-K

1 2 3 4 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: co uvařit k obědu co vařit v neděli co v neděli k obědu co uvařit v neděli co vařit k obědu co uvařit v neděli k obědu recepty-sova@volny.cz vydavatelství sova co mám zítra vařit co mám vařit co uvarit na nedeli co varit co dobrého k obědu co k obědu bez masa co vařit k obedu recepty nevím co vařit co vařit k obědu z veproveho masa co vařit o vánocích co k obědu recepty-sova

Suroviny: krkovice vepřová, sádlo, olej, žampióny, cibule, šunka, rohlík, mléko, vejce, sýr tvrdý, petrželka zelená

TopRecepty.cz

Hrbaté maso

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zmxm