Vepřové srdce na smetaně
Pokud si dáte práci se zpracováním srdce, uvaříte z něj velmi zdravý a chutný pokrm. Poduste vepřové srdce s restovanou zeleninou a vývarem, omáčku rozmixujte a zahustěte smetanou a výborný oběd je hotov. Vychutnejte si ho s knedlíkem nebo těstovinami.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 134 kJ / 510 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,68 g |
Tuky | 37,52 g |
Vláknina | 6,25 g |
Cholesterol | 86 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdce důkladně očistíme a rozpůlíme.
Krok 2: Cibuli oloupeme, zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Citron oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Krok 3: Zeleninu orestujeme na sádle do hněda. Přidáme srdce a opečeme. Přihodíme papriku, kolečko citronu, nové koření a celý pepř v čajovém sítku, bobkový list a sůl.
Krok 4: Zalijeme vodou tak, aby voda byla jen zároveň s masem. Vaříme do měkka. Pokud vaříme v tlakovém hrnci, trvá to přibližně hodinu.
Krok 5: Měkké srdce vytáhneme a nakrájíme na kousky. Z vývaru vytáhneme koření v sítku a citron.
Krok 6: Vývar se zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem.
Krok 7: Smetanu zředíme trochou vývaru a rozmícháme v ní mouku. Nalijeme ji do vývaru a provaříme.
Krok 8: Do vývaru vrátíme nakrájené srdce a společně vaříme ještě asi 15 minut, aby se mouka dostatečně provařila. Dochutíme podle potřeby.
Krok 9: Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 5. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové srdce na smetaně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnBg
Moje poznámka
Vepřové srdce na smetaně
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnBg
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 14 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 23 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 23 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 52 minutami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 58 minutami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 1 hodinou
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 4 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 9 hodinami
Tématické fráze:
vepřové srdce na smetaně,
vepřové srdce na smetaně recept,
srdce na smetaně,
veprove srdce recepty,
vepřové srdce na smetaně,
vepřove srdce,
srdce na smetaně recept,
vepřové srdce na smetaně-recept,
srce na smetaně,
veprove srdce recept,
vařené vepřové srdce,
recepty vepřové srdce na smetaně,
recept na vepřové srdce,
vepřová srdce na smetaně,
veprove na smetane,
vepřová srdce,
recepty vepřové srdce,
recept na vepřové srdce na smetaně,
vepřová srdce na smetaně recept,
vepřove srce na smetane
Suroviny:
srdce vepřové,
cibule,
sádlo,
mrkev,
petržel,
celer,
mouka hladká,
smetana,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
citron,
sůl,
cukr
Komentáře (8)