Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské kuřátko v kapustě

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 5. 2009 18:16

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 202 kJ / 526 kcal
Bílkoviny12,29 g
Tuky25,44 g
Vláknina23,53 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 176 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy47,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento klasický francouzský recept pochází z knihy Vaření v přímém přenosu. Změny, které jsem v něm udělala, se týkají poměru masa a zeleniny - ve prospěch zeleniny a vypuštění pěti Maggi dochucovacích kostek, které jsou podle mého názoru naprosto zbytečné. Oproti originálu pokrm navíc nezahušťuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ne.ver

21. 6. 2022 22:12

Tak jsme toto kuře měli nedávno k obědu, a i když mi recept připadal vábný, v mém podání to moc nedopadlo. :-D Vína jsem nakonec použila asi tak trojnásobek nebo ještě víc, jinak by se mi to asi spálilo... no a výsledek byl, že jsem měla taková divná, bledá, polorozpadlá "vyčvachtaná" stehýnka... moc se to zkrátka nepovedlo. :-D Pokud to budu dělat příště, musím se víc soustředit na tu první fázi (to prudké opékání stehen) a nějak víc vyladit délku dušení, abych to nepřehnala. I tak ale díky za inspiraci, byla to změna. :-)

ema.s ema.s

26. 8. 2018 10:12

Recept mě zaujal ,zitra vyzkoušim :-)

Nikina Nikina

22. 5. 2013 17:40

Eliza: přesně tak, jsem stejného názoru ;-)

Eliza Eliza

21. 5. 2013 23:39

Nikina: Máš to přepychové a musím Ti poděkovat za krásnou fotku.:yes: Vždycky mě potěší, když někdo vytáhne a realizuje klasiku, která je tu už tak dlouho...:-) Tohle je tak notoricky proslulý recept, že i kdyby se kdokoli snažil vymyslet cokoli "A LA", bylo by to zbytečné...:-K

Nikina Nikina

20. 5. 2013 07:29

Eliza: včera jsme měli francouzské menu. Kuře na kapustě milujeme, dělám ho trošínku jinak, tak snad nevadí, že přidám foto :-K + 26 :yes::-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 9. 2011 21:39

Týý jo:-Otakový krásný recept mi uniknul:-8Samé prímovní suroviny a v závěru velká mňamina:-p+24:yes::-K

marcelka395 marcelka395

1. 6. 2011 07:57

Včera jsem toto kuřátko vařila bylo to výborné:yes:i manžel chválil;-)akorát tu klobásu jsem před podáváním rozkrájela na kolečka a uvařila k tomu rýži;-)posílám zasloužený bodík;-)

michsamant michsamant

18. 7. 2010 19:49

:-O to je krasa :yes::yes::yes:

Spuname

6. 1. 2010 21:03

Jsem teprve chvíli ve Vašem "klubu výtečných kuchařek", ale musím uznat, že fotka dělá hodně a díky ní jsem nemohla přehlédnout Tvůj báječný recept. To, co jsem z něj vytvořila, obdivovali i mí jedlíci:-)) Už to vaří i mé kamarádky, takže díky a těším se na další bombu:yes:, samosebou dávám bodíka;-)

mirca75 mirca75

18. 5. 2009 22:40

Elizo:-)došla jsem k vrcholu(prozatimnímu;-))tvé kuchařiny a můžu jen potvrdit níže napsané-krásné,vonící,perfektně nafocené-nádhera:yes:.Mě nezbývá než ti dát Michelinskou hvězdičku pro rok 2009 ;-) a samozřejmě boďku a doufat že si jednou otevřeš restauraci a já tam na takovou mňamku přijdu:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 5. 2009 12:08

Eli, tvoje fotky už asi pozná každý a ještě si je někdy maximálně spletu s Hankou, ona má taky krásné fotky. Jenda, ten má fotky přes celý monitor:-)):-D a to mám dost velký:-D:-)), takže, mrknu na foto a vím. No, každý má nějaké to své nej. Krása je v tom, že když se podíváte na dobře nafocené jídlo, hned ho jakoby i cítíte a chuťové buňky dělají kotrmelce.:-)):-D

Boubelinda

18. 5. 2009 08:51

Eliz jako vždy nádherné foto i receptík, já nevím kdy ty tvoje receptíky vyzkouším.;-) Už jich je moc moc:-D, ale jen tak dál. bodík letí.:yes:

HankaPu HankaPu

18. 5. 2009 08:30

Já se taky přidávám:-) a ukládám, a Eli máš to za bodík:yes::yes:

blanca.xy

17. 5. 2009 23:54

Přidávám se k Merylas :-):yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

17. 5. 2009 21:37

Eli, poznatelná teda jsi :-D:yes::-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: francouzské pokrmy mini kuřátko francouzské mini kuře francouzské minikuřátko příprava kapusty francouzské recepty pokrmy z kapusty mini kuratko recepty recepty z hlávky kapusty francouzke kuratko mini kuřátko recept baby kuřátko grilované recept francouzské vepřové v kapustě recept ba francouzké brambory kuřecí v kapustě francouzke mini kure francouzké mini kuřátko selské kuře na kapustě francouzské baby kuře francouzke pokrmy

Suroviny: stehno kuřecí, klobása, kapusta, pórek, mrkev, cibule, česnek, víno bílé suché, máslo, pepř, sůl, masox hovězí

TopRecepty.cz

Francouzské kuřátko v kapustě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KOGr