Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pšenično-žitný chleba z mísy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 9. 2016 10:49

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 453 kJ / 2 259 kcal
Bílkoviny68,96 g
Tuky12,54 g
Vláknina25,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy445,92 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vsadíme do částečně předehřáté trouby - poprvé jsem i s mísou dala péct do trouby vyhřáté, chleba se nestejnoměrně zahříval (na vrchní kůrku působila shora vyhřátá trouba, zespodu se začal péct později - bránila mu v tom studená mísa) a pod vrchní kůrkou pak byla v upečeném chlebu díra.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

29. 9. 2016 15:33

magdalenka: :-O úžasný balooon:-D:yes::yes:
Droždí je (vedle žitného kvásku) dost odolné, vydrží a vykyne i to, co by už kvásek nezmohl.....opravdu krásný, lákavý chlebík:-K

magdalenka magdalenka

29. 9. 2016 15:26

Pred chvíľou som vytiahla chlieb z rúry, vonia celý dom! Len som, ako obyčajne, nechtiac niečo zmenila. Večer som spravila preferment, ráno som sa pustila do prípravy. Vtedy som zistila, že som všetko droždie večer (robila som proste po pamäti:-8) zamiešala do prefermentu. Tak som už ďalšie droždie do cesta nepridávala a výsledkom je tento krásny chlebík. Nemám smaltovanú misu, piekla som v simaxe. Rúru som nastavila na 200 stupňov, horný a dolný ohrev, cesto som tam šupla po 10 minútach. Celkovo som piekla 70 minút. Pridávam fotky, aj ako to vyzeralo pred pečením, aj výsledok. Ďakujem za recept, určite budem toto pečenie opakovať.

Betyna

12. 9. 2016 21:57

cathleen: :-K já se z tebe jednou zblázním, zase něco co budu muset vyzkoušet - podobnou mísu naštěstí mám tak nebudu muset kupovat :-D

cathleen cathleen

12. 9. 2016 11:55

magdalenka: fotku řezu nemám, byl to prakticky obyčejný chlebík (kromě toho způsobu pečení). Ale krajíc byl skoro kulatý, chleba jako balón:-D Trouba rozehřátá sotva napůl...

Všem děkuji za krásné ohlasy, budu ráda, když někdo vyzkouší. Chleba se nemusí péct jen volně na plechu, v hrnci, zapékací míse nebo květináči;-)

Jitkas

11. 9. 2016 18:57

Presne tak, tez jsem :-O, neuveritelny chlebik z 8 g drozdi :yes:

hosta hosta

11. 9. 2016 18:22

zizala: viď - já nestačím koukat:yes:

zizala zizala (moderátorka)

11. 9. 2016 18:08

Téda, ty oplýváš úžasnými nápady :-O:yes:

mysulka mysulka

11. 9. 2016 14:43

Krása:yes::yes:

magdalenka magdalenka

11. 9. 2016 08:56

Paráda! Nemáš fotku nakrojeného chleba? Rúra bola nahriata asi do polovice? Dík.

mika59 mika59

10. 9. 2016 12:21

Bezva :yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recept na žitný chléb pečený v troubě pečení žitného chleba v troubě pšenično žitný chléb mísa na pečení chleba pšenično žitny pečení chleba chléb z mísy žitný chléb pečený v troubě mísa na chleba psenicno zitny chleba žitny chleba v troube recept na dom.chleba pššenično žitný pečení chleba chléb pečený v míse pečení chleba v míse domaci chleba do zapekaci misi chleba pečený v míse pečení dom. chleba pšenično žitný chléb recept domácí chléb v zapékací míse těsto na dom.chléb

Suroviny: mouka chlebová pšeničná, voda, droždí čerstvé, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, pivo světlé, kmín drcený, sůl, droždí

TopRecepty.cz

Pšenično-žitný chleba z mísy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjoN