Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quiche se špenátem a brokolicí

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Karol89 Karol89

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min bez doby odležení těsta

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Francouzský slaný koláč quiche je velice chutný a opravdu sytý. Existuje spousta různých náplní, ale mezi jednu z těch nejlepších patří kombinace brokolice, špenátu s dozlatova upečeným sýrem na povrchu.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 174 kJ /
2 671 kcal
Bílkoviny92,52 g
Tuky153,93 g
Vláknina48,25 g
Cholesterol 1,17 g
Sodík 1,47 g
Sůl3,83 g
Sacharidy204,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Koláčovou formu vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Ze špaldové mouky, másla, soli a vajíčka vypracujeme těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice. Krok 3: Brokolici rozebereme na růžičky vložíme společně se špenátem a paříme přibližně 20 minut doměkka. Krok 4: Smetanu smícháme s vejci. Odpočinuté těsto prohněteme a vyložíme jím koláčovou formu. Těsto propícháme vidličkou aby z něj lépe unikala pára a dáme péct na 10-15 minut. Krok 5: Vyndáme z trouby, vyskládáme na něj brokolici a špenát, zalijeme směsí smetany a vajec, vyskládáme plátky sýru a vložíme znovu do trouby. Pečeme dozlatova.

TIP: Nejlepší recepty na francouzský koláč quiche

Zveřejněno 30. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche se špenátem a brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KyN8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche se špenátem a brokolicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KyN8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Tonja: však to píšu, že vy to myslíte tak že je na vaření tak je nízkotučná. Chvíli mi trvalo pochopit jak je myšlena ta nízkotučnost. Můžete si ji změnit, vždyť o nic nejde. Prostě jsem použila smetanu na vaření, žádný důvod to nemá. Je to 7 let starý recept.

Karol89: Ale to, že dáváte smetanu na vaření píšete doslova Vy. Já se to nedomýšlím, já čtu v seznamu surovin "200 ml smetany na vaření".

Tonja: jo vy to myslíte tak, že je na vaření? tak si dejte na šlehání, to je na každém. Já smetany používám takhle.

Proč nízkotučnou smetanu na vaření? Quiche je francouzský koláč a Francouzi dávají créme fraiche, tj. vysokotučnou smetanu. Používám proto na quiche smetanu s obsahem tuku 40% a pokud takovou neseženu, tak aspoň 33%.

tak jsem upekla a je to vynikající. Moc díky za recept. Určitě zase udělám.:yes: Přidala jsem foto

marunda: jééé, to mne moc těší, děkuji :-* je to opravdu výborná záležitost .. snadná, rychlá a dá se na mnoho způsobů :yes:

to musím zkusit, miluju brokolici. To musí být dobrota. :yes:

Tématické fráze:
quiche se špenátem, brokolice recepty, qisch, quiche z listového těsta, brokolicovy quiche z listového těsta, quiche s ricottou, quiche recepty, spenatovo brkolicovy quiche, quiche recept, quiche z listového těsta s brokolicí, špenátový quiche z listového těsta, špenátovo brokolicový quiche, quiche z listového těsta se spenatem, předpečení listového těsta na quiche koláč, recept quiche se špenátem, quiche brokolicový s listovým testem, špenát s s brokolicí, co je qisch?, špenát quiche recept, brokolicova quiche z listoveho testa

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, máslo, vejce, sůl himalájská, brokolice, špenát listový, smetana na vaření, vejce, sýr plátkový

Přidat fotografie receptu