Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 081 kJ / 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,23 g |
Tuky | 5,22 g |
Vláknina | 66,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 109,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Salát připravovala Naďa Konvalinková v někdejší Prima vařečce a od té doby ho vyrábím docela pravidelně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2022 08:07
recept se mi líbí , určitě udělám
4. 2. 2013 14:24
Moc dobrý,osvěžující salát Použila jsem čínské zelí,ale i tak to bylo moc dobré.Do části jsem jsem přidala i bílý jogurt a měla tak jemnější variantu.Určitě zopakuji Posílám bod i foto
30. 6. 2009 19:38
Tak Eli, teprve dnes jsem se dostala k tomuhle receptu a posílám bod. Je perfektní. Díky za vložení receptu
22. 5. 2009 09:22
Opuncie - přesně, jak píše žížalka, jen mě předběhla . Mělas už starou a vyschlou. Kvalitní čerstvá je na omak pružná a nezní dutě. A rozhodně není pravda, že pečením se uchovají všechny látky. Ty se uchovají jedině v syrovém stavu. Chuť čerstvé řepy je ohromně svěží, nakyslosladká a křupavounká. , jé teď jsem dostala chuť!!!Zkus ji sehnat opravdu čerstvou
22. 5. 2009 06:26
Opuncie, tak to jsi měla nějakou nekvalitní...dávám syrovou řepu do salátů taky, už léta a je výborná
21. 5. 2009 23:40
Jednou jsem zkusila syrovou řepu a vůbec nebyla dobrá. Musela jsem vyhodit celý salát. Byla tvrdá a měla nepříjemnou chut. Já bych dala třeba pečenou, ta si zachovává všechny důležité látky nedotčené.
21. 5. 2009 18:03
Ano, řepu dávám syrovou, sterilovaná není tak šťavnatá, křupavá a i když je dobrá, není tolik dobrá (a zdravá) jako syrová Takže Špagetka má pravdu a za bod Ď .
21. 5. 2009 17:58
spagetko, díky, červenou řepu jsem nikdy syrovou nejedla, vyzkouším ji v tomto receptu. Elize posílám bodík .
21. 5. 2009 17:54
blanca.xy - sice nejsem Eliza, ale tohle mi potvrdí , červená řepa je přece absolutně nejchutnější a hlavně nejzdravější syrová - i se může vařit a péct, ale syrová je naprosto
21. 5. 2009 17:48
Eli, tu řepu dáváš syrovou?
20. 5. 2009 22:34
Elizo, už jsem si recept uložila a určitě vyzkouším. Ikdyž mne některé druhy zeleniny nadýmaly, těžko jsem salátům odolávala. Trochu jsem si zažívání dala do pořádku, takže už můžu téměř všechno.
20. 5. 2009 22:13
Elizou nás by též nebylo co skleničkovat,protože z půl hlávky sní manžel s Vojtíkem sám a já mám peška.My saláty rádi jen tak nebo k večeři-k tomu chleba s máslem a nebo jako přílohu.Když o tom tak přemýšlím u nás je salát(jakýkoliv) několikrát týdně ať je jaro nebo podzim.No jsme zkrátka salátožrouti.
20. 5. 2009 22:08
Pipre, zkus i tento... je podstatně levnějši než šopák (i když i ten také vyrábím často a ráda) a takový "česky náš", dostupný v jakémkoli ročním období a plný cenných vitamínů...
20. 5. 2009 22:04
Mirečko, uvedená receptura je původní, takže počítá s tím, že normální rodina si ho naskládá do sklenic a pojídá v horizontu několika týdnů (prý vydrží i několik měsíců - ale to bych už raději konzervovala)... U nás tomu tak nikdy nebylo, prostě ho dokážeme spořádat dřív, než by zbylo cokoli na "později", tzn. na uskladnění...Je totiž "prudce jedlý"...
20. 5. 2009 22:03
Jej, tak to můžu Já nálev také svařuji. Kvečeru jsem si udělala šopský salát z kupy zeleniny a balkánského sýru a už nemusela nic Bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 10 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 10 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Jakou štólu si letos upečete? Zkusíte klasickou z kynutého těsta nebo tvarohovou?
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: uskladneni krenu salát ze zelí v syrovém stavu jako příloha křen uskladnění uskladneni cervene repy červená řepa uskladnění šopský slát vitamínový zelny salát syrova červena řepa opuncie jedlá zelný salát na uskladnění slat z cervene repy vitamínové recepty salát ze syrové červené řepy vitamínový salát z čerstvého zelí uskladnění celeru červená řepa - uskladnění slát z červeného zelí salát syrová červená řepa uskladneni syroveho krenu šopský salát kalorie
Suroviny: zelí bílé, celer, mrkev, jablko, petrželka kořenová, řepa červená, cibule, křen, ocet, cukr, sůl
Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjxJ
16 názorů