Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí ragů s česnekovo-jalovcovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Náročný

Doba přípravy cca 1,5hod + doba marinování

cca 1,5hod + doba marinování

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 701 kJ /
407 kcal
Bílkoviny81,95 g
Tuky1,41 g
Vláknina7,35 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 283 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy15,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí maso nakrájíme na kostky. V misce smícháme olej, mletou papriku, prolisovaný česnek a kuličky jalovce. Maso přidáme do misky a promícháme, aby všechny kousky byly marinádou obalené. Necháme odležet v ledničce, klidně do druhého dne, ale v případě časové tísně i hodinka stačí. Krok 2: Na oleji zpěníme nakrájenou jarní cibulku. Přidáme maso včetně marinády a ze všech stran zprudka opečeme. Podle potřeby přilijeme vodu vodu a dusíme, než je maso měkké. Krok 3: Když je maso měkké, vytáhneme ho z omáčky a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Rozmixujeme ji včetně jalovcových kuliček. Pokud je omáčka moc řídká, zahustíme ji hraškou (nebo moukou). Krok 4: Maso vrátíme do omáčky, necháme provařit a podáváme.

Zveřejněno 3. 9. 2016

Poznámka autorky Johanka128

Pokud zahušťujeme hraškou, je třeba omáčku ještě 15-20 minut povařit.

Jalovec dodá omáčce maličko trpčí chuť, ale pokud tam nevysypete celý sáček, tak to vůbec nevadí a ta chuť je příjemně zvýrazněná. Hraška chuť jalovce maličko zjemní.

Ragů se může podávat s knedlíkem, bramborami, rýží, těstovinami...já jsem potřebovala trochu vyprázdnit mražák, tak jsme měli hranolky.

Vynikající úprava srnčího masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí ragů s česnekovo-jalovcovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N61D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí ragů s česnekovo-jalovcovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N61D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Recept je výborný, snadný a suroviny jsou vždy po ruce. Je to velmi příjemná změna oproti mnoha jiným, ve kterých je zelenina, brusinky apod. Určitě ho zopakuji :-)

Sylvie: já teda nevím,vše bych doma měla,ale srnčí jaksi po ruce nemám;-);-);-)tak ti malinko závidím;-)

prosciuto 19. 5. 2017 09:38
V zahraničí je repkový olej zakázaný od roku 1982.
Vy ho používate?

prosciuto: A co si takhle precist neco o "Canola oil" ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Pěkné:-D:yes:

Mňam :yes:

:yes::yes:<3

Tématické fráze:
jak upravit srnčí maso, srnčí ragů, uprava srnčího masa, recepty srnčí ragů, srnčí s rýží, příprava srnčího masa, srnčí ragú recepty, srnčí maso recepty, recept srnčí kostky, uprava srnčí maso recepty, upravy srnčího masa, srnčí s těstovinami, srnčí maso úprava, omáčky recepty, srnčí maso s rýží, recepty na srnci kostky, recept na srnčí ragů, srnčí maso na kostky, srnci kostky, srnčí maso kostky

Suroviny:
maso srnčí, olej řepkový, paprika sušená sladká, česnek, jalovec, cibulka jarní, sůl, hraška

Přidat fotografie receptu