Vepřové srdce na smetaně
Pokud si dáte práci se zpracováním srdce, uvaříte z něj velmi zdravý a chutný pokrm. Poduste vepřové srdce s restovanou zeleninou a vývarem, omáčku rozmixujte a zahustěte smetanou a výborný oběd je hotov. Vychutnejte si ho s knedlíkem nebo těstovinami.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 134 kJ / 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,68 g |
| Tuky | 37,52 g |
| Vláknina | 6,25 g |
| Cholesterol | 86 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdce důkladně očistíme a rozpůlíme.
Krok 2: Cibuli oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Citron oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 3: Zeleninu orestujeme na sádle do hněda. Přidáme srdce a opečeme. Přihodíme papriku, kolečko citronu, nové koření a celý pepř v čajovém sítku, bobkový list a sůl.
Krok 4: Zalijeme vodou tak, aby voda byla jen zároveň s masem. Vaříme do měkka. Pokud vaříme v tlakovém hrnci, trvá to přibližně hodinu.
Krok 5: Měkké srdce vytáhneme a nakrájíme na kousky. Z vývaru vytáhneme koření v sítku a citron.
Krok 6: Vývar se zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 7: Smetanu zředíme trochou vývaru a rozmícháme v ní mouku. Nalijeme ji do vývaru a provaříme.
Krok 8: Do vývaru vrátíme nakrájené srdce a společně vaříme ještě asi 15 minut, aby se mouka dostatečně provařila. Dochutíme podle potřeby.
Krok 9: Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 5. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové srdce na smetaně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnBg
Moje poznámka
Vepřové srdce na smetaně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnBg
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 2 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 7 minutami
Domácí chleba
Samjda před 22 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřové srdce na smetaně,
vepřové srdce na smetaně recept,
srdce na smetaně,
veprove srdce recepty,
vepřové srdce na smetaně,
vepřove srdce,
srdce na smetaně recept,
vepřové srdce na smetaně-recept,
srce na smetaně,
veprove srdce recept,
vařené vepřové srdce,
recepty vepřové srdce na smetaně,
recept na vepřové srdce,
vepřová srdce na smetaně,
veprove na smetane,
vepřová srdce,
recepty vepřové srdce,
recept na vepřové srdce na smetaně,
vepřová srdce na smetaně recept,
vepřove srce na smetane
Suroviny:
srdce vepřové,
cibule,
sádlo,
mrkev,
petržel,
celer,
mouka hladká,
smetana,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
citron,
sůl,
cukr
Komentáře (7)